Πέμπτη 29  Αυγούστου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

«Μπαλάκι» ευθυνών μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και Δήμου Κασσανδρείας για την αδειοδότηση του λούνα παρκ στην Χαλκιδική

«Μπαλάκι» ευθυνών μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και Δήμου Κασσανδρείας για την αδειοδότηση του λούνα παρκ στην Χαλκιδική

«Μοναδική αρμόδια αρχή για τη έκδοση άδειας λειτουργείας είναι ο Δήμος», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου - «Ακαριαίος ο θάνατος του 19χρονου» λέει ο ιατροδικαστής


Στον Δήμο Κασσανδρείας επιρρίπτει την ευθύνη για το λούνα παρκ που σκοτώθηκε ο 19χρονος και το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια για τα παιχνίδια το υπουργείο Ανάπτυξης με ανακοίνωσή τους.

Συγκεκριμένα, έπειτα από τις δηλώσεις της Δημάρχου η οποία ισχυρίστηκε πως ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη, το ΥΠΑΝ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει:


«Σχετικά με τις δηλώσεις της δημάρχου Κασσάνδρας που αφορούν στο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 19/08/2024 σε λούνα-παρκ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το άρθρο 110 του ν. 4442/2016 μοναδική αρμόδια Αρχή για την εφαρμογή του νομικού πλαισίου σχετικά με τη χορήγηση των αδειών και τον έλεγχο της τήρησης των απαιτήσεων λειτουργίας των λούνα-παρκ είναι ο Δήμος στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου ασκείται η δραστηριότητα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Δήμος Κασσάνδρας.

Η επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας επίσης γίνεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του οικείου δήμου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Κασσάνδρας».


Χωρίς άδεια εγκαταστάσεις και παιχνίδια
Σύμφωνα με τη δήμαρχο Κασσανδρείας που μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, το λούνα παρκ ήταν σε ιδιωτικό χώρο και φέτος δεν είχε κάνει γνωστοποίηση, η διαδικασία που ακολουθείται δηλαδή για την ανανέωση της άδειας.

Όπως είπε η κ. Αναστασία Χαλκιά ο δήμος ήταν ήδη – πριν την τραγωδία – στη διαδικασία για την υποβολή κυρώσεων.

«Άδεια έπρεπε να είχαν τα μηχανήματα. Αυτό δεν το κάνει ο δήμος, όπως λέει η ΚΥΑ αλλά το υπουργείο Ανάπτυξης» δήλωσε.

«Το θέμα είναι ότι έρχονται και στήνουν μηχανήματα… γιατί δεν ήταν αδειοδοτημένα;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα άλλα δύο λουνα παρκ στην περιοχή είπε ότι έχουν κάνει τη γνωστοποίηση.

Ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα από το ΑΤ Κασσανδρείας και θα πραγματοποιηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Ακαριαίος ο θάνατος του 19χρονου
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος του 19χρονου που έπεσε από μύλο με περιστρεφόμενες καρέκλες ήταν ακαριαίος. Σημειώνεται ότι η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 11.00 στη Βέροια.

 https://www.zougla.gr/greece/balaki-efthynon-metaxy-ypourgeiou-anaptyxis-kai-dimou-kassandreias-gia-tin-adeiodotisi-tou-louna-park-stin-chalkidiki/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021