Πέμπτη 18  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

 Πυροβολισμοί σε ομιλία του Τραμπ

Πυροβολισμοί σε ομιλία του Τραμπ

Πυροβολισμοί σε ομιλία του Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ απομακρύνθηκε εσπευσμένα από τη σκηνή, περικυκλωμένος από άνδρες της Ασφάλειας - Τραυματίστηκε ελαφριά στο αυτί - Νεκρός ο δράστης και ένας πολίτης


Πυροβολισμοί ακούστηκαν σε προεκλογική συγκέντρωση του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, στην Πενσιλβάνια, με τον μεγιστάνα να απομακρύνεται εσπευσμένα από τη σκηνή από το προσωπικό ασφαλείας.

Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, ο Τραμπ φαίνεται να πέφτει στο έδαφος την ώρα που εκφωνεί την ομιλία του, έπειτα από το άκουσμα εκπυρσοκροτήσεων. Μέσα σε δευτερόλεπτα, τον περικυκλώνουν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ (που είναι αρμόδια για τη φύλαξη σημαντικών προσώπων) και στη συνέχεια, μένει πεσμένος στο έδαφος για περίπου ένα λεπτό.

 

Όταν σηκώνεται όρθιος, ο πρώην πρόεδρος υψώνει τη γροθιά του στον αέρα, φωνάζει κάτι στους οπαδούς του, οι οποίοι τον επευφημούν, προτού η Ασφάλεια τον συνοδεύσει σε ένα αυτοκίνητο που τον απομάκρυνε από το σημείο.

Σε οροφή κτηρίου κοντά στη σκηνή διακρίνονταν ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας.

Δημοσιογράφος της Washington Post δημοσίευσε στο «Χ» (πρώην Twitter), ότι ένας πολίτης από το κοινό, αλλά και ο δράστης, είναι νεκροί. Η πληροφορία αυτή φαίνεται να πηγάζει από εισαγγελικό λειτουργό της κομητείας Μπάτλερ.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ «είναι ασφαλής» αφού τέθηκαν σε εφαρμογή επιπρόσθετα μέτρα φύλαξής του μετά το συμβάν. «Διενεργείται τώρα έρευνα της μυστικής υπηρεσίας και θα δημοσιοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες όταν είναι διαθέσιμες», διευκρίνισε εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού σώματος μέσω «X».

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά είναι δεδομένο ότι υπήρχε τραυματισμός του πρώην προέδρου, καθώς στα πλάνα φαίνεται να έχει τραυματιστεί ελαφριά στο αυτί και να αιμορραγεί.

Σημειώνεται πως ο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ έδειχνε έναν πίνακα με τους αριθμούς των διελεύσεων στα σύνορα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, όταν άρχισαν οι ριπές.

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press μεταδίδει πως έχει αρχίσει να διενεργείται πλέον έρευνα για απόπειρα δολοφονίας πρώην προέδρου.

Ομάδα προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ: «Είναι καλά»
Ο Τραμπ «είναι καλά», έκανε γνωστό με ανακοίνωσή της η ομάδα της προεκλογικής του εκστρατείας, αφού, όπως αναφέρεται, «απομακρύνθηκε από τη σκηνή μετά από προφανείς πυροβολισμούς σε συγκέντρωση».

Δημοσιογράφοι της ομάδας του, παρόντες στη συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια, ανέφεραν ότι άκουσαν «μια σειρά δυνατών εκρήξεων ή δυνατών κρότων» προτού οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας σπεύσουν στον Τραμπ για να τον προφυλάξουν.

Ενημερώθηκε ο Μπάιντεν
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έλαβε προκαταρκτική ενημέρωση για το συμβάν στην προεκλογική εκδήλωση του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

https://www.zougla.gr/kosmos/anafores-gia-pyrovolismous-se-omilia-tou-trab/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021