Πέμπτη 18  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Καμία πληροφορία δεν έχει γίνει γνωστή για τον δράστη της απόπειρας δολοφονίας
Καμία πληροφορία δεν έχει γίνει γνωστή έως τώρα για τον δράστη της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ. Μάρτυρες τον είχαν αντιληφθεί να πηγαίνει έρποντας σε οροφή και στη συνέχεια να πυροβολεί από απόσταση κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, πριν πέσει και ο ίδιος νεκρός από τα πυρά των μελών της ασφάλειας του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών


Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Στάρμερ εκφράζει τον αποτροπιασμό του

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις «σοκαριστικές σκηνές στη συγκέντρωση του (σ.σ. πρώην) προέδρου Τραμπ», μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην πολιτεία Πενσιλβάνια.

«Η πολιτική βία οποιασδήποτε μορφής δεν έχει καμιά θέση στις κοινωνίες μας (...) οι σκέψεις μου βρίσκονται σε όλα τα θύματα αυτής της επίθεσης», τόνισε ο κ. Στάρμερ μέσω X.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ υπογράμμισε ότι το Λονδίνο καταδικάζει όλες τις μορφές πολιτικής βίας με τον πλέον σθεναρό τρόπο, απευθύνοντας τις ευχές της βρετανικής κυβέρνησης για ταχεία ανάρρωση στον Ντόναλντ Τραμπ κι εκφράζοντας αλληλεγγύη στην οικογένειά του.


Χάος μετά τους πυροβολισμούς, περιγράφουν μάρτυρες
Για χάος που ακολούθησε τους πυροβολισμούς με στόχο τον Ντόναλντ Τραμπ μιλούν άνθρωποι που βρίσκονταν στην προεκλογική συγκέντρωση. Όλοι έτρεχαν να προστατευθούν καθώς ακούγονταν οι πυροβολισμοί και ταυτόχρονα τα στελέχη των Μυστικών Υπηρεσιών έσπευδαν να κάνουν ασπίδα προστασίας και να απομακρύνουν τον Τραμπ


Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη
Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης αυξάνει την παρουσία του στον Πύργο Τραμπ και σε άλλες ευαίσθητες τοποθεσίες λόγω μεγάλης προσοχής στην πόλη μετά τον τραυματισμό του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια το Σάββατο.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του δημάρχου της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς, ο δήμαρχος έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.

Ο Πύργος Τραμπ στο Μανχάταν βρίσκεται ήδη υπό την επιτήρηση του NYPD, παρόλο που ο Τραμπ επισκέπτεται σπάνια την πρώην κατοικία του. Με τα χρόνια, ο Πύργος Τραμπ έχει χρησιμεύσει ως χώρος συγκέντρωσης υποστηρικτών και αντιπάλων του πρώην προέδρου.


Επιστρέφει εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον η Καμάλα Χάρις
Η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις ενημερώθηκε για το περιστατικό στη συγκέντρωση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το γραφείο της. Όπως έγινε γνωστό, η Χάρις επιστρέφει στην Ουάσιγκτον, καθώς βρισκόταν στο πλαίσιο της εκστρατείας της στην Φιλαδέλφεια.


Καταδικάζει την απόπειρα ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ καταδίκασε σήμερα την επίθεση που διαπράχθηκε εναντίον του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και δήλωσε «σοκαρισμένος» μέσω X.

«Είμαι σοκαρισμένος εξαιτίας της είδησης της επίθεσης κατά του (σ.σ. πρώην) προέδρου Τραμπ, την οποία καταδικάζω σθεναρά. Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες απαράδεκτων πράξεων βίας κατά πολιτικών», τόνισε ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας


Ο Ιλον Μασκ εύχεται ταχεία ανάρρωση στον Τραμπ
Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ εξέφρασε την «απόλυτη» υποστήριξή του στον Ντόναλντ Τραμπ και του ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση» μέσω X —ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης που του ανήκει—, λίγη ώρα μετά την απόπειρα ενόπλου εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια.

«Υποστηρίζω απόλυτα τον (σ.σ. πρώην) πρόεδρο Τραμπ κι εύχομαι να αναρρώσει γρήγορα», ανέφερε ο κ. Μασκ, χαρακτηρίζοντας «σκληρό» τον μεγιστάνα, που ύψωσε τη γροθιά και φώναξε κάτι προς τους υποστηρικτές του με αίμα στο αυτί και στο πρόσωπό του καθώς πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας τον πλαισίωσαν για να τον προστατεύσουν και τον απομάκρυναν εσπευσμένα από τη σκηνή.


Μπάιντεν: δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική γι' αυτή τη βία - θα μιλήσω με τονμ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι καλά, θα μιλήσω σύντομα μαζί του, είπε σε μια σύντομη δήλωσή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σημειώνοντας παράλληλα, ότι δεν υπάρχει χώρος στις ΗΠΑ γι΄αυτού του είδους τη βία. «Αυτό που συνέβη είναι άρρωστο. Αρρωστο», είπε.


Νάνσι Πελόζι: Δόξα τω Θεώ, ο Τραμπ είναι ασφαλής
Η Νάνσι Πελόζι, σφοδρή πολέμια του Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να εκφράσει μέσω Χ την ανακούφισή της για το γεγονός ότι ο Τραμπ είναι καλά


Ξεκίνησε έρευνα για την απόπειρα δολοφονίας

Μια σφαίρα του ελεύθερου σκοπευτή πέτυχε ξυστά στο αυτί τον Ντόναλντ Τραμπ - Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε από απόσταση περίπου 125 μέτρων, ενώ είχε γίνει αντιληπτός από πολίτες που μετείχαν στην συγκέντρωση δευτερόλεπτα πριν αρχίσει να πυροβολεί


Μπαράκ Ομπάμα: Δεν υπάρχει χώρος για βία στη Δημοκρατία
Με ανάρτησή του στο Χ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ευχήθηκε περαστικά στον Ντόναλντ Τραμπ και σημείωσε ότι δεν υπάρχει χώρος για βία στη Δημοκρατία.


Νεκρός ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ
Ο άνδρας πυροβόλησε από μια οροφή που «έβλεπε» προς τον χώρο της προεκλογικής συγκέντρωσης Τραμπ. Νεκρός είναι και ένας πολίτης από το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ ένας ακόμη βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021