Τρίτη 30  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Μάχη με τις φλόγες στις Αχαρνές: Μεγάλες ζημιές σε εργοστάσια – Αποπνικτική ατμόσφαιρα και κλειστοί δρόμοι (Video)

Μάχη με τις φλόγες στις Αχαρνές: Μεγάλες ζημιές σε εργοστάσια – Αποπνικτική ατμόσφαιρα και κλειστοί δρόμοι (Video)

Μάχη με τις φλόγες στις Αχαρνές: Μεγάλες ζημιές σε εργοστάσια – Αποπνικτική ατμόσφαιρα και κλειστοί δρόμοι (Video)

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι των Αχαρνών και των γύρω περιοχών μετά τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 23.00 σε οικοπεδικούς χώρους ανάμεσα σε εργοστάσια κοντά στο ρέμα της Χελιδονούς. Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα.

Εγκαταστάσεις επιχειρήσεων έχουν υποστεί ζημιές, ωστόσο τελική αποτίμηση θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η κατάσβεση. Λίγο μετά τις 5.30 τα ξημερώματα, η Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά, με μερικές εστίες να καίνε σε ένα από τα εργοστάσια.


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Δύο μηνύματα από το 112
Τουλάχιστον δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έγιναν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή λόγω της πυρκαγιάς σε εξέλιξη.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία έχει μπει μέσα σε ένα εργοστάσιο χάρτου. Η φωτιά έχει κάψει τον εξωτερικό περίβολο, αντικείμενα τα οποία ήταν αποθηκευμένα ενώ έχει μπει στο εσωτερικό. Σύμφωνα με τους αρμοδίους θα χρειαστούν ακόμη αρκετές ώρες και πάρα πολλοί τόνοι νερό προκειμένου να μπορέσουν να σβήσουν τη συγκεκριμένη φωτιά, σύμφωνα με την EΡΤ.

Τα πυροσβεστικά οχήματα με κανόνια νερού επιχειρούν να ρίξουν εντός του εργοστασίου, καθώς είναι δύσκολο και επικίνδυνο ακόμα και για τη στατικότητα να μπορέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να μπουν μέσα για να επιχειρήσουν. Ο καπνός που έχει κατακλύσει την περιοχή είναι ιδιαίτερα τοξικός και λόγω των ισχυρών ανέμων μεταφέρεται σε μεγάλη απόσταση, γι αυτό και δόθηκε εντολή στους κατοίκους της περιοχής αν χρειαστεί να μετακινηθούν.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Από την Τροχαία, διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στη Λ. Καραμανλή από το ύψος της οδού Φουντουκιάς στο ρεύμα ανόδου και από το ύψος της οδού Δεκελείας στο ρεύμα καθόδου.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών

στη Λ. Καραμανλή και Δεκελείας
στην οδό Τατοΐου και Δεκελείας,
στην οδό Τατοΐου και Αρτέμιδος και 4) στον κόμβο της Μεταμόρφωσης προς οδό Τατοΐου.
Τέλος σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας διενεργούνται εκτροπές των οχημάτων στην περιοχή των Αχαρνών, στη συμβολή των οδών Σπύρου Βρεττού και Κύπρου ρεύμα προς Σπύρου Βρεττού.

https://www.documentonews.gr/article/maxi-me-tis-floges-stis-axarnes-megales-zimies-se-ergostasia-apopniktiki-atmosfaira-kai-kleistoi-dromoi-video/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021