Κυριακή 23  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Λαμία: Ζυμαρικά και όσπρια ληγμένα για ένα χρόνο βρέθηκαν στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης» – Νέες αποκαλύψεις για τη φωτιά (Video)

Λαμία: Ζυμαρικά και όσπρια ληγμένα για ένα χρόνο βρέθηκαν στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης» – Νέες αποκαλύψεις για τη φωτιά (Video)

Λαμία: Ζυμαρικά και όσπρια ληγμένα για ένα χρόνο βρέθηκαν στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης» – Νέες αποκαλύψεις για τη φωτιά (Video)
Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις για το εργοστάσιο «Γιαννίτσης» με τα δηλητηριασμένα σχολικά γεύματα στη Λαμία, που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, καθώς ανάμεσα στα όσα απέμειναν στο εργοστάσιο μετά την πυρκαγιά, εντοπίστηκαν ληγμένα τρόφιμα, την ώρα που οι έρευνες για τα αίτια της φωτιάς που τύλιξε το εργοστάσιο βρίσκονται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν ζυμαρικά, όσπρια και φακές σε συσκευασίες που φαίνεται να είχαν λήξει εδώ και περίπου έναν χρόνο. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», σε τμήματα του εργοστασίου που δεν είχαν καταστραφεί εντοπίστηκαν πρώτες ύλες που είχαν λήξει εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο. Παρέμεναν στην επιχείρηση και πλέον αναμένεται να διερευνηθεί αν μέρος από αυτά τα ληγμένα, είχε χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή σχολικών γευμάτων.


Δείτε επίσης: Λαμία: Ταυτοποιήθηκε ύποπτος για τον εμπρησμό του εργοστασίου «Γιαννίτσης» – Άνοιξαν με τα κλειδιά

«Κατά τη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησαν στελέχη της Πυροσβεστικής στον χώρο του εργοστασίου εντόπισαν και κατάσχεσαν ως πειστήρια, πρώτες ύλες για την παρασκευή γευμάτων οι οποίες –σε ορισμένες περιπτώσεις– είχαν λήξει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η εταιρεία για την ώρα δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα. Από τη πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι δέχεται πόλεμο από ανταγωνιστές και κάνει λόγο για ψεύδη και συκοφαντίες μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί ερευνούν το ποιος ήταν παρών την ώρα της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο, ενώ «κλειδί» για την πυρκαγιά είναι τα δεδομένα από την εταιρεία σεκιούριτι καθώς οι αστυνομικοί συνεκτιμούν πως χτύπησε ο συναγερμός του εργοστασίου και ειδοποιήθηκε η εταιρεία σεκιούριτι.

Σύμφωνα με το MEGA, πρόκειται για μία εταιρεία με έδρα το Κορωπί, που καταλήγει το σήμα συναγερμού όταν υπάρχει ανίχνευση κίνησης. Ζητούμενο είναι το με ποιον επικοινώνησε η εταιρεία αλλά και το πώς αντέδρασε αυτό το άτομο.

 

Όπως αποκάλυψε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, δύο μέρες πριν από τον εμπρησμό που διαπίστωσε η Πυροσβεστική, η εταιρεία είχε ζητήσει από την ασφαλιστική να αυξηθεί το ποσό της αποζημίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς.Τους πυροσβέστες προβλημάτισε από την πρώτη στιγμή η γρήγορα εξάπλωση της φωτιάς, η μυρωδιά βενζίνης όταν έφτασαν στο σημείο για την κατάσβεση, αλλά και το γεγονός πως δεν βρέθηκε το τρίτο καταγραφικό, που δεν φαίνεται να είχε καταστραφεί από τις φλόγες.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών δύο πρόσωπα
Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται δύο πρόσωπα, που φέρονται όχι μόνο να ήταν στο εργοστάσιο την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, αλλά με τις κινήσεις και τις πράξεις τους, να έπαιξαν ρόλο στην ταχύτατη εξάπλωσή της

«Οι ανακριτικοί υπάλληλοι πήραν δείγματα από το εσωτερικό του εργοστασίου, τα οποία έστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. σε αναζήτηση τυχόν εύφλεκτου υλικού. Δεν έχουν ωστόσο προκύψει αποτελέσματα], έγραφε το δημοσίευμα.

Η αρχική έρευνα της Πυροσβεστικής έδειξε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από την μπροστινή πλευρά ενός φορτηγού, που ήταν παρκαρισμένο στο κτίριο του εργοστασίου που έπιασε φωτιά και κάηκε ολοσχερώς. Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έχουν προβληματιστεί καθώς το φορτηγό φαίνεται να ήταν σχεδόν κολλητά στο κτίριο, σαν κάποιος όπως λένε, να ήθελε να το συνδέσει με την πυρκαγιά.

«Τις τελευταίες ημέρες ο όμιλος εταιρειών «Γιαννίτσης Logistics Α.Ε». έχει βρεθεί στο επίκεντρο εκτεταμένης αρνητικής δημοσιότητας που έχει προκαλέσει πλήθος ψευδών και αβάσιμων ισχυρισμών που διασύρουν τη φήμη του Ομίλου μας και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια ούτε συνάδουν με τα υψηλά ηθικά επιχειρηματικά πρότυπα της έως τώρα πορείας μας», γράφει στην ανακοίνωσή της το εργοστάσιο.

Πρόκειται για το εργοστάσιο που δύο μέρες πριν τη φωτιά είχε βρεθεί στο επίκεντρο όταν σχολικά γεύματα που ετοιμάζονταν σε αυτές τις εγκαταστάσεις, είχαν οδηγήσει στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Τα κρούσματα ανήλθαν σε 63, από 7 σχολεία της περιοχής. Σε βάρος της εταιρείας ασκήθηκαν πάνω από 30 μηνύσεις από οργισμένους γονείς.

Οι ανακριτικοί υπάλληλοι πήραν δείγματα από το εσωτερικό του εργοστασίου, τα οποία έστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. σε αναζήτηση τυχόν εύφλεκτου υλικού. Δεν έχουν ωστόσο προκύψει αποτελέσματα.

https://www.documentonews.gr/article/lamia-zymarika-kai-ospria-ligmena-gia-ena-xrono-vrethikan-sto-ergostasio-giannitsis-nees-apokalypseis-gia-tin-fotia-video/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021