Παρασκευή 3  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Εορδαία: Αιτήματα του δημάρχου προς τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για αποζημιώσεις

Εορδαία: Αιτήματα του δημάρχου προς τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για αποζημιώσεις

Εορδαία: Αιτήματα του δημάρχου προς τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για αποζημιώσεις

Να “τρέξουν” οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες από τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν περιοχές της Εορδαίας τον Αύγουστο του 2022 και τον Ιούνιο του 2023, ζήτησε από τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του υφυπουργού στο δημαρχείο Εορδαίας, ο κ. Πλακεντάς ζήτησε επίσης την αρωγή του Υπουργείου για την αποκατάσταση της σοβαρής ζημίας που υπέστη το Παλαιοντολογικό και Λαογραφικό Μουσείο της Πτολεμαΐδας από την πλημμύρα του Αυγούστου του 2022, καθώς και χρηματοδότηση για εγγειοβελτιωτικά έργα στη Δημοτική Ενότητα Μουρικίου, αφού, όπως τόνισε, με το έργο αυτό θα επιτευχθεί αφενός αντιπλημμυρική προστασία και θα θωρακιστεί η περιοχή από τα νερά των ρεμάτων και χειμάρρων που κατεβαίνουν από τα γύρω βουνά και αφετέρου θα αρδευτούν αρκετές χιλιάδες στρέμματα δενδροκαλλιεργειών και κηπευτικών.

Ειδική αναφορά έκανε ο Δήμαρχος στο ζήτημα της ίδρυσης και λειτουργίας του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας που έχει χωροθετηθεί στο χώρο της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ, σε έκταση 2.500 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Εορδαίας για το σκοπό αυτό, τονίζοντας ότι έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες και απομένει μόνο η έκδοση πολεοδομικής άδειας.

Ζητήθηκε τέλος η ενίσχυση του κονδυλίου από το Υπουργείο προκειμένου να μπορέσει ο Δήμος να συμβάλλει στο κομμάτι της πρόληψης από πυρκαγιές, και συγκεκριμένα στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Ο Υφυπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρο Καμπούρη, επεσήμανε ότι «το Υπουργείο δίνει μεγάλη βαρύτητα στα θέματα πολιτικής προστασίας και ιδιαίτερα στο θέμα της πρόληψης από φυσικές καταστροφές» και ζήτησε να τού αποσταλεί άμεσα ένα επικαιροποιημένο υπόμνημα.

ertnews.gr



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021