Πρωτοφανής επίθεση του ΥΠΕΞ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την έκθεση-ράπισμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
- Επικαιρότητα
- Εμφανίσεις: 568
Πρωτοφανής επίθεση του ΥΠΕΞ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την έκθεση-ράπισμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη
Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις επιχειρεί το ΥΠΕΞ με ανακοίνωση του για την έκθεση-ράπισμα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η οποία βγάζει στη σέντρα την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, μετά το Ευρωκοινοβούλιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη εντόπισε και άλλο «εχθρό» και αυτή τη φορά επιτίθεται στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Η έκθεση παραγνωρίζει ή και τελείως αγνοεί ρυθμιστικές παρεμβάσεις και εθνικές στρατηγικές των τελευταίων ετών για τη διασφάλιση δικαιωμάτων ευάλωτων κατηγοριών πολιτών, όπως ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ και ασυνόδευτα ανήλικα» αναφέρει το ΥΠΕΞ.
Τέμπη: Μισοθαμμένη παλέτα εντοπίστηκε στο ιδιόκτητο οικόπεδο - «Αγωνιώ μήπως βρεθεί βιολογικό υλικό» λέει συγγενής στο documentonews.gr - Documento
Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, «ιδιαίτερα σημαντικό για την ακεραιότητα, την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα της έκθεσης είναι το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε η άποψη της ελληνικής πολιτείας σε σχέση με τα αναφερόμενα θέματα».
Υπενθυμίζεται ότι στις 46 σελίδες της έκθεσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται εκτενώς την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, θέτοντας προ των ευθυνών της την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ χαρακτηριστική είναι η αναφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και στην Ελευθερία του Τύπου, κάνοντας λόγο για πιέσεις σε ΜΜΕ «για να μην κάνουν κριτική στην κυβέρνηση», ενώ παράλληλα γίνεται λόγος και για χιλιάδες υποθέσεις διαφθοράς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ
«Η έκθεση καταγράφει, χωρίς περαιτέρω διερεύνηση, καταγγελίες μη κυβερνητικών οργανώσεων για τις οποίες δεν πραγματοποιείται ανεξάρτητος έλεγχος.
Ακριβώς λόγω της αδιάκριτης αυτής καταγραφής, εμφανίζεται ότι σε όλες τις χώρες με ανεπτυγμένο κράτος δικαίου υφίστανται σοβαρά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ιδιαίτερα σημαντικό για την ακεραιότητα, την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα της έκθεσης είναι το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε η άποψη της ελληνικής πολιτείας σε σχέση με τα αναφερόμενα θέματα.
Αν και αναγνωρίζεται σε πολλά επίπεδα η πρόοδος σε σχέση με την προστασία δικαιωμάτων στην Ελλάδα, η έκθεση παραγνωρίζει ή και τελείως αγνοεί ρυθμιστικές παρεμβάσεις και εθνικές στρατηγικές των τελευταίων ετών για τη διασφάλιση δικαιωμάτων ευάλωτων κατηγοριών πολιτών, όπως ΑμεΑ, ΛΟΑΤΚΙ και ασυνόδευτα ανήλικα.
Διαχρονικά, οι εκθέσεις για την Ελλάδα παρουσιάζουν ανάλογα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιδιαιτέρως την περίοδο 2016-2019 παραθέτονταν σοβαρότατες καταγγελίες, οι οποίες σταδιακά εξέλιπαν.
Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να υπηρετεί με συνέπεια τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, εμβαθύνοντας την ουσιαστική ισότητα των πολιτών και τα ατομικά και κοινωνικά τους δικαιώματα και βελτιώνοντας το επίπεδο ζωής τους».
Σχόλια υποστηρίζονται από CComment