Παρασκευή 29  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο ο απόστρατος αξιωματικός της ΠΑ που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας των δίδυμων παιδιών του

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο ο απόστρατος αξιωματικός της ΠΑ που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας των δίδυμων παιδιών του

Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο ο απόστρατος αξιωματικός της ΠΑ που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας των δίδυμων παιδιών του


Ο 63χρονος, απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, είχε κλειδωθεί στο αυτοκίνητο με τα δύο μικρά παιδάκια ενώ είχε ανοιχτή φιάλη υγραερίου

Αναβιώνει ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η υπόθεση του 63χρονου απόστρατου αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας που τον Μάρτιο του 2023 στο Μελισσοχώρι κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο με τα δύο ανήλικα παιδιά του ενώ είχε ανοιχτή φιάλη υγραερίου.

 

Τα παιδάκια, δίδυμα δυόμισι ετών εκείνη την περίοδο, είχαν χάσει προσωρινά τις αισθήσεις τους, όπως και ο 63χρονος. Όλοι είχαν διακομισθεί στο νοσοκομείο, ενώ ο κατηγορούμενος είναι προσωρινά κρατούμενος από τη σύλληψή του πέρυσι.

Μεταξύ άλλων, ο 63χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης, καθώς και για σωματικές βλάβες σε βάρος της συζύγου του και μητέρα των παιδιών.

Κατά την εκκίνηση της ακροαματικής διαδικασίας, ο 63χρονος είπε πως δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ στο βήμα ανέβηκε στη συνέχεια η μητέρα των δύο μικρών παιδιών για να καταθέσει για το συμβάν που προκάλεσε αίσθηση την περασμένη χρονιά.

Η μάρτυρας περιέγραψε τη συμβίωση με τον κατηγορούμενο, σημειώνοντας πως υπήρξαν περιστατικά κακοποίησης, ενώ μάλιστα σε μια περίπτωση ήταν έγκυος.

Αναφορικά με τις σχέσεις τους μετά τον χωρισμό τους, είπε ότι ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να την πείσει να τα ξαναβρούν ωστόσο η ίδια ήθελε να έχουν μια καλή επικοινωνία για τα παιδιά, χωρίς ωστόσο να τα ξαναβρούν, καθώς όπως είπε τα επεισόδια ήταν πολλά.

«Έπαιρνε τα παιδιά τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή. Το είχε πάρει πολύ εγωιστικά και προσπαθήσουμε να με εξαντλήσει, μετά το γύριζε πάλι και γινόταν καλός. Το μόνο που ήθελα ήταν να έχει καλή επικοινωνία με τα παιδιά», κατέθεσε η μάρτυρας.

Για το επίδικο περιστατικό της 19ης Μαρτίου του 2023 ανέφερε πως όταν ο κατηγορούμενος πήγε από το σπίτι της για να επιστρέψει τα παιδιά τής ζήτησε να τα ξαναβρούν, με την ίδια να του επαναλαμβάνει πως έχει η κατάσταση.

«Στις 20:00 ήταν να επιστρέψει τα παιδιά. Ήρθε και σταμάτησε ακριβώς έξω από την πόρτα. Κατέβηκα και πριν ανοίξω την πόρτα μύρισα μια περίεργη μυρωδιά», κατάθεσε η μάρτυρας.

«Βλέπω ότι δεν κάνει κίνηση να κατέβει. Με κοίταξε στα μάτια, έδειξε το σωληνάκι που είχε στη μύτη του και αμέσως πήρε τον αναπτήρα και τον άναψε», είπε και τόνισε πως ανέβηκε στο σπίτι για να πάρει την αστυνομία.

«Του φώναζα κατέβασε τα παιδιά, θα έρθω εγώ, εμένα θέλεις. Η αστυνομία έφτασε πολύ γρήγορα. Εγώ δεν έκανα κίνηση γιατί φοβήθηκα να μην μας ανατινάξει όλους. Μόλις ήρθαν οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να του πουν να βγει έξω, ενώ έφτασε και ο μεγάλος γιος του. Τους έδωσα την τσάπα και με αυτήν έσπασαν το τζάμι. Εκείνη την ώρα επικρατούσε ένας φοβερός πανικός, δεν μπορώ να σας περιγράψω», κατέθεσε.

«Τα παιδιά δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Ο μικρός έκανε πάρα πολύ εμετό. Τον κατηγορούμενο τον έβγαλε ένας άλλος αστυνομικός. Ήξερα ότι είναι ισχυρογνώμων αλλά δεν κάνεις τέτοια πράγματα, είσαι πατέρας τους. Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να φτάνει σε αυτό το σημείο;», τόνισε η μάρτυρας.

Αυτήν την ώρα μάρτυρας αστυνομικός περιγράφει τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν όταν έφτασαν στο αυτοκίνητο ενώ η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

https://www.voria.gr/article/thessaloniki-sto-edolio-o-apostratos-axiomatikos-tis-aeroporias-poy-katigoreitai-gia

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021