Παρασκευή 29  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Έως και 270% η σχεδιαζόμενη-προβλεπόμενη αύξηση της  τηλεθέρμανσης

Έως και 270% η σχεδιαζόμενη-προβλεπόμενη αύξηση της  τηλεθέρμανσης

Έως και 270% η σχεδιαζόμενη-προβλεπόμενη αύξηση της  τηλεθέρμανσης

Δεν πρόκειται περί φωνών Κασσάνδρας, ούτε περί παραπλάνησης και Δημοσίου λόγου εντυπωσιασμού.

Βοούν τα μέσα της απέναντι Πόλεως, τοποθετείται Δημόσια ο Δήμαρχος Κοζάνης ο κ. Κοκκαλιάρης, ενώ στην Εορδαία ο πλέον αντιδημοκρατικός Δήμαρχος στην ιστορία της , ο κ. Πλακεντάς, κινείται με την προσφιλή του μέθοδο στο σκοτάδι.

Δε μαθαίνουμε τίποτα, δεν έχουμε ενημέρωση για τίποτα, δεν ενημερώνεται η Αντιπολίτευσις, είναι άκρως περίεργη αυτή η συμπεριφορά του Δημάρχου της Εορδαίας και από ότι γνωρίζουμε ακόμη και στενοί συνεργάτες του δεν γνωρίζουν, βαδίζουν στο σκοτάδι αλλά δεν αντιδρούν, κρατείστε το και αυτό.

Αντ’ αυτού μαθαίνουμε για σοβαρά θέματα που ταλανίζουν την Εορδαία, μια από τον κ. Κουκουλόπουλο, μια από την κυρία Βέττα, μια από τον κ. Κοκκαλιάρη, μια από τον κ. Λιάσση και τέλος από δημοσιογράφους αντισυστημικούς.

Δεν θα κάνουμε άλλα σχόλια, διαβάστε δημοσίευμα του Πρωινού Λόγου, δεδομένου ότι μας καταλογίζουν παπαγαλάκια του Δημάρχου  εμπάθεια.

Υ.Γ.

Το καταλαβαίνουμε όλοι ότι εάν συμβεί τέτοιο σενάριο θα αρχίσει η απομάκρυνση των καταναλωτών απο τη ΔΕΤΗΠ, με συνέπειαν αυτή να καταρεύση οικονομικά.

Διαβάζουμε λοιπόν https://www.prlogos.gr/%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-100-110-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E-%CE%B1%CE%BD%CE%AC-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%B2%CE%B1%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84/

Σενάρια για 100-110 ευρώ ανά μεγαβατώρα για την τηλεθέρμανση – Ο αγωγός διασύνδεσης της Κοζάνης δεν περιλαμβάνει τα συνοδά έργα

 

Στην πρώτη ειδική συνεδρίαση της λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Κοζάνης ο Χάρις Κουζιάκης διερωτήθηκε τι μέλλει γενέσθαι με την τηλεθέρμανση .Από τη μια η διαδημοτική δεν έχει ακόμα νομική μορφή, ενώ το περιεχόμενο της σύμβασης με τη ΔΕΗ είναι άγνωστο, όπως και η τιμή της θερμικής μονάδας. Στο τέλος του 2026 θα έχουμε τον αγωγό διασύνδεσης της Κοζάνης με το ενιαίο σύστημα τηλεθερμάνσεων και με το δεδομένο ότι ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου θα βάλει λουκέτο το 2025 υπάρχει ένα κενό ενός χρόνου, όπως είπε. Και ο Λάζαρος Μαλούτας αναφέρθηκε στο ίδιο θέμα ζητώντας ανάλυση των θεμάτων.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Παναγιώτης Ματιάκης τόνισε ότι θα έπρεπε από το 2015 να είχαν γίνει κινήσεις. Η προηγούμενη δημοτική αρχή επαναπαύθηκε στο μνημόνιο κατανόησης όπως είπε. «Αυτές οι παραλείψεις μπορεί να οδηγήσουν την πόλη της Κοζάνης να μην έχει τηλεθέρμανση. Η διαδημοτική έπρεπε να έχει γίνει. Βρήκαμε βουνό με χρέη όταν αναλάβαμε τη ΔΕΥΑΚ, ένα εξώδικο 6 εκ από τη ΔΕΗ με 320.000 τόκους που θα πληρώσουν οι καταναλωτές».

Στη συνάντηση στο υπουργείο ο κ. Σκυλακάκης εγγυήθηκε ότι δε θα μείνει η πόλη της Κοζάνης χωρίς τηλεθέρμανση. Η διαδημοτική έχει γίνει, αλλά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τη συμβολαιογραφική πράξη και παραχωρήθηκε χώρος να στεγαστεί. Ο αγωγός διασύνδεσης δεν περιλαμβάνει τα συνοδά έργα γιατί υπήρχε η σκέψη ότι μια εταιρεία δε θα προλάβει να τα κάνει. Σύντομα θα μπει ο εργολάβος και θα δημοπρατηθούν και τα συνοδά έργα.

Η σύμβαση παροχής ενέργειας με τη ΔΕΗ δεν υπογράφτηκε για συγκεκριμένους λόγους που ζητούν και οι τρεις συμβαλλόμενοι:
– Σε μακροχρόνια διακοπή της μονάδας 5 το έλλειμα θερμικής ενέργειας 140 μεγαβάτ να αντικατασταθεί με ΑΠΕ στο σύστημα τηλεθερμάνσεων
– Να υπάρχουν δεσμεύσεις να μη σταματήσει ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου 5 μέχρι να ολοκληρωθεί η διασύνδεσης της Κοζάνης με το ενιαίο σύστημα
– Έκδοση νομοθετικών διαταγμάτων για πρόσθετη τιμή παραγόμενης ενέργειας στη ΣΗΘΥΑ ώστε να μην επιβαρύνεται ο πολίτης
– Οι τηλεθερμάνσεις υποχρεούνται να πληρώνουν ακόμα και πριν γίνει η διασύνδεσή τους
Υπάρχει πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των λεβήτων αερίου και η Κοζάνη έχει το σοβαρό πρόβλημα συνέχισε ο κ. Ματιάκης. Η ΔΕΗ μας βάζει να αναγνωρίσουμε το χρέος των ρύπων (11,5 εκ και 3,5 εκ) δήλωσε.

«Θέλουμε τηλεθέρμανση αλλά με τι τιμή;» διερωτήθηκε ο δήμαρχος Γιάννης Κοκκαλιάρης Μάλιστα αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον κ. Σκυλακάκη να δηλώνει ότι πλέον δεν μπορούμε να σας αντιμετωπίσουμε σαν λιγνιτιική περιοχή .Αναφέρθηκε σε σενάρια για 100-110 ευρώ τη μεγαβατώρα. Το eco θέρμανση ήταν για τα δημοτικά διαμερίσματα τόνισε λέγοντας ότι δε θα προχωρήσουμε σε καμιά σύμβαση αν δεν εξασφαλιστούν κάποιοι παράμετροι.

Ιωάννα Παπαδημητρίου



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021