Παρασκευή 29  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πτολεμαΐδα: Ψήφισμα ενάντια στην κατάργηση του ΚΕΘΕΑ

Πτολεμαΐδα: Ψήφισμα ενάντια στην κατάργηση του ΚΕΘΕΑ

Πτολεμαΐδα: Ψήφισμα ενάντια στην κατάργηση του ΚΕΘΕΑ
Το Ψήφισμα του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ενάντια στην κατάργηση του φορέα ενέκρινε ομόφωνα στην πρόσφατη συνεδρίαση του το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας. Στο ψήφισμα αναφέρεται, ότι, η Πολιτεία προωθεί την κατάργηση του ΚΕΘΕΑ και τη συγχώνευση του με άλλους φορείς και προγράμματα, συστήνοντας τον Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις. Κι αυτό γιατί, το ΚΕΘΕΑ είναι, αφενός ο πλέον ιστορικός φορέας απεξάρτησης στη χώρα κι αφετέρου η κατάργηση του θα έχει σοβαρές επιπτώσεις, στο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής θεραπευτικής προσέγγισης και ολοκληρωμένης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, όπως και της ισότιμης επανένταξης στην Κοινωνία. Ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ εκφράζει την ανησυχία του για την υποβάθμιση των στεγνών προγραμμάτων, καθώς περιορίζονται οι επιλογές θεραπείας στα υποκατάστατα των ουσιών, ενώ οι κοινωνίες θα αποκοπούν από τα κατά τόπους προγράμματα απεξάρτησης, αφού η λειτουργία τους θα ελέγχεται κεντρικά από το Νέο φορέα. Σχετική εκδήλωση προγραμματίζεται για τις 20 Μαρτίου στην Πτολεμαΐδα
ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

Διαβάζουμε στις 23/11/21 https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/minyma-zois-apo-to-kethea-ptolema-das/

“Διάλεξε εσύ τα κομμάτια της ζωής σου”. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει η μονάδα απεξάρτησης του ΚΘΕΑ, η οποία εγκαινιάστηκε το πρωί στην Πτολεμαΐδα.

Από τον Δεκέμβριο του 2020 , που άρχισε η λειτουργία του κέντρου προσφέρει σημαντική βοήθεια σε άτομα με κάθε είδους εξαρτήσεις που έχουν αυξηθεί και λόγω των lock-down, που υπήρξαν εξ αιτίας της πανδημίας.

Περίπου 70 άτομα στην περιοχή έχουν κάποιο πρόβλημα, αλλά σε αυτούς προστίθενται και τα μέλη των οικογενειών και τους περιβάλλοντος τους, που βιώνουν στις συνέπειες της εξάρτησης σημειώνει ο Χρήστος Λιάπης, πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Στην σύγχρονη εποχή και με αφορμή την πανδημία οι εξαρτήσεις έχουν επεκταθεί σε άλλες μορφές και αυξάνεται η κατάχρηση του διαδικτύου, δημιουργώντας νέες εξαρτήσεις, όχι λιγότερο επικίνδυνες.

Το Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο και η Κινητή Μονάδα Δυτικής Μακεδονίας ανήκουν στο πανελλαδικό δίκτυο υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ και υποστηρίζουν άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες λόγω χρήσης νόμιμων, αλλά και παράνομων ουσιών, καθώς και τις οικογένειές τους. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής, τηρώντας το ιατρικό απόρρητο. Μεταξύ άλλων παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη για τη σταδιακή μείωση της χρήσης ουσιών και άλλων συμπεριφορών εξάρτησης, καθώς και ενημέρωση για τις δυνατότητες θεραπείας, εξήγησε ο κ. Λιάπης. Όπως μάλιστα ανέφερε ειδικά για τους χρήστες ουσιών και αλκοόλ, που ανήκουν στις ειδικές ευπαθείς ομάδες, ο εμβολιασμός είναι εκ των ων ουκ άνευ.

«Είναι δύσκολη η διαχείριση των ανησυχιών και των φόβων αυτών των ανθρώπων, αλλά πρέπει να ξεπεραστεί η επιφυλακτικότητα τους, να ενημερωθούν και να πειστούν να εμβολιαστούν».



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021