Τετάρτη 24  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι πέντε για τις κλοπές με τα αντικλείδια - Ένας είχε καταδικαστεί για την απαγωγή εξάχρονης κόρης επιχειρηματία

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι πέντε για τις κλοπές με τα αντικλείδια - Ένας είχε καταδικαστεί για την απαγωγή εξάχρονης κόρης επιχειρηματία

Οι συλληφθέντες, που μάλιστα είχαν φτιάξει εργαστήριο για να αντιγράφουν κλειδιά σπιτιών, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι

Στη φυλακή οδηγούνται, μετά τις απολογίες τους, οι πέντε συλληφθέντες που ξάφριζαν διαμερίσματα με τη χρήση κλειδιών ασφαλείας, τα οποία αντέγραφαν σε ειδικό εργαστήριο, αφού πρώτα παρακολουθούσαν τις κινήσεις των ενοίκων τους. Η λεία τους ξεπερνά τις 170.000 ευρώ σε μετρητά ενώ περιλαμβάνει και πλήθος κοσμημάτων.

Σε βάρος των πέντε αλλοδαπών (ηλικίας 44, 45, 27, 37 και 28 ετών) είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, παρέμβαση σε πομπούς της ΕΛΑΣ και παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενοι φέρεται να αποδέχθηκαν κατά περίπτωση ορισμένες από τις κλοπές. Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι πρέπει να τεθούν σε καθεστώς προσωρινής κράτησης.

Σημειώνεται ότι ένας από τους κατηγορούμενους είχε καταδικαστεί σε 19 χρόνια κάθειρξης για την απαγωγή το 2002 της εξάχρονης κόρης γνωστού επιχειρηματία, από το Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Οι δράστες ζήτησαν τρία εκατομμύρια δολάρια, ενώ κράτησαν τη κόρη του επιχειρηματία, 26 ολόκληρες ημέρες.

 

Η δράση του κυκλώματος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε το 2021, ενώ από μόνο ένα διαμέρισμα κατάφεραν να αρπάξουν 160.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, φρόντιζαν οι ένοικοι-στόχοι να λείπουν από τα σπίτια τους, στήνοντας μάλιστα καρτέρι κοντά σε λαϊκές αγορές.

Όσον αφορά στο… εργαστήριο αντιγραφής κλειδιών, αυτό στεγαζόταν στην Πολίχνη, ενώ εκεί φέρεται ότι έκρυβαν τα κλοπιμαία τους.

Αναφορικά με τη μεθολογία τους, με τα αντικλείδια δεν άφηναν ίχνη παραβίασης και μάλιστα βιντεοσκοπούσαν με χρήση κινητών τα υποψήφια θύματα κατά την είσοδό τους στα σπίτια τους, αποτυπώνοντας κυρίως τον τύπο του κλειδιού και την τοποθεσία της οικίας.

https://www.voria.gr/article/thessaloniki-sti-fylaki-oi-pente-gia-tis-klopes-me-ta-antikleidia-enas-eihe-katadikastei



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021