Τετάρτη 24  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Κοζάνη: Ερώτηση Κ. Βέττα για το κόστος τηλεθέρμανσης

Κοζάνη: Ερώτηση Κ. Βέττα για το κόστος τηλεθέρμανσης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Αναπάντητα ερωτήματα για το μέλλον, την βιωσιμότητα και το κόστος της τηλεθέρμανσης στην Π.Ε Κοζάνης» κατέθεσε η Βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Καλλιόπη Βέττα. Στην ερώτηση καταγράφεται το πρόβλημα που έχει προκύψει με την τηλεθέρμανση της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας, καθώς οι καθυστερήσεις, τα χρηματοδοτικά κενά και οι αρρυθμίες που, όπως υποστηρίζει η κα Βέττα, προκαλούνται από τις αλλοπρόσαλλες κινήσεις της κυβέρνησης, τόσο για την συμμετοχή του λιγνίτη στο μείγμα, όσο και με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, και δημιουργούν τεράστιες στρεβλώσεις και υπέρογκα έξοδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ερώτηση, «οι δημοτικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς η ρήτρα αναπροσαρμογής, η υψηλότατη τιμή μεγαβατώρας, η αναγκαστική αγορά πετρελαίου για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης, τα τέλη για τους ρύπους διοξειδίου του άνθρακα και η συντήρηση και επέκταση του συστήματος, δυσχεραίνουν το έργο τους την ώρα που οι χρηματικές απατήσεις για τη δημιουργία του διάδοχου σχήματος είναι εξαιρετικά αυξημένες. Η τελευταία εξέλιξη, με την έγκριση της διασύνδεσης της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης με το προβλεπόμενο ενιαίο διασυνδεδεμένο σύστημα τηλεθερμάνσεων και τον διπλασιασμό της τιμής της μεγαβατώρας για τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και τους χρήστες της υπηρεσίας, προκαλεί έναν ακόμη πονοκέφαλο»

Η κ. Βέττα ζητά από τον Υπουργό να την ενημερώσει για το ποιες είναι οι επίσημες δεσμεύσεις και τα οριστικά χρονοδιαγράμματα για τη απρόσκοπτη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Π.Ε. Κοζάνης, χωρίς επιβάρυνση για τους πολίτες τα επόμενα χρόνια; Και πότε θα ολοκληρωθεί η Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης στην περιοχή, με ποιο κόστος και πως θα ενισχυθούν οι δημοτικές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, εξαιτίας της έλλειψης κυβερνητικής στήριξης.

https://www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/kozani/kozani-erotisi-k-vetta-gia-tis-tilethermanseis/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021