Κυριακή 6  Οκτωβρίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ανθρωποκτονία με δόλο καταγγέλλει η οικογένεια του 17χρονου: Ήταν νεκρός κι έλεγαν ότι χειρουργείται

Ανθρωποκτονία με δόλο καταγγέλλει η οικογένεια του 17χρονου: Ήταν νεκρός κι έλεγαν ότι χειρουργείται

Ανθρωποκτονία με δόλο καταγγέλλει η οικογένεια του 17χρονου, που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου κατά τη διάρκεια άγριας καταδίωξης στη Βοιωτία.

Ο άνδρας της ΟΠΚΕ πήρε σήμερα προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη. Συγγενείς και φίλοι του θύματος τον αποδοκίμασαν έντονα έξω από τα δικαστήρια Θήβας. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί ο δράστης, τονίζοντας ότι ανθρωποκτονίες Ρομά από αστυνομικούς έχουν γίνει και θα ξαναγίνουν, γιατί δεν αλλάζει κάτι.


Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μπαρκαγιάννης, ανέφερε ότι εξ όσων γνωρίζει ο ανήλικος δέχτηκε πυροβολισμό στο πίσω μέρος του κεφαλιού κι ότι αναμένει τι θα δείξει η ιατροδικαστική, η βαλλιστική και τα αποτυπώματα.

Μάλιστα, κατήγγειλε πως ο αστυνομικός τον πήγε στο νοσοκομείο, χωρίς να καλέσει ασθενοφόρο, αλλά και πως ενώ το παιδί είχε καταλήξει έλεγαν επί τρεις ώρες στη μητέρα και στους θείους τους πως βρίσκεται στο χειρουργείο. «Σύμφωνα με τα όσα μου ανέφερε ο αδερφός του, τον πήρε ο αστυνομικός και τον πήγε στο νοσοκομείο. Το ιδιαίτερο που μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πρώτον, γιατί δεν φωνάζει το ασθενοφόρο. Δεύτερο, γιατί λες στους γονείς επί τρεις ώρες ότι το παιδί κάνει χειρουργείο ενώ το παιδί χάθηκε κατευθείαν με τη σφαίρα; Γιατί τρεις ώρες υπήρχε ένα κενό;» διερωτήθηκε.

Επικαλούμενος τη μαρτυρία του αδελφού του 17χρονου και αυτόπτη ο δικηγόρος υπογράμμισε πως το θύμα δεν έκανε καμία προσπάθεια να αποσπάσει το όπλο από τον αστυνομικό, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, αλλά επιχείρησε μόνο να απομακρυνθεί και να αποφύγει τις κλωτσιές που δεχόταν. Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι το αγόρι δεν σταμάτησε στο σήμα για έλεγχο εξήγησε πως φοβήθηκε επειδή δεν είχε δίπλωμα και είχε πάει βόλτα μαζί με τους τρεις ανήλικους εκ των οποίων τα δυο κορίτσια.

Σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ ο αδελφός του 17χρονου τονίζει ότι ο αστυνομικός χτύπησε με το όπλο του και με δύναμη το τζάμι του αυτοκινήτου, έβγαλε έξω τον νεαρό, τον κλώτσησε και τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Open πως οι κοπέλες έκλαιγαν και φώναζαν γιατί έβγαλε το όπλο του ο ένστολος.

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε σήμερα «επειγόντως άμεση, ενδελεχή, διαφανή και αποτελεσματική έρευνα και για το τελευταίο περιστατικό, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης του πιθανού κινήτρου διακρίσεων».

https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/411399_anthropoktonia-me-dolo-kataggellei-i-oikogeneia-toy-17hronoy-itan-nekros-ki



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021