Τετάρτη 29  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Γιάννης Μπουτάρης στην «Κ»: Το 27% που πήρε ο κ. Ζέρβας είναι μια υπόδειξη «πάρε δρόμο και φύγε»

Γιάννης Μπουτάρης στην «Κ»: Το 27% που πήρε ο κ. Ζέρβας είναι μια υπόδειξη «πάρε δρόμο και φύγε»

«Η ψευτιά και η προστυχιά του Ζέρβα δεν έχουν όριο. Τον Στέλιο Αγγελούδη τον ξέρω πολλά χρόνια και τον εκτιμώ. Είναι σίγουρα καλύτερος από τον Ζέρβα»
Δεν κρύφτηκε ποτέ, στα εύκολα και στα δύσκολα. Είχε πάντα το θάρρος της γνώμης και το ίδιο κάνει και τώρα ενόψει του επαναληπτικού γύρου των δημοτικών εκλογών. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στην «Karfitsa», αναφέρεται στη δική του επιτυχία να εκλεγεί πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος και με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο σε όλες τις παρατάξεις.

Σχολιάζει τα πεπραγμένα της διοίκησης Ζέρβα, λέγοντας πως ο σημερινός δήμαρχος «δεν έκανε τίποτα» για τη Θεσσαλονίκη και δεν προχώρησε κανένα έργο αφού δεν είχε πρόγραμμα. Ερωτηθείς για το ποιον θα στηρίξει κλείνει το μάτι προς τον Στέλιο Αγγελούδη λέγοντας πως τον ξέρει πολλά χρόνια, τον εκτιμάει και σίγουρα θα είναι καλύτερος από τον Ζέρβα.

Παράλληλα, κάνει ένα κάλεσμα προς τους δημότες να ψηφίσουν την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου και να μην απέχουν από τη διαδικασία. «Η ψήφος είναι το μόνο όπλο που έχει ο πολίτης στα χέρια του», τονίζει. ‘Οσο για το δίλημμα της κάλπης ο κ.Μπουτάρης με το δικό του, γνωστό, τρόπο αναφέρει πως αφού ο Ζέρβας είναι ένας κακός δήμαρχος, οι πολίτες ποιον θα ψηφίσουν: «Τον μπακάλη της γειτονιάς τους; Τον δεύτερο υποψήφιο».

 Κύριε Μπουτάρη, κυριολεκτικά σαρώσατε σε σταυρούς ως δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές. Το περιμένατε;

‘Οχι, η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα καθόλου. Και για το λόγο αυτό, αισθάνομαι ευγνωμοσύνη και ικανοποίηση για την τιμή που μου έκαναν οι συμπολίτες μου. Το θεωρώ σαν μια αναγνώριση της δουλειάς που κάναμε στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, τις δύο θητείες που ήμασταν διοίκηση.

Θα καθίσετε στα δημοτικά έδρανα για τη νέα θητεία; Γιατί κάποιοι λένε «ο Γιάννης Μπουτάρης θα παραιτηθεί»…

Αποκλείεται να παραιτηθώ. Ίσως, κάποιες φορές, να μην μένω στις συνεδριάσεις μέχρι τις 2 τα ξημερώματα που τραβάνε σε μάκρος οι συζητήσεις. Αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση να παραιτηθώ.

Για ποιο λόγο επιστρέψατε ξανά με τα αυτοδιοικητικά; Τι δεν αντέχατε και τι σας ενοχλούσε τόσο πολύ στην πόλη;

Σαν πολιτικός είχα μια θέση, όμως από εκεί και πέρα δεν παύω να είμαι ένας ενεργός πολίτης. Η θητεία μου σε επίσημες θέσεις, όπως αυτή του δημάρχου τελείωσε και το να λέω πως στηρίζω μία παράταξη όπως αυτή του Σπύρου Πέγκα, νομίζω πως δεν φτάνουν απλά τα λόγια. Πρέπει να το κάνω και πράξη. Και θεωρώ ότι ήταν πράξη να μπω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Σπύρου, να εκλεγώ και να κάνω τη δουλειά που πρέπει. Είναι ένα κομμάτι της λειτουργίας ενός ενεργού πολίτη.

Ο κ. Ζέρβας, σε πρόσφατες δηλώσεις, έριξε «γέφυρες» λέγοντας πως δύο έργα της δικής σας διοίκησης, η πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας και η μετατροπή της Πλατείας Ελευθερίας σε πάρκο μνήμης δεν ματαιώθηκαν αλλά αναβλήθηκαν. Και πως θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2024 σε ενδεχόμενη επανεκλογή…

Όλα αυτά τα λέει μετά από 4 χρόνια… Για την Πλατεία Ελευθερίας δεν έχει πει ακόμη πως δεν θα γίνει υπόγειο πάρκινγκ. Γιατί δεν το λέει; ‘Εχει στο νου του να κάνει υπόγειο πάρκινγκ εάν ξαναβγεί δήμαρχος; Που δεν θα βγει.

Και το δεύτερο είναι η ανάπλαση της Αγίας Σοφίας. Υπήρχε μια βραβευμένη μελέτη, όπου συμπεριελάμβανε την πλατεία Μακεδονομάχων, με μία καταβύθιση για να αναδειχθεί η Αχειροποίητος. Τώρα έγινε μια πλατεία άλλα ντ’ άλλων, με τσιμέντο κάτω για να παίζουν τα παιδιά. Έβαλε και τους Μακεδονομάχους για τους οποίους μας κατηγόρησε ότι ήταν σε μία αποθήκη. Σε αποθήκη ήταν δεν ήταν πεταμένοι. Η ψευτιά και η προστυχιά του Ζέρβα δεν έχουν όριο.

Σας ενόχλησε που σε όλη αυτή την τετραετία έμειναν τα έργα που ξεκίνησε η διοίκησή σας στην άκρη;

Με στεναχώρησε, γιατί εάν γινόταν η Αγίας Σοφίας, το πάρκο μνήμης στην Πλατεία Ελευθερίας ή το ντεκ της παλιάς παραλίας η πόλη θα ήταν διαφορετική. Η ουσία είναι ότι ο δήμος τέσσερα χρόνια δεν έκανε τίποτα. Ο Ζέρβας δεν έκανε απολύτως τίποτα, Ούτε για να προχωρήσουν έργα που ξεκινήσαμε εμείς, αλλά ούτε προχώρησε και δικά του. Δεν είχαν κανένα πρόγραμμα.

Θα στηρίξετε εσείς ανοιχτά κάποιον στο β’ γύρο των εκλογών;

Είχα πει στον Στέλιο Αγγελούδη όταν έμαθα πως θα ανακοινώσει για δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πριν λάβει απόφαση ο Σπύρος Πέγκας να κατέβει υποψήφιος, «εγώ μαζί σου». Τον ξέρω πολλά χρόνια και τον εκτιμώ. Είναι σίγουρα καλύτερος από τον Ζέρβα.

Τελικά, τι «σόι» δήμαρχο θέλουν οι Θεσσαλονικείς;

Το πρόβλημα είναι πως ότι σόι δήμαρχο και να έχουμε είναι τόσο αδύναμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το παραμικρό ξεκινάει από την Αθήνα. Ποιος ρώτησε τη Θεσσαλονίκη για το flyover; Ξαφνικά μας το ανακοίνωσαν πως θα γίνει αντί της ήδη μελετημένης εξωτερικής περιφερειακής. Αυτό είναι ένα δείγμα πως η κεντρική κυβέρνηση δεν δίνει σημασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με τα καινούργια νομοσχέδια ακόμη δεν έχω καταλάβει ποιες είναι οι αρμοδιότητες των δημάρχων. Και βέβαια αρμοδιότητες χωρίς οικονομικούς πόρους δεν γίνεται. Και η υπόσχεση πως ο ΕΝΦΙΑ θα πηγαίνει στους δήμους, παραμένει υπόσχεση. Το κράτος δίνει στους δήμους όσα λεφτά θέλει αυτό και όχι όσα δικαιούνται.

Με ποιο σκεπτικό να πάνε οι πολίτες στην κάλπη;

Δύο πράγματα θα πω. Το είναι είναι πως το αποτέλεσμα των πρώτων εκλογών που έδωσαν στον Ζέρβα ποσοστό 27% τα λέει όλα. Λέει ότι η Θεσσαλονίκη δεν θέλει αυτόν για δήμαρχο. Ο εκάστοτε δήμαρχος ξαναβγαίνει σε μία δεύτερη θητεία διότι έχει αποκτήσει μια καλή εικόνα για την πόλη του. Το 27% είναι μια κανονική υπόδειξη στον κ.Ζέρβα «πάρε δρόμο και φύγε». Θα τον ψηφίσουν αυτοί οι οποίοι, υποτίθεται, θα ακούσουν τις εντολές του Κυριάκου Μητσοτάκη που είπε «στη Θεσσαλονίκη στηρίζουμε τον Ζέρβα». Στηρίξτε τον παιδιά. Η πόλη δεν τον θέλει, ποιος θα τον ψηφίσει;

Επίσης, είμαι ιδιαίτερα στεναχωρημένος που φτάσαμε σε ένα τέτοιο σημείο στη Θεσσαλονίκη με 60% αποχή. Η ψήφος είναι η αποθέωση της Δημοκρατίας. Είναι το μόνο όπλο που έχει ο πολίτης στα χέρια του για να εκφράσει τη γνώμη του. Κανένα άλλο. Το 60% αποχή είναι απαράδεκτο.

Άρα εσείς θα πάτε να ψηφίσετε κανονικά…

Θα πάω. Δεν πρέπει ο κόσμος να ψηφίσει λευκό. Η λευκή ψήφος είναι απαξίωση της Δημοκρατίας. Σαν να μην ασκείς το δικαίωμα να διαλέξεις. Αυτή είναι η άποψη μου. Και αφού ο Ζέρβας είναι κακός δήμαρχος, ποιον θα ψηφίσουν «τον μπακάλη της γειτονιάς τους;». Τον δεύτερο υποψήφιο θα ψηφίσουν.

https://www.karfitsa.gr/synentefkseis/giannis-boutaris-stin-k-to-27-pou-pire-o-k-zervas-einai-mia-ypodeixi-pare-dromo-kai-fyge/?fbclid=IwAR1UYtGkOWpwFvfoOPAsAR-bKODcU2kkkoSSH_7snLibfMVE3sSps2zeIv0



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021