Δευτέρα 17  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Σάλος στον Καναδά για τα χειροκροτήματα σε Ουκρανό που είχε πολεμήσει με τα Waffen-SS

Κορυφώνεται η οργή στον Καναδά για το γεγονός ότι κατά την ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κοινοβούλιο της χώρας, ο πρόεδρος του σώματος, Άντονι Ρότα, παρουσίασε με επαίνους έναν 98χρονο, λέγοντας ότι ήταν Ουκρανός ήρωας και «είχε πολεμήσει εναντίον των Ρώσων».

Τον 98χρονο χειροκρότησε όρθιο όλο το κοινοβούλιο, μεταξύ των οποίων ο Ουκρανός πρόεδρος, ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, και άλλα πρόσωπα.

 Όπως αποδείχθηκε, ο 98χρονος σήμερα Ουκρανός, κάτοικος Καναδά, Γιάροσλαβ Χούνκα, που καταχειροκροτήθηκε μέσα στη Βουλή του Καναδά, ήταν μέλος της 14ης Μεραρχίας των Waffen-SS, τα οποία υπηρέτησε στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Την ταυτότητά του αποκάλυψε το Κέντρο Φίλων του Σάιμον Βίζενταλ, εβραϊκή ομάδα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 Μετά τον σάλο, ο πρόεδρος της καναδικής Βουλής, ζήτησε συγγνώμη, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη για το γεγονός. «Η ευθύνη για την παράβλεψη αυτή ήταν εξ ολοκλήρου δική μου», είπε. «Μετά έμαθα περισσότερες πληροφορίες, που με κάνουν να μετανιώνω για την απόφασή μου», πρόσθεσε ζητώντας «βαθιά συγγνώμη» από τις εβραϊκές κοινότητες.

«Σε μια εποχή αυξανόμενου αντισημιτισμού και διαστρέβλωσης του Ολοκαυτώματος, είναι απίστευτα ανησυχητικό να βλέπεις το κοινοβούλιο του Καναδά χειροκροτεί ένα άτομο που ήταν μέλος μιας μονάδας των Waffen-SS, ενός ναζιστικού στρατιωτικού σώματος υπεύθυνου για τη δολοφονία Εβραίων και άλλων», σημείωσε από την πλευρά του το Κέντρο Φίλων του Σάιμον Βίζενταλ. «Πρέπει να δοθεί μια εξήγηση για το πώς αυτό το άτομο εισήλθε στις αγιασμένες αίθουσες του καναδικού κοινοβουλίου, επαινέθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής και χειροκροτήθηκε», προστίθεται στην ανακοίνωση.

 Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις μέσα στον Καναδά, σε εβραϊκές και μη κοινότητες εκτός Καναδά, αλλά και από τη Ρωσία. Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο πρέσβης της Ρωσίας στον Καναδά, Όλεγκ Στεπάνοφ, δήλωσε ότι η πρεσβεία θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό και μία νότα στο καναδικό υπουργείο Εξωτερικών. «Θα απαιτήσουμε, φυσικά, διευκρίνιση από την καναδική κυβέρνηση», ανέφερε ο Στεπάνοφ.

https://www.efsyn.gr/kosmos/boreia-ameriki/405403_salos-ston-kanada-gia-ta-heirokrotimata-se-oykrano-poy-eihe-polemisei



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021