Σάββατο 29  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Γ. Μουζάλας για Πύλο: Το λιμενικό μπορούσε να μεταφέρει το πλοίο σε ασφαλή τοποθεσία – Να διερευνηθεί γιατί δεν το έκανε


«Εχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του λιμενικού μας να δημιουργήσει συνθήκες διάσωσης. Το λιμενικό ειχε τις δυνατότητες να μεταφέρει το πλοίο με ασφαλή τρόπο απο τα διεθνή ύδατα σε ασφαλή τοποθεσία και να προχωρήσει σε διάσωση. Το γιατί δεν έγινε, μένει να διερευνηθεί», σημείωσε ο Γ. Μουζάλας, πρώην υπ. Μετανάστευσης, μιλώντας για την τραγωδία της Πύλου στο atticatv

«Πρόκειται για ενα προαναγγελθέν δυστύχημα, λίγες μέρες μετα την υιοθέτηση του αναθεωρημένου, απαράδεκτου Συμφώνου για τη Μετανάστευση στην ΕΕ, παραβιάζοντας τις αρχές για τις οποίες εργαστηκαμε, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από πολιτικούς οπως ο κ. Αβραμόπουλος, καθ’όλη τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης την περιοδο 2015-2018», σημείωσε ο Γ. Μουζάλας και στη συνέχεια επισήμανε:

– Κατα την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι διασώσεις και μετεπιβιβασεις ήταν άμεσες, γεγονός που οδήγησε και στη βράβευση του Λιμενικου Σωματος για 450.000 διασώσεις.

– Εχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του λιμενικού μας να δημιουργήσει συνθήκες διάσωσης. Το Λιμενικό ειχε τις δυνατότητες να μεταφέρει το πλοίο με ασφαλή τρόπο απο τα διεθνή ύδατα σε ασφαλή τοποθεσία και να προχωρήσει σε διάσωση. Το γιατί δεν έγινε, μένει να διερευνηθεί.

-Αυτο που πρέπει να συζητήσουμε πολυ σοβαρά ειναι οι νόμιμοι δρόμοι για να έρχονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οπως επιχειρήσαμε να κάνουμε μέσω της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκιας που πλέον δεν εφαρμόζεται.

-Ξαναμπαίνει το θέμα, λοιπόν, της υποχρεωτικης μεταγκαταστασης σε ολη την ΕΕ.

-Σήμερα, οι δυνάμει προς κίνηση άνθρωποι προς την ΕΕ, εκτιμώνται σε 10.000.000. Σε μια γηράσκουσα Ευρώπη των 600 εκατομμυρίων κατοίκων και με 100 εκατομμύρια πρόσφυγες παγκοσμίως, η Ευρώπη  μπορεί να το δεχθεί  αρκεί να το οργανώσει σοβαρά και να μην ονομάζει ανθρώπους, ανθρώπους μόνο οταν πνίγονται και λαθρομετανάστες οταν παλεύουν να σωθούν.

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021