Πέμπτη 28  Μαρτίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πολιτίδης Χρήστος: Η αποτίμησις της επισκέψεως της Επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζας Φερέιρα

Πολιτίδης Χρήστος: Η αποτίμησις της επισκέψεως της Επιτρόπου Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζας Φερέιρα

Διαβάζουμε στον Επίσημο ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης 28 ΣΕΠ:  Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Ελίζα Φερέιρα θα βρίσκεται στην Ελλάδα, όπου θα έχει συζητήσεις με διάφορα μέλη της κυβέρνησης, καθώς και με 13 περιφερειάρχες, σχετικά με τις συμφωνίες εταιρικής σχέσης 2021-2027, την πολιτική συνοχής και την ενεργειακή μετάβαση.

Η Επίτροπος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς που είναι κυρίως αρμόδιοι για την υλοποίηση της συμφωνίας εταιρικής σχέσης: τον Υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος είναι αρμόδιος για την πολιτική συνοχής, τον Υπουργό Υποδομών και τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Αυτές οι συναντήσεις υψηλού επιπέδου θα αποτελέσουν ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου χρηματοδότησης και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ, της οποίας η συμφωνία εταιρικής σχέσης υποβλήθηκε στην Επιτροπή και εγκρίθηκε από αυτήν.φγφγβνχσφβγ_νσβσβζσαδφωζδωσψαασσψα.jpg

Επιπλέον, η Επίτροπος θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας και θα επισκεφτεί τη Δυτική Μακεδονία, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Περιφέρειας, τους δημάρχους ενεργοπαραγωγικών περιοχών και με άλλους εμπλεκόμενους φορείς. Θα επισκεφτεί επίσης μια περιοχή εξόρυξης λιγνίτη, όπου θα έχει συζητήσεις σχετικά με τη δίκαιη μετάβαση της περιοχής σε μια πιο βιώσιμη οικονομία, ενώ θα συναντήσει νέους της περιοχής σε μια δημοτική βιβλιοθήκη που κατασκευάστηκε με συγχρηματοδότηση της ΕΕ.

Με γιουχαΐσματα όπως ήταν φυσικό έγινε η υποδοχή την εν λόγω κυρίας, από τις Εργατικές Οργανώσεις και Φορείς της περιοχής μας. "Η ΔΕΗ δεν είναι τσιφλίκι κανενός να κάνει ότι θέλει ο κάθε υπουργός" - Αποδοκιμασίες από τους συγκεντρωμένους κατά την είσοδο της επιτρόπου Ελίζας Φερέιρα στο κτήριο της Περιφέρειας στην ΖΕΠ.

Οι δηλώσεις του κ. Λ. Μαλούτα:Στιγμιότυπο_οθόνης_2021-10-01_183811.jpg

Η απολιγνιτοποίηση ξεκίνησε πριν μια δεκαετία, όμως οι εξελίξεις την τελευταία διετία είναι ραγδαίες. Δεν αμφισβητούμε το έργο του κυρίου Μουσουρούλη, είναι μια αναγκαία διαδικασία, ένα αναγκαίο έργο βάση του οποίου θα πορευθούμε τα επόμενα χρόνια.

Επαρκούν τα μέτρα να αναπληρώσουν όλο αυτό το έλλειμμα που δημιουργήθηκε στην περιοχή μας (είπε); Επίσης, μίλησε τα επερχόμενα Κοινοτικά Προγράμματα από 1-1 - 2022, για την Νέα Σιδηροδρομική γραμμή, για το ΒΙΠΕ, για ένα νέο Νοσοκομείο που θέλει να φτιάξει στην Περιφέρεια, φυσικά στην Κοζάνη, για το φυσικό αέριο, τους οδικούς άξονες, για ένα ισχυρό Πανεπιστήμιο και για έναν ενδιάμεσο φορέα στην Κοζάνη υλοποίησης αυτών των υποδομών.

Οι Δηλώσεις του κυρίου Πλακεντά

Η όλη διαδικασία της απολιγνιτοποιησεως έχει επιφέρει μια τεράστια αναστάτωση στους πολίτες της περιοχής, χαρακτηριστικά είπε "πάει να γίνει κάτι για αυτούς χωρίς" Αυτούς!!!Στιγμιότυπο_οθόνης_2021-10-01_183830.jpg

Μίλησε για το τοπικό ΑΕΠ το οποίο συρρικνώθηκε, μίλησε για τους ρύπους και τις διεθνείς τιμές καυσίμων.

Η απολιγνιτοποίηση γίνεται με τρόπο πρόχειρο, βίαιο, με κενά και ανακολουθία παρά τις προσπάθειες του κυρίου Μουσουρουλη. Υπάρχει φόβος για την επομένη ημέρα , έθεσε το ερώτημα ότι θα έρθουν χρήματα πολλά, όταν θα έρθουν αυτά τα χρήματα θα υπάρχουν άνθρωποι στην περιοχή να τα πάρουν και να τα αξιοποιήσουν.

Η  Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κυρία Ελίζα Φερέιρα δήλωσε:

Συμφωνεί σε όλα με την κυβέρνηση στο θέμα της απολιγνιτοποίησης «Την ημερομηνία της απολιγνιτοποίησης δεν την βάζουμε εμείς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά η κάθε κυβέρνηση δίνει ένα χρονικό πλαίσιο καθότι εκείνη γνωρίζει καλύτερα

Απαντώντας στις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων του Σωματείου «Σπάρτακος» ότι η περιοχή αρχίζει να θυμίζει νεκροταφείο λόγω της μετανάστευσης και της απώλειας ήδη 3.500 θέσεων εργασίας, η Επίτροπος τόνισε ότι «εμείς δεν επιθυμούμε να συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θέλουμε τα χρήματα των φορολογουμένων να πηγαίνουν σε μια νεκρή περιοχή και θέλουμε με κάθε τρόπο να συμβάλλουμε ώστε να διακόψουμε το brain drain».

Αγαπητοί φίλοι, ερχόμαστε στο διά ταύτα.

Ποιος ο λόγος της επισκέψεως της Επιτρόπου στην Ελλάδα και μάλιστα στην περιοχή μας με θέμα την ΜΕΤΑΒΑΣΗ; Τι σκοπιμότητες εξυπηρέτησε και πως συνδέεται με την ρέουσα πολιτική σκηνή της χώρας;

Ασφαλώς πρέπει να συνδέσουμε την επίσκεψη με την δήλωση στην ΔΕΘ του Πρωθυπουργού, για επικείμενη επίσκεψη στην Κοζάνη.

Η επίσκεψη αυτή είναι κρίσιμης σημασίας και έπρεπε να προλειανθεί το έδαφος. Αυτό το ρόλο του λαγού έπαιξε η Επίτροπος.

Να κατευνάσει τα πνεύματα, να μοιράσει υποσχέσεις, να προσδώσει κύρος στις επιλογές του κ. Μητσοτάκη για την απολιγνιτοποίηση, με το κύρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όλα τα αλλά στερούνται πολιτικής ουσίας και το μόνο που κάνουν είναι συνδιαμορφώνουν μια νοσηρή εικόνα.

Ο κύριος Μητσοτάκης θα συνεκτιμήσει πολλά δεδομένα πριν κάνει την επιλογή έλευσης στην περιοχή.

Χρειαζόταν την επίσκεψη  για διαφόρους άλλους λόγους. Έρχεται ένας χειμώνας πολύ δύσκολος οικονομικά για τα ασθενέστερα στρώματα της κοινωνίας. Κάποια πράγματα όσο και νάχεις το Δημοσιογραφικό κατεστημένο μαζί σου, δεν μπορείς να τα περάσεις στην κοινωνία.

Η επιλογή της απολιγνιτοποίησης αφορά την οικονομική ζωή ολόκληρης της Ελλάδος και συμπαρασύρει σε κύμα ανεξέλεγκτης ακρίβειας.

Ακόμη με βάση τον νέο εκλογικό νόμο θα είναι τυχερός ο κ. Μητσοτάκης αν εκλέξει στην Κοζάνη 2  βουλευτές, κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει στον ένα. Θα τα δούμε εν καιρώ αυτά.

Επίσης με βάση την αύξουσα φθορά,  θα απολεσθούν έδρες και στην Περιφέρεια, η οποία ζούσε και αυτή από την ΔΕΗ .

Το στήσιμο της φιέστας αυτό το σκοπό είχε. Να ανακόψει την πτωτική τάση της ΝΔ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και βέβαια μοιάζει με ανέκδοτο το αν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει την έδρα που κατέχει και πάλι ο κύριος Κασαπίδης. Η διεκδίκηση της μιας ή δύο Βουλευτικών εδρών στις επερχόμενες εκλογές είναι πολύ ανταγωνιστική διαδικασία.

Επίσης Είδαμε και θαυμάσαμε τον κύριο Μαλούτα. Δήμαρχος με συγκρότηση , με ατζέντα και πολιτικό βάθος, έθεσε τα θέματα της Πόλης Κοζάνης ως όφειλε.

Μίλησε για τις υποδομές! Οδικούς άξονες, Νοσοκομείο  Περιφερειακό και πάλι, φυσικά στην Πόλη Κοζάνη, και επίσης για την Νέα Σιδηροδρομική Εγνατία. Όλα αυτά είναι ο ορίζοντας της ανάπτυξης για τα επόμενα 50 χρόνια.

Ο κύριος Πλακεντάς ήτο ασυνάρτητος, προχειρολόγος, χωρίς καμία συναίσθηση που βρίσκεται. Θυμίζει Κοινοτάρχη Κοινότητος 100 κατοίκων.

 

Και βέβαια την Σιδηροδρομική Εγνατία, την πούλησε με προσωπικά πολιτικά ανταλλάγματα. Να τον χαιρόμαστε.

Υ.Γ.

Συνδιαμορφώνεται μια καυτή πατάτα, που είναι σίγουρο θα την πάρει αγκαλιά η Δημοτική Αρχή Εορδαίας. Ο κύριος Μαλούτας μίλησε για Ενδιάμεσο Φορέα στον Νομό Κοζάνης που θα διαχειριστεί με τα χρήματα αυτά, αυτές τις υποδομές.

Προσέξτε στήνεται και πάλι μηχανή.

Που θα ονομάζεται "ενδιάμεσος φορέας".

 

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021