Δευτέρα 20  Μαϊου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του φορτηγού με τα εκρηκτικά

 
Εντοπίστηκε ο ιδιοκτήτης του φορτηγού με τα εκρηκτικά
0
 

Άγνωστη παραμένει ακόμη η ταυτότητα του οδηγού  του φορτηγού με τα εκρηκτικά που ανατινάχθηκε  στη γέφυρα του Κερτς στην Κριμαία τα ξημερώματα του Σαββάτου με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τρία άτομα.

Την ίδια ώρα Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι βρέθηκε ο ιδιοκτήτης του φορτηγού και ονομάζεται Μπόρις Γιουσόμποφ. Έχει καταγωγή από το Κρασνοντάρ και φέρεται να πούλησε το όχημα σε άλλο άτομο, το οποίο δεν άλλαξε το όνομα του ιδιοκτήτη. Έτσι εμφανίζεται ακόμη ως ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

 
n
Mute

«Οι ερευνητές της Επιτροπής διερεύνησης αναγνώρισαν τον ιδιοκτήτη του φορτηγού ως κάτοικο της Περιφέρειας Κρασνοντάρ. Διενεργούνται έρευνες στον τόπο διαμονής του», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ρωσικές Αρχές.

Μεγάλο ερώτημα προκαλεί η ταυτότητα του δράστη της επίθεσης. Οι υπεύθυνοι, έκαναν κανονικά έλεγχο στην νταλίκα. Κατά την διάρκεια του ολιγόλεπτου ελέγχου οι Αρχές δεν παρατήρησαν κάτι ύποπτο και το όχημα ξεκίνησε κανονικά. Λίγα λεπτά αργότερα όμως το φορτηγό ανατινάχθηκε ενώ βρίσκονταν εν κινήσει.

Για την ώρα δεν είναι γνωστό αν ο οδηγός ήταν σε αποστολή αυτοκτονίας ή ήταν ανυποψίαστος για το ότι το όχημά του είχε παγιδευτεί με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

Αυτός είναι ο οδηγός του φορτηγού σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ

Ενας άνδρας 51 ετών φέρεται να είναι ο οδηγός του φορτηγού με εκρηκτικά που εξερράγη τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Γέφυρα της Κριμαίας.

Το ουκρανικό μέσο Tpyxa αναφέρει ότι ο άνδρας ονομάζεται Μαχίρ Γιουσούμποφ. Εργαζόταν ως οδηγός φορτηγών και κινούνταν συνεχώς στην περιοχή του Κρασνοντάρ. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ταξίδι για τη γέφυρα θα διαρκούσε μισή ώρα, ωστόσο για άγνωστους λόγους του πήρε έξι ώρες.

Αποκαταστάθηκε η περιορισμένη κίνηση των οχημάτων στις λωρίδες που δεν καταστράφηκαν

Αποκαταστάθηκε η περιορισμένη κίνηση των οχημάτων στις λωρίδες που δεν καταστράφηκαν από την πρωινή έκρηξη στη Γέφυρα της Κριμαίας ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών είχε ανακοινώσει ότι η οδική κίνηση των οχημάτων θα αποκατασταθεί σύντομα στις λωρίδες της Γέφυρας της Κριμαίας που δεν έπαθαν καταστροφές από την έκρηξη που έγινε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο, η κίνηση θα είναι περιορισμένη στη διέλευση της γέφυρας προς εναλλακτικές κατευθύνσεις.

Πανηγυρίζει το Κίεβο

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, τόνισε μέσω Twitter, αναφερόμενος στις αντιφατικές πληροφορίες για έκρηξη ή πυρκαγιά σήμερα που προκάλεσε ζημιές στη γέφυρα η οποία συνδέει τη ρωσική ενδοχώρα με την κατεχόμενη ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας, ότι αυτή είναι μόνο «η αρχή», χωρίς ωστόσο να πει άμεσα πως η Ουκρανία αναλαμβάνει την ευθύνη.

«Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, οτιδήποτε κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, η Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί από οτιδήποτε κατέχει», ανέφερε ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Παράλληλα ο Oleksiy Danilov, ανώτατος αξιωματούχος Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, έγραψε: «Καλημέρα Ουκρανία!», σε μια ανάρτηση που συνοδεύεται από βίντεο με τη φωτιά στη γέφυρα Κερτς δίπλα από τη Μέριλιν Μονρόε να τραγουδά «χρόνια πολλά κύριε πρόεδρε», σε μια σαφή αναφορά στα γενέθλια του Πούτιν.

Επίσης, Ουκρανός αξιωματούχος, χωρίς να επιβεβαιώνει -αλλά ούτε να αρνείται- ότι οι δυνάμεις του Κιέβου βρίσκονται πίσω από την έκρηξη, είπε στους New York Times: «Ο Πούτιν πρέπει να είναι χαρούμενος. Δεν παίρνουν όλοι ένα τόσο ακριβό δώρο στα γενέθλιά τους.

Η Γέφυρα της Κριμαίας

Τη γέφυρα εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Το έργο κόστισε δισεκατομμύρια. Χρησιμεύει κυρίως για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού για τον ρωσικό στρατό που επιχειρεί στην Ουκρανία. Επομένως πέρα από συμβολική, έχει και τεράστια στρατηγική σημασία, καθώς συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαία με το δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, το το τμήμα της γέφυρας που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα έχει υποστεί ζημιά.

Υπενθυμίζεται πρόσφατα ότι η Ρωσία διαβεβαίωνε πως η γέφυρα είναι ασφαλής, παρά τον πόλεμο, αλλά ταυτόχρονα είχε απειλήσει με αντίποινα την Ουκρανία αν οι δυνάμεις της αποπειραθούν να την καταστρέψουν.



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021