Παρασκευή 21  Ιουνίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Παραιτήθηκε ο Γκαντς από την κυβέρνηση του Ισραήλ

Παραιτήθηκε ο Γκαντς από την κυβέρνηση του Ισραήλ

Η παραίτηση δεν αποτελεί άμεση απειλή για τον Νετανιάχου, ο οποίος όμως πλέον εξαρτάται περισσότερο από τους ακροδεξιούς συμμάχους του.
Με τις αιματηρές συγκρούσεις και τη σφαγή να συνεχίζεται αμείωτη στη Λωρίδα της Γάζας ήδη για οκτώ μήνες, ο Μπένι Γκαντς (υπουργός της κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης του Μπενιαμίν Νετανιάχου και μέλος του πολεμικού συμβουλίου) ανακοίνωσε την αποχώρηση του κόμματός του Εθνική Ενότητα από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η σχετική ανακοίνωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει το Σάββατο (8 Ιουνίου), ωστόσο ο Γκαντς ακύρωσε τη συνέντευξη Τύπου, καθώς προηγήθηκε η είδηση πως τέσσερις Ισραηλινοί όμηροι διασώθηκαν ζωντανοί από στρατεύματα από την αιχμαλωσία της Χαμάς.

«Ο Νετανιάχου μας εμποδίζει να προχωρήσουμε προς μία πραγματική νίκη. Για τον λόγο αυτόν αποχωρούμε σήμερα από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης με βαριά την καρδιά, αλλά χωρίς μετάνοια», τόνισε σε τηλεοπτική του δήλωση ο Μπένι Γκαντς καλώντας τον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

«Το Ισραήλ βρίσκεται σε έναν υπαρξιακό πόλεμο σε πολλά μέτωπα. Μπένι, δεν είναι η στιγμή για να εγκαταλείψεις την μάχη, είναι η στιγμή για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», δήλωσε με ανάρτησή του στο Χ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Γκαντς.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας του Ισραήλ, ακροδεξιός Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, επικεφαλής του κόμματος «Εβραϊκή Ισχύς», «απαίτησε» να λάβει θέση στο πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ μετά την παραίτηση Γκαντς. «Ως υπουργός, ηγέτης κόμματος και σύμμαχος πρώτης γραμμής στο συνασπισμό, απαιτώ να συμπεριληφθώ στο πολεμικό συμβούλιο για να συμμετάσχω στην πολιτική ασφαλείας του Ισραήλ», δήλωσε ο Μπεν Γκβιρ στον λογαριασμό του στο Telegram.

Η παραίτηση αυτή δεν αποτελεί άμεση απειλή για τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος εξακολουθεί να ελέγχει συνασπισμό της πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο. Ωστόσο, ο Ισραηλινός ηγέτης εξαρτάται πλέον περισσότερο από τους ακροδεξιούς συμμάχους του.

Ο Γκαντς, ένας δημοφιλής πρώην αρχηγός του στρατού, εντάχθηκε στην κυβέρνηση του Νετανιάχου λίγο μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου σε μια επίδειξη ενότητας. Η παρουσία του ενίσχυσε επίσης την αξιοπιστία του Ισραήλ στα μάτια των διεθνών εταίρων της χώρας, με τον Γκαντς να έχει καλές σχέσεις με αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκαντς είχε δώσει τελεσίγραφο στον ισραηλινό πρωθυπουργό, καθώς ανακοίνωσε ότι θα αποχωρούσε από την κυβέρνηση έως τις 8 Ιουνίου, εάν ο Νετανιάχου δεν διατύπωνε ένα νέο σχέδιο για τη μεταπολεμική Γάζα.

https://www.efsyn.gr/kosmos/mesi-anatoli/435976_paraitithike-o-gkants-apo-tin-kybernisi-toy-israil

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021