Πέμπτη 25  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ζήλεψε τον Μασκ ο Ζάκερμπεργκ: Χιλιάδες απολύσεις στο Facebook

Ζήλεψε τον Μασκ ο Ζάκερμπεργκ: Χιλιάδες απολύσεις στο Facebook

 
 

Δραματική ημέρα η Τετάρτη για περίπου 11.000 εργαζόμενους της Meta, μητρικής εταιρείας του Facebook και του Istagram, μετά τις ανακοινώσεις του Μαρκ Ζάκερμπεργκ για περικοπή κατά 13% του προσωπικού. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η Meta είχε περίπου 87.000 υπαλλήλους.

Η κατάργηση περίπου 1 στις 8 θέσεις εργασίας στον κολοσσό του Διαδικτύου, είναι η δεύτερη μεγάλης κλίμακας απόλυση στον κλάδο, μετά την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων του Twitter από τον Ίλον Μασκ.

Προσπαθώντας να  δικαιολογήσει τις αποφάσεις του ο Ζάκερμπεργκ έκανε λόγο για μια «υπερστελεχωμένη και αναποτελεσματική» εταιρεία, ενημερώνοντας ότι αυτή ήταν μια από «τις πιο δύσκολες αλλαγές που έχουμε κάνει».

Παρότι το στοίχημα τις εικονικής πραγματικότητας της Meta δεν δείχνει να προοδεύει, ο Ζάκερμπεργκ δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει το αμφιλεγόμενο σχέδιό του που κοστίζει δισεκατομμύρια δολάρια.

Στο ενημερωτικό του σημείωμα προς τους εργαζόμενους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας έριξε το φταίξιμο και στην πανδημία, υποστηρίζοντας ότι η Meta είχε επενδύσει πολλά πριν από την κρίση του κορονοϊού, ενώ έκανε αναφορά και σε «απώλεια σήματος διαφημίσεων», κάτι που ερμηνεύεται ως μπηχτή προς την Apple και την μακρά διαμάχη των δύο εταιρειών. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Apple προχώρησε σε αναπροσαρμογή των όρων της για την προστασία δεδομένων των χρηστών iPhone, βάζοντας σημαντικά εμπόδια στις πληροφορίες που μπορούσε να «αντλήσει» το Facebook και να χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς. 

Παράλληλα, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανέφερε ότι η εταιρεία θα προσφέρει στους απολυμένους αποζημίωση που ξεκινά από τις 16 εβδομάδες, αλλά και έξι μήνες υγειονομικής υποστήριξης, ενώ ενημέρωσε όσους έχουν βίζα μετανάστευσης να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό, αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους τα πράγματα είναι δύσκολα.

 

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021