Απογοήτευση, θυμό και οργή αποπνέει η ανάρτηση της οινολόγου Ηλιάνας Μαλίχιν, η οποία πριν από λίγα χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρογονική γη, στα νότια του Ρεθύμνου για να ασχοληθεί μαζί με τους κατοίκους των Μελάμπων με την καλλιέργεια και παραγωγή ποιοτικού κρασιού από τις τοπικές ποικιλίες.

Η μεγάλη φωτιά που έπληξε την περιοχή προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στους αμπελώνες και την έντονη αντίδραση της οινοποιού η οποία σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε:

«ΜΑΣ ΚΑΨΑΤΕ ΕΛΕΕΙΝΟΙ!!!

Δυο εστίες που ήταν πλήρως ελεγχόμενες από τις 11 το πρωί έφτασαν να κάψουν 3 χωρια.

Χθες φοβήθηκα ότι θα χάσουμε τη ζωή μας προσπαθώντας να σώσουμε ότι. Η μόνη σας οδηγία ήταν η εκκένωση, χωρίς προορισμό φυσικά, στο άγνωστο…πάνω στις φωτιές. Οι μάνες έχαναν τα παιδιά. Τραγικά συμβάντα που αν δεν ζήσεις δεν μπορείς να τα πιστέψεις.

Κανένα σχεδιο, καμία προστασία, στο έλεος του θεού και της τύχης μας. Οι εθελοντές έτρεχαν και βουτούσαν στις φλόγες, οι πυροσβέστες δεν είχαν λάβει κάποια εντολη, είπαν.

Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας που ειστε;;; Ούτε οι κρουνοί σας δεν έκαναν στις βανες πλήρωσης, που υποτίθεται είχατε ελέγξει εν όψη αντιπυρικής περιόδου.