Τρίτη 23  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ανακοινωση Κάλεσμα της Λαικής Συσπείρωσης Δυτικής Μακεδονίας

Ανακοινωση Κάλεσμα της Λαικής Συσπείρωσης Δυτικής Μακεδονίας

Μακεδονίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Θέμα: « Προ Ημερήσιας Διάταξης συζήτηση για τις καταστροφές από χαλαζοπτώσεις σε αγροτικές καλλιέργειες στη Δ. Μακεδονία»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Μακεδονίας καλεί την Πρόεδρο του Π.Σ και όλες τις Περιφερειακές Παρατάξεις να γίνει Π.Η.Δ συζήτηση στο προγραμματισμένο για την Πέμπτη 23/6 Περιφερειακό Συμβούλιο για τις καταστροφές από χαλαζοπτώσεις της αγροτικής παραγωγής στη Δ. Μακεδονία ( Αμύνταιο, Κοζάνη, Βελβεντό, Σέρβια, Γρεβενά)

Να πάρει απόφαση το Π.Σ ότι στηρίζει απόλυτα και είναι αναγκαία η ικανοποίηση των αιτημάτων των αγροτικών συλλόγων τόσο για την επιβίωση των αγροτικών οικογενειών, όσο και συνολικά για τις ανάγκες των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών της περιφέρειας.

Απαιτούμε από τον ΕΛΓΑ:

  • Να δοθούν άμεσα προκαταβολές στο 50% της ασφαλιζόμενης παραγωγής, στις πληγείσες περιοχές που ήταν έτοιμες προς συγκομιδή (σιτηρά, κεράσια, ροδάκινα κλπ)
  • Να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών και να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες στο 100% των ζημιών χωρίς καμία καθυστέρηση.
  • Να πληρωθούν άμεσα οι αποζημιώσεις από τον παγετό του 21 ( Αμύνταιο, Εορδαία). Οι ενστάσεις για ζημιές του 20 (Βελβεντό). οι οποίες καθυστερούν αδικαιολόγητα.

Η ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων είναι «όρος επιβίωσης» προκειμένου να ανταποκριθούν στοιχειωδώς τα αγροτικά νοικοκυριά στην υπέρογκη εκτίναξη του φετινού καλλιεργητικού κόστους παραγωγής (υπολογίζεται από τους αγρότες στο 150% σε σχέση με την περσινή καλλιεργητική περίοδο)

Καλούμε το Π.Σ

Να ορίσει αποκλειστική συνεδρίαση για τις εξελίξεις με τις καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες όπως έχουν ζητήσει αγροτικοί σύλλογοι, αίτημα που ανεπιφύλακτα στηρίζουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση.

                                                                                                                                      Κοζάνη 20/6/2



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021