Τρίτη 23  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ο Δήμος Εορδαίας και το περιβάλλον με τους κατευθυνόμενους ηχοβολιστές του

Ο Δήμος Εορδαίας και το περιβάλλον με τους κατευθυνόμενους ηχοβολιστές του

Σε σχόλιο που αναρτήθηκε επί  άρθρου με τίτλο: Πρωτοβουλία Πολιτών Πτολεμαΐδας/Εορδαίας για την ανάπτυξη: “Είναι ώρα κύριε Δήμαρχε να πάρεις πρωτοβουλίες και να ηγηθείς της μεγάλης αυτής προσπάθειας”

της Πρωτοβουλίας Πολιτών στο kozan.gr αναφέρθηκε  από κάποιον που το υπογράφει ως 

Χρήστος - 16 Ιουνίου, 2022 at 10:51: https://kozan.gr/archives/411937

Η πρόταση που υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας είναι πλέον η θέση κι η διεκδίκησή του. Ο κύριος Σωτηρόπουλος- ή οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του – δεν δικαιούται να ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί την περιοχή. Δεν έχει εξουσιοδοτηθεί για κάτι τέτοιο. Οπότε μπορεί να περιμένει τις κινήσεις του Δημάρχου για τις οποίες δεν είναι υποχρεωτικό να ενημερώνεται. Ούτε είναι εισαγγελέας να αναζητεί ευθύνες κατά τη δική του εκτίμηση. Ούτε κι οι υπόλοιποι του συντονιστικού (που παραμένουν βολικά ανώνυμοι καθώς μόνο ο Σωτηρόπουλος υπάρχει στις φωτογραφίες). Κύριοι συνέλθετε. Η δημοκρατία έχει ορίσει ποιοι εκπροσωπούν μια περιοχή αρμοδίως και ποιοι όχι. Σεβαστείτε τους θεσμούς και απευθυνθείτε στο Δημαρχείο να ενημερωθείτε ως πολίτες και όχι ως ελεγκτές ή τιμητές των πάντων.

Το σχόλιο είχε σχετικά μικρής εκτάσεως ασυνταξίες και δεν είχε ορθογραφικά λάθη.

Επίσης έθιγε κάποια ζητήματα, αλλά με τρόπο άναρχο και ελλιπέστατα χωρίς πολιτική συγκρότηση.

Ήτο κατευθυνόμενο από το περιβάλλον του αγαπητού Δημάρχου της Πτολεμαΐδος, αναδύεται μια πολιτική αύρα  από αυτό, που η πηγή της εκεί δείχνει νάνε, ας το διαψεύσει ο Δήμαρχος και θα ζητήσω ταπεινά συγνώμη!

Επί της ουσίας όμως...

Αγαπητέ Χρήστο, Παύλο, Δημήτρη, Ευλάμπιε ή όπως είναι το πραγματικό σου όνομα πίσω από την κουκούλα.

Η φύση, η Ιστορία και η πολιτική μισούν τα κενά και αυτό το κενό ήρθε να καλύψει η Πρωτοβουλία Πολιτών Εορδαίας.

Οι απανταχού Συλλογικότητες, με τα όποια επιμέρους γνωρίσματα, κοινωνικά ή πολιτικά προκύπτουν από κενά.

Το ίδιο και στην Εορδαία.

Το κενό πρόεκυψε από την απραξία της Δημοτικής Αρχής και της Αντιπολιτεύσεως και δημιούργησε την Πρωτοβουλία Πολιτών Εορδαίας.

Προφανώς έχεις ελλιπή πολιτική συγκρότηση, σε Πολιτειακά θέματα, ένα Δήμαρχο, έναν Περιφερειάρχη ή οποιονδήποτε Κυβερνήτη, δεν τον ψηφίζουμε και τον θυμόμαστε μετά 4 Έτη.

Οι Δημοσιογράφοι, η Αντιπολίτευσις, τα Συνδικάτα, οι Συλλογικότητες πάσης φύσεως αλλά και οι μεμονωμένοι Πολίτες οφείλουν να συλλειτουργούν το Πολίτευμα με παρεμβάσεις, τοποθετήσεις, κριτικές, προς αυτούς που κρατούν την εξουσία, εάν δεν υφίσταται αυτό τότε έχουμε πολιτική παραμόρφωση με δικτατορίες.

Η Ερμηνεία του Συντάγματος επιδέχεται πολλές αναγνώσεις επί της αρχής όμως και όχι επί της ουσίας, οι αποκλίσεις οφείλουν να είναι μικρές.

Το Πολιτειακό καθήκον των Συλλογικοτήτων και των Πολιτών είναι ακριβώς αυτό, να ασκούν έλεγχο στις αυθαιρεσίες της εξουσίας.

Όλοι αυτοί λοιπόν που βρίσκονται απέναντι από την εξουσία εκπροσωπούν πολιτικά την αντίθεση και μέσω της διαλεκτικής αναδιαμορφώνεται και εξισορροπείται η αυθαίρετη ισχύς.

Και ασφαλώς ως κοινωνοί νέων πραγμάτων και ρευμάτων σκέψεως  είναι συν - εκπρόσωποι της περιοχής που ζουν.

 

Επίσης κύριε Ευλάμπιε, είμαι μέλλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών, ένα εκ των πολλών μελλών, ποτέ δεν ήμουν βολικά ανώνυμος.

Στην Πλατεία κάναμε 3 Δημόσιες παραστάσεις, είμαστε καθημερινά εδώ και ένα έτος εκεί και ενημερώνουμε την Εορδαία για τη χρησιμότητα του τραίνου και την οικονομική ανάπτυξη που θα φέρει μαζί του στην Εορδαία που πλήτεται περισσότερο στη Δυτική Μακεδονία, υπάρχουν πάνω από 100 αρθροπαρεμβάσεις που φέρουν τα ονόματά μας, επώνυμα και όλοι μα όλοι μας γνωρίζουν ποιοι  είμαστε και ας μου επιτραπεί η Λαϊκότροπη έκφρασις "τι μπουζούκι βαράμε"!

Πριν Λίγο καιρό κάναμε Δημόσια παράσταση στο Βουλευτή του Νομού Κοζάνης τον κύριον Αμανατίδη και υπάρχει άπειρο οπτικό υλικό από την συνάντηση, επίσης πριν 1 μήνα υπήρξε συνάντηση με το Δήμαρχο εντός της Έδρας του, και εκεί ήτο  Δημόσια και προαναγγελθείσα.

Πριν ένα χρόνο είχαμε Δημόσια επαφή με τον κύριο Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Συνομιλούμε με βουλευτές όλων των κομμάτων και τους ενημερώνουμε για τη δράση μας

Αλήθεια εσείς ποιος είστε; Βγάλτε την κουκούλα να δούμε ποιος από το περιβάλλον του Δημάρχου κρύβεται από πίσω και κατά συνέπειαν γιατί λασπολογεί…

Τώρα ποιος σεβεται τους θεσμούς, ο Λαός θα κρίνει όχι οι κουκουλοφόροι

Και  δεν τους σέβεται όποιος εξωθεσμικά ενεργεί και κάνει νοσηρές εξωθεσμικές υπερβάσεις της θέσεως που υπηρετεί, να σας θυμίσω το διάλογο!

Η θεατρική διάσταση είναι η εξής:

Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, το Λόγο παίρνει ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος και ερωτά για πιο λόγο στο συνέδριο που αφορά την Ανάπτυξη της Χώρας μας δεν παρενέβην ο κύριος Πλακεντάς.

Ο Δήμαρχος αιφνιδιασμένος, χωρίς να έχει συναίσθηση της στιγμής και νομίζοντας ότι του γίνεται επίθεση, υπερβαίνει το θεσμικό του ρόλο και ομιλεί απρεπώς για το Δημιουργό της Πρότασης και μάλιστα μιλώντας στον Ενικό και λέγοντας ο Σωρηρόπουλος  απαξιωτικά!

Ερωτά ο κύριος Μπίγκας, ποιος Σωτηρόπουλος;

Ανταπαντά ο Δήμαρχος, ο γνωστός Σωτηρόπουλος (και πάλι απαξιωτικά).

Και κλείνει ο κύριος Μπίγκας, Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολιτεύσεως λέγοντας (δεν πιστεύω ότι έκφραζε την παράταξη του τη στιγμή εκείνη) καλά κάνατε και δεν πήγατε (εννοεί το Συνέδριο Υποδομών που υποβάλλονται προτάσεις ανάπτυξης).

Διανοείστε τι είπε;

Αισθάνομαι ότι κοιτώ ψηλά προς την Ανοπαία Ατραπό να κατηφορίζουν στην Πτολεμαΐδα οι Πέρσαι.

 

Ομιλώ εξ ονόματός μου και αναλαμβάνω την ευθύνη των όσων λέω.

Ο επί ματαίω γηράσας Πολιτίδης Χρήστος

Υ.Γ.

Αφιερωμένο στο Χρήστο ή στον Παύλο ή στο  Δημήτρη ή στον Ευλάμπιο ή όπως είναι το πραγματικό του όνομα!!!



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021