Τρίτη 23  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

«Τυφλή» η Ελένη Κούρκουλα, δεν πιστεύει ούτε τα ντοκουμέντα

«Τυφλή» η Ελένη Κούρκουλα, δεν πιστεύει ούτε τα ντοκουμέντα

Η αδελφική φίλη του κατηγορούμενου επέμεινε να χαρακτηρίζει μηνυτές και μάρτυρες κατηγορίας «περίεργες προσωπικότητες» και να ισχυρίζεται ότι ο Δ. Λιγνάδης δεν έκανε ποτέ παρέα με άτομα κάτω των 18 ετών, παρά τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν το αντίθετο.
Αν συγκρούονται με την πραγματικότητα όσα γνώριζε ή λέει ότι γνώριζε η ηθοποιός και πρώην υφυπουργός Παιδείας Ελένη Κούρκουλα από τον στενό της φίλο Δημήτρη Λιγνάδη για τις σχέσεις και τις επαφές του, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Η κ. Κούρκουλα ισχυρίστηκε και χτες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ότι ο Λιγνάδης δεν έκανε ποτέ παρέα με άτομα κάτω των 18 ετών, επιμένοντας ότι θα το γνώριζε, καθώς ήξερε σχεδόν τους πάντες και τα πάντα στη ζωή του λόγω της αδελφικής φιλίας τους.
Οταν όμως ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Γιώργος Μαρίνης τής έδειξε φωτογραφίες του κατηγορούμενου από εκδρομή στην Επίδαυρο μαζί με δύο ανήλικους, ο ένας από τους οποίους τον καταγγέλλει ότι τον βίασε στην Επίδαυρο στις 25 Ιουλίου 2015, η κ. Κούρκουλα δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί δεν γνώριζε την παρουσία των δύο ανήλικων στο πλευρό του κατηγορούμενου και δοκίμασε την εξήγηση «γιατί δεν είναι αλήθεια».
Για τη μάρτυρα, αλήθεια δεν είναι ούτε η ιστορία του τρίτου μηνυτή, του Ουκρανού μετανάστη Π.Φ., όχι μόνο η καταγγελία του βιασμού του τον Μάρτιο του 2015 αλλά και το γεγονός πως ο Λιγνάδης τον φιλοξενούσε από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο στο σπίτι του, ζητώντας του να λείπει ή να παραμένει κλεισμένος στην κρεβατοκάμαρα όταν δεχόταν επισκέψεις.
Κατά τα άλλα, η κ. Κούρκουλα επέμεινε να χαρακτηρίζει μηνυτές και μάρτυρες κατηγορίας «περίεργες προσωπικότητες», καθώς κάποιοι από αυτούς είχαν όνειρο να ασχοληθούν με τον καλλιτεχνικό χώρο και, όπως έχουν καταθέσει, πίστεψαν τον Λιγνάδη που τους έταζε γνωριμίες με τον Σάκη Ρουβά και άλλους γνωστούς του. Από αυτό, η κ. Κούρκουλα οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι «ήθελαν να γίνουν Ρουβάς ο ένας, μεγάλος σταρ ο άλλος, χωρίς να καταβάλουν τον απαραίτητο μόχθο, να πάνε σε ωδείο, να μάθουν». Και αναρωτήθηκε, αναφερόμενη στο ζήτημα του βιασμού, με ύφος σχεδόν ιταμό: «Ηρθαν σ’ επαφή με άλλους ανθρώπους που τους φέρθηκαν καλύτερα από τον κ. Λιγνάδη, που δεν τους βίασαν; Πέρα απ’ το να πάω να βιάζομαι, δεν βλέπω άλλη προσπάθεια». Και έδωσε συμβουλές στα σημερινά παιδιά «να πάνε να γίνουν κάτι στη ζωή τους με κόπο και όχι με βίζιτες», διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι δεν αναφέρεται στους μάρτυρες κατηγορίας.
Δεν είχε όμως να δώσει συμβουλές σε όσους εκμεταλλεύονται σεξουαλικά ανήλικους ή νεαρούς, απειλώντας τους ότι θα βρουν κλειστές πόρτες - τέτοια φαινόμενα είναι συχνότατα στον χώρο του θεάτρου, όπως κατήγγειλαν οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου μόλις ξέσπασε το #metoo. Αντιθέτως, η μάρτυρας επιχείρησε συμψηφισμό λέγοντας ότι φταίνε «οι ενήλικες και τα ανήλικα που μπαίνουν στο παιχνίδι κάπως με τη θέλησή τους», αν και δεν μπορεί να αναφερόταν στον κατηγορούμενο και στις παρέες του, αφού ο κατηγορούμενος δεν έκανε παρέα με ανήλικους...
Αναρωτήθηκε γιατί δεν υπήρξαν μηνυτές από τον χώρο του θεάτρου -«κάποιον θα ‘χε βιάσει στο ελληνικό θέατρο ένας καθ’ έξιν βιαστής»- αλλά όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έχει υπάρξει μάρτυρας υπεράσπισης του Λιγνάδη από τον χώρο του θεάτρου, απάντησε ότι έχει δημιουργηθεί κλίμα τρομοκράτησης και εκφοβισμού όσων μιλούν υπέρ του κατηγορούμενου. Για κλίμα τρομοκράτησης των θυμάτων δεν έχει ακούσει προφανώς η κ. Κούρκουλα.
Επιβεβαίωσε όμως ότι οι φήμες για τον Λιγνάδη είχαν αρχίσει πριν από τη γνωστή συνέντευξη του Ν.Σ. στη Ναταλί Χατζηαντωνίου, που οδήγησε την κυβέρνηση να ζητήσει την παραίτησή του. Και επανέλαβε τον γνωστό ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι πρόκειται για σκευωρία με σκοπό να πληγούν η υπουργός Πολιτισμού και ο πρωθυπουργός, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να απαντήσει στην επισήμανση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Γιάννη Βλάχου γιατί δεν έχει καταγγείλει την πολιτική σκευωρία η υπουργός και ο πρωθυπουργός, ο οποίος αντιθέτως ζήτησε στη Βουλή από τα θύματα να μιλήσουν και ότι θα εξασφαλιστεί η προστασία τους. «Αν επιμένετε να πολιτικοποιείτε την υπόθεση, θα σηκώσουμε το γάντι», προειδοποίησε την υπεράσπιση ο κ. Βλάχος.
Η χτεσινή δικάσιμος είχε εντάσεις μεταξύ υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, με τον κ. Κούγια να απευθύνεται με το γνωστό του ύφος στους συναδέλφους του και την πρόεδρο Παναγιώτα Γούπη να ζητά επανειλημμένως να χαμηλώσουν οι τόνοι.
Η πρόεδρος υποχρεώθηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης να διαβάσει ολόκληρη την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης Τύπου της κ. Μενδώνη μετά την παραίτηση Λιγνάδη, ανάγνωση που κράτησε λίγο λιγότερο από όσο είχε διαρκέσει η ίδια η συνέντευξη Τύπου, ενώ στη συνέχεια ο κ. Κούγιας αφιέρωσε σχεδόν μία ώρα για να διαβάσει ανακοινώσεις και υλικό της θεατρικής σχολής Ιασμος με επαινετικά λόγια για τον κατηγορούμενο, ο οποίος συνεργαζόταν με τη σχολή. Ωστόσο, η υπεράσπιση δεν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο Λιγνάδης απομακρύνθηκε από τον Ιασμο για ανάρμοστη συμπεριφορά, καθώς, όπως έχει αποκαλύψει στο «Πρώτο Θέμα» ο ιδιοκτήτης Σταύρος Αμούτζας Δελλής, αντιπροσωπεία σπουδαστών είχε διαμαρτυρηθεί επειδή το έτος 2015-2016 στο μάθημα ο κατηγορούμενος μιλούσε για σεξουαλικές αναζητήσεις και εμπειρίες.

https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/348485_tyfli-i-eleni-koyrkoyla-den-pisteyei-oyte-ta-ntokoymenta

 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021