Τρίτη 23  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ζαχάροβα για Μητσοτάκη: «Ατυχής η παρομοίωση των ηρώων του Μεσολογγίου με τους Ναζί από το Τάγμα του Αζοφ»

Ζαχάροβα για Μητσοτάκη: «Ατυχής η παρομοίωση των ηρώων του Μεσολογγίου με τους Ναζί από το Τάγμα του Αζοφ»

Αντιδράσεις αλλά και την επίκριση της Ρωσίας συνάντησαν οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Κογκρέσο στην Ουάσιγκτον. 

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχαρόβα σημείωσε, ότι «η Αθήνα προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή της να ενταχθεί από τους πρώτους στο αντιρωσικό μέτωπο», ενώ «ατυχή» βρήκε την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαριούπολη, όταν παρομοίασε τους υπερασπιστές της πόλης με το Μεσολόγγι. 

 
 
 
 

«Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία, θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο» είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.  

«Ο Μητσοτάκης έδωσε ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών», είπε η Μαρία Ζαχάροβα, όπως μεταδίσει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων πριν από διακόσια χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν ισοδύναμος με τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί από το Τάγμα Αζόφ», τόνισε  η Μαρία Ζαχάροβα..

 https://www.zougla.gr/greece/article/zaxarova-i-a8ina-entax8ike-apo-tous-protous-sto-antirosiko-metopo--epi8esi-se-mitsotaki


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021