Δευτέρα 22  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Νευρική κρίση δύο εβδομάδων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, υπό το φόβο επικράτησης της Λεπέν στις γαλλικές εκλογές - Οι δημοσκοπήσεις, το ενδεχόμενο Frexit και η απάντηση Μακρόν

Νευρική κρίση δύο εβδομάδων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, υπό το φόβο επικράτησης της Λεπέν στις γαλλικές εκλογές - Οι δημοσκοπήσεις, το ενδεχόμενο Frexit και η απάντηση Μακρόν

Νευρική κρίση δύο εβδομάδων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, υπό το φόβο επικράτησης της Λεπέν στις γαλλικές εκλογές - Οι δημοσκοπήσεις, το ενδεχόμενο Frexit και η απάντηση Μακρόν
Το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζουν… μια περίοδο εκνευρισμού που θα διαρκέσει για δύο εβδομάδες. Ο λόγος; Η πρόκριση της Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, όπου για πρώτη φορά οι αναλυτές της δίνουν ρεαλιστικές πιθανότητες να επικρατήσει έναντι του Εμανουέλ Μακρόν.
 
Ο Γάλλος πρόεδρος κέρδισε το 27,6% των ψήφων στο τέλος του πρώτου γύρου της ψηφοφορίας. Η αντίπαλός του Μαρίν Λεπέν, επί μακρόν θαυμάστρια του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, συγκέντρωσε το 23,4% των ψήφων.
Ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μακρόν θα διατηρήσει την προεδρία σε δύο εβδομάδες, όλα δείχνουν πως ο δεύτερος γύρος θα μετεξελιχθεί σε ένα θρίλερ για γερά νεύρα και θα είναι μια πολύ πιο δύσκολη αναμέτρηση για τον Μακρόν σε σχέση με το 2017, εκτιμά η ιστοσελίδα Politico.
Αυτές οι μειωμένες δημοσκοπικές προβλέψεις σημαίνουν ότι όλα τα βλέμματα, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ουάσινγκτον, θα είναι στραμμένα στη Γαλλία, καθώς οι σύμμαχοι της χώρας προσπαθούν να σταθμίσουν αν το Παρίσι θα παραμείνει αξιόπιστος εταίρος στον πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ένα ντιμπέιτ στις 20 Απριλίου είναι πιθανό να είναι μια αποφασιστική αναμέτρηση, όπου η Λεπέν θα προσπαθήσει να προβάλει μια πιο στιβαρή και συγκροτημένη εικόνα έναντι του Μακρόν σε σχέση με πριν από πέντε χρόνια.
Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, η Λεπέν έχει προκαλέσει συναγερμό δηλώνοντας την επιθυμία της να αποσύρει τη μοναδική πυρηνική δύναμη της ΕΕ από την ολοκληρωμένη δομή διοίκησης της συμμαχίας «ώστε να μην εμπλακούμε πλέον σε συγκρούσεις που δεν είναι δικές μας». Αυτή η στάση προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία επειδή -παρά την καταδίκη της για την εισβολή στην Ουκρανία- η Λεπέν απολαμβάνει εδώ και καιρό καλές σχέσεις με το Κρεμλίνο και έχει λάβει κομματικά δάνεια από ρωσική τράπεζα.
Αν καταφέρει επικρατήσει έναντι του Μακρόν στον δεύτερο γύρο, θα προκαλέσει επίσης δυνητικά θανατηφόρα ζημιά στη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ το κόμμα της, ο Εθνικός Συναγερμός, έχει αποσύρει την πρότασή του να εγκαταλείψει την ΕΕ, τη ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας Σένγκεν και το ευρώ, η Λεπέν παραμένει σε γενικές γραμμές ευρωσκεπτικίστρια, με σχέδια για μείωση των συνεισφορών της Γαλλίας στην ΕΕ και προώθηση ενός συνασπισμού με έθνη όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, που διοικούνται από ομοϊδεάτες πολιτικούς.

https://www.ethnos.gr/World/article/203364/neyrikhkrishdyoebdomadonseeekainatoypotofoboepikrathshsthslepenstisgallikeseklogesoidhmoskophseistoendexomenofrexitkaihapanthshmakron

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021