Δευτέρα 22  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Καθορίζουν νικητή στον δεύτερο γύρο οι ψηφοφόροι Μελανσόν (αριστεράς)

 
Η εκστρατεία για τον β’ γύρο των εκλογών ξεκινά με τους Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν να βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι όπως το 2017. Πολλά θα εξαρτηθούν από το πώς θα αποφασίσουν να ψηφίσουν στις 24 Απριλίου οι ψηφοφόροι του Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Μαρίν Λε Πεν θα είναι οι αντίπαλοι για τη γαλλική προεδρία στο δεύτερο γύρο των εκλογών στις 24 Απριλίου. Η ισχυρή παρουσία της Αριστεράς και το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό που κέρδισε ο Μελανσόν του δίνουν ρόλο ρυθμιστή με το μήνυμα του, μετά τον πρώτο γύρο, να είναι ξεκάθαρο: «Δεν πρέπει να υπάρξει ούτε μία ψήφος υπέρ της Λεπέν στον δεύτερο γύρο».

Με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, ο Εμανουέλ Μακρόν κερδίζει το 27,6% αυτών, η ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν το 23,41% και ακολουθεί ο Ζαν Λικ Μελανσόν με 21,95%, αρκετά υψηλότερα από τα ποσοστά που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις.

 

Μονοψήφια ποσοστά για τον ακροδεξιό Ερίκ Ζεμούρ (7,05%) το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα με τη Βαλερί Πεκρές (4,79%) και τον υποψήφιο των Πρασίνων, Γιανίκ Ζαντό (4,58%).

Ιδιαίτερα υψηλή ήταν η αποχή που ανήλθε στο 25,14%, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό μετά από τος εκλογές του 2002.

 

«Όχι» στην ακροδεξιά Λεπέν

Μετά τη νίκη του στον πρώτο γύρο ο Εμανουέλ Μακρόν ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του τονίζοντας ότι ακόμα δεν έχουμε νικήσει. Ο απερχόμενος πρόεδρος κάλεσε τους Γάλλους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν για να εμποδίσει την ακροδεξιά να πάρει την εξουσία. «Καλώ όλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν με ψήφισαν στον πρώτο γύρο, να συσπειρωθούν μαζί μας».

Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι είναι αυτή που θα ενώσει τη Γαλλία και ζήτησε μια «έντιμη συζήτηση» σε αυτές τις περίπου δύο εβδομάδες που θα ακολουθήσουν μέχρι τον β' γύρο.

Η Λεπέν κάλεσε όσους δεν ψήφισαν τον Μακρόν, να την ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο. Η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, όπως μετονόμασε το Εθνικό Μέτωπο που ίδρυσε ο πατέρας της, είπε ότι θα είναι η «πρόεδρος όλων των Γάλλων» αν εκλεγεί στον δεύτερο γύρο.

Oι περισσότεροι υποψήφιοι πρότειναν στους ψηφοφόρους τους να μην στηρίξουν τη Λεπέν στον β' γύρο.

Εξαίρεση αποτελεί ο Ερίκ Ζεμούρ που στηρίζει Λεπέν και ο συντηρητικός Ερίκ Σιοτί που επέλεξε την «ουδετερότητα».

Δημοσκοπήσεις

Ποσοστό 52% στον Εμανουέλ Μακρόν, έναντι 48% της Μαρίν Λεπέν, δίνει ενόψει δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού BFM χθες Κυριακή.

Η δημοσκόπηση για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού TF1 μειώνει αυτή τη διαφορά σε 51%-49% ξανά υπέρ του Μακρόν.

https://www.efsyn.gr/kosmos/eyropi/339383_kathorizei-nikiti-ston-deytero-gyro-o-melanson
Pixual Logo


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021