Δευτέρα 22  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από πυρκαγιά στο «Παπανικολάου»

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από πυρκαγιά στο «Παπανικολάου»

Μία σορός εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στο πνευμονολογικό τμήμα και συγκεκριμένα στην πτέρυγα Covid. Από την πυρκαγιά υπάρχουν και πέντε τραυματίες. 
Η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης σε θάλαμο της πτέρυγας, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τριάντα οκτώ άτομα. Ο χώρος παραμένει γεμάτος καπνούς. Νωρίτερα και οι υπόλοιποι πενήντα ασθενείς του πνευμονολογικού και της πτέρυγας Covid απομακρύνθηκαν.
Δραματική ήταν η δήλωση του διευθυντή της κλινικής Διαμαντή Χλωρού
 
Ο κ. Χλωρός ανέφερε συγκεκριμένα: «Ο κίνδυνος δεν έχει αποφευχθεί πλήρως. Νοσηλεύονται περίπου 20 ασθενείς. Προσπάθησα να βγω στον διάδρομο, υπήρχαν πυκνοί καπνοί, που έμπαιναν στο γραφείο μου. Το κτήριο είναι παλιό, έχει μείνει από το 1980 χωρίς καμία βελτίωση. Ένας άρρωστος μάλλον έβαλε τη φωτιά, που γρήγορα επεκτάθηκε. Γιατροί και νοσηλευτές αποκλείστηκαν στα γραφεία τους και άρρωστοι στους θαλάμους. Κανείς δεν μπορεί να τους δώσει βοήθεια. Άλλοι είναι στην αυλή με οξυγόνο».
Μάριος Αποστολίδης: Ήταν μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά
«Ήταν μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά. Οι πυκνοί καπνοί δυσκόλεψαν το έργο μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Μάριος Αποστολίδης. 
Σε δηλώσεις του ο κ. Αποστολίδης σημείωσε επίσης πως συνολικά η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 38 ασθενείς από την Πνευμονολογική Πτέρυγα, με τη συνδρομή και του προσωπικού του νοσοκομείου. Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, υπογράμμισε ωστόσο πως στον θάλαμο από όπου και ξεκίνησε η πυρκαγιά, εντοπίστηκε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο.
Όπως έχει γίνει γνωστό, ένας ασθενής του νοσοκομείου έχασε τη ζωή του από τη φωτιά. «Μέσα στον θάλαμο όπου ξεκίνησε η φωτιά βρέθηκε ένα άτομο καμένο», ανέφερε ο ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν δύο εγκαυματίες, ένας εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύεται διασωληνωμένος. Παράλληλα, έκανε λόγο για μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για το συμβάν. 
Όπως είπε, στο σημείο έσπευσαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες 2 ειδικά οχήματα κλιμακοφόρα και ένα όχημα συσκευών αναπνευστικών. «Μέσα σε 13 λεπτά αφότου ειδοποιηθήκαμε είχαν φτάσει τα πρώτα τρία πυροσβεστικά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μάριος Αποστολίδης.
Επί τόπου ο Θάνος Πλεύρης, η Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ
Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου μεταβαίνουν εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη.
Θεσσαλονίκη: Έκλεισαν τα εξωτερικά ιατρεία του «Παπανικολάου»
Έκλεισαν τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» καθώς μεταφέρθηκαν εκεί οι νοσηλευόμενοι της κλινικής Covid στην οποία εκδηλώθηκε το πρωί πυρκαγιά με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένα άτομο και δύο να τραυματιστούν σοβαρά. Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου στον δεύτερο όροφο της κλινικής Covid ακούστηκαν δύο εκρήξεις και εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ από τον πυκνό καπνό ο χώρος θύμιζε θάλαμο αερίων.
Για τη διαχείριση του προβλήματος, που προέκυψε από την πυρκαγιά και έθεσε εκτός λειτουργίας την κλινική Covid όπου νοσηλεύονται περίπου 40 ασθενείς , πραγματοποιείται σύσκεψη στην οποία μετέχουν, εκτός από τη διοίκηση του Παπανικολάου , ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ενώ στη Θεσσαλονίκη αναμένονται σε λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάκα και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης με την ενημέρωση που είχε επιτόπου από τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εκπροσώπους της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη «για την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής. Οι διαδικασίες τηρήθηκαν. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Όσον αφορά τα αίτια, είναι σε εξέλιξη η προανακριτική διαδικασία».
Σε επιφυλακή το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως για να δεχθεί ασθενείς
Το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ) τέθηκε σε επιφυλακή για να δεχθεί ασθενείς μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 
Δείτε το βίντεο:


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021