Δευτέρα 22  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

  Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

  Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ποινική δίωξη ασκείται σύμφωνα με πληροφορίες σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.
Η ποινική δίωξη αφορά το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και στρέφεται μόνο σε βάρος της μητέρας. Αμέσως μετά, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αναμένεται να υπογραφεί και να εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου προκειμένου να κρατηθεί έως την απολογία της.
Το απόγευμα της Τετάρτης, στην προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών οδηγούν άνδρες της ασφάλειας την Ρούλα Πισπιρίγκου, την μητέρα των τριών παιδιών από την Πάτρα που πέθαναν σε νοσοκομεία.
Στις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης, η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα της Πάτρας και εν συνεχεία με συνοδεία επρόκειτο να μεταφερθεί στην Αθήνα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί στην εισαγγελία για κατάθεση. 
Με πρωτοβουλία της η Εισαγγελία Πρωτοδικών κάλεσε τη Διεύθυνση Ανθρωποκτονιών να φέρει τη Ρούλα Πισπιρίγκου στην εισαγγελία προκειμένου να ανακριθεί, έτσι ώστε να αποφασίσει πως θα διαχειριστεί την περαιτέρω ποινική της μεταχείριση. Σε πρώτη φάση θα περάσει από τον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ όπου θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τα στοιχεία που έχουν βρεθεί στις τοξικολογικές εξετάσεις των τριών παιδιών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ και έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο φαίνεται ότι στο ειδικό εργαστήριο ιατροδικαστικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε στους ιστούς της Τζωρτζίνας η χημική ουσία κεταμίνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ζούγκλας» η Τζωρτζίνα είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία στο νοσοκομείο του Ρίου και για το λόγο αυτό της είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην προβλεπόμενη ποσότητα. Ιατρικοί κύκλοι με τους οποίους ήρθε η «Ζούγκλα» σε επαφή δήλωσαν πως η ουσία αυτή, σε επιτρεπτή δοσολογία, χορηγείται σε παιδιά προκειμένου να υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία ώστε να αποφευχθούν αντιδράσεις. Ιδιαίτερα στην κατάσταση της Τζωρτζίνας θα έπρεπε οπωσδήποτε να της χορηγηθεί τέτοιο σκεύασμα δεδομένου ότι αντιμετώπιζε και το πρόβλημα των επιληπτικών κρίσεων. Ως εκ τούτου και με δεδομένο ότι η Τζωρτζίνα κατέληξε αφού είχε μεταφερθεί προηγουμένως στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» ήταν απολύτως φυσιολογικό να ανιχνευθεί στις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις η προαναφερόμενη ουσία κεταμίνη. Προφανώς, θα πρέπει να είναι κάποιες άλλες ουσίες και ευρήματα που θα πρέποει να έχουν εντοπιστεί και τα οποία οδηγούν την Εισαγγελία στην άσκηση ποινικής δίωξης και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης.  
Προς το παρόν, θα έρθει η δικογραφία για το τρίτο παιδί, μιας και η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε την εποπτεία για την έρευνα που αφορούσε το θάνατο της Τζωρτζίνας. Εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον ανακριτή για να απολογηθεί, πιθανότατα το πρωί της Πέμπτης. 
Δεν αποκλείεται πάντως να συσχετιστούν και οι υπόλοιπες δικογραφίες για το θάνατο των άλλων δύο παιδιών με αυτή της Τζωρτζίνας και να εξεταστούν από τον αρμόδιο ανακριτή της Αθήνας.
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021