Κυριακή 21  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ένταση στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη και προσωρινή διακοπή: «Δεν σέβεστε τα θύματα…Ντροπή»

Ένταση στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη και προσωρινή διακοπή: «Δεν σέβεστε τα θύματα…Ντροπή»

Ένταση στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη και προσωρινή διακοπή: «Δεν σέβεστε τα θύματα…Ντροπή»
 
«Άναψαν τα αίματα» στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη όταν η συνηγόρος του, Κική Μπακιρτζίδου κατηγόρησε τα θύματα που ζήτησαν να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών. Το αίτημα υπέβαλαν  δυο από τις τρεις γυναίκες που καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα βιασμού από τον ηθοποιό. 
 
 «Εκτίθεστε κύριες μου, ποικιλοτρόπως και δε μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» ανέφερε η συνήγορος προκαλώντας την έντονη αντίδραση των νεαρών γυναικών αλλά και των συνηγόρων τους.
 
 
 
«Δεν σέβεστε τα θύματα…Ντροπή» ήταν η απάντηση του  Αλέξανδρου Μίντζια συνηγόρου πολιτικής αγωγής. Η ένταση συνεχίστηκε με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης του  Π. Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, νωρίτερα, ζήτησε να μην γίνει δεκτό το αίτημα για διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών. «Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
«Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχαν διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππίδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας…» τόνισε ο κ. Δημητακόπουλος.
 
Οι καταγγελίες από τις τρεις γυναίκες
 
Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται ότι βίασε συνάδελφό του, κόρη ηθοποιού. Με τη μητέρα της, μάλιστα, είχε συνεργαστεί σε δύο θεατρικές παραστάσεις. Η καταγγέλλουσα κατηγορεί τον προσωρινά κρατούμενο ηθοποιό και σκηνοθέτη ότι τον Σεπτέμβριο του 2008 τής επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καμαρίνι του Θεάτρου Ήβη, ενώ τον είχε επισκεφθεί για επαγγελματικό ραντεβού.
 
Εκεί ο ηθοποιός, σύμφωνα µε τη μαρτυρία της, προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος της, ενώ τρεις μήνες νωρίτερα την είχε καλέσει σε γραφείο θεατρικής εταιρείας και είχε προσπαθήσει για πρώτη φορά να έρθει σε σεξουαλική επαφή μαζί της παρά τη θέλησή της.
 
Η δεύτερη κατηγορία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη αφορά απόπειρα βιασμού τον Φεβρουάριο του 2010 στο Θέατρο Μουσούρη. Η νεαρή ηθοποιός κατέθεσε ότι δέχθηκε άγρια σεξουαλική επίθεση από τον ίδιο και στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τα χέρια του φώναζε και τραυματίστηκε. Όπως είπε η ίδια, ο κατηγορούμενος, αφού της επιτέθηκε, την απείλησε ότι θα την καταστρέψει επαγγελματικά.
 
Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται, επίσης, για απόπειρα βιασμού εις βάρος νεαρής ηθοποιού μέσα στο αυτοκίνητό του τον Αύγουστο του 2014. Η καταγγέλλουσα κατέθεσε ότι, μετά από επαγγελματικό ραντεβού της µε τον κατηγορούμενο σε καφέ στο Ψυχικό, εκείνος την οδήγησε µε το αυτοκίνητό του σε δρόμο του Παλαιού Ψυχικού και, αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του, της επιτέθηκε και προσπάθησε να την αναγκάσει να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή της.
 
Η ίδια αναφέρει ότι φώναζε και πως γλίτωσε όταν ο προφυλακισµένος πρώην τηλεοπτικός αστέρας άνοιξε τις πόρτες του οχήµατός του αφήνοντάς τη φύγει, αφού την απείλησε ότι θα την καταστρέψει. Η γυναίκα κατέθεσε πως υπέστη τέτοιο σοκ ώστε εγκατέλειψε το επάγγελμα της ηθοποιού.
 
Απολογούμενος ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε όσα του καταλογίζονταν, μιλώντας για μένος εις βάρος του από τις τρεις γυναίκες. Παραδέχτηκε ότι είχε έντονη ερωτική ζωή και είχε σχετιστεί πολλές φορές με συναδέλφους του, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν θα τολμούσε ποτέ να ασκήσει βία σε οιαδήποτε γυναίκα η οποία δεν θέλει να συνευρεθεί μαζί του: «Δεν είναι αυτός ο σκοπός μου, ούτε είμαι τέτοιος άνθρωπος. Πολλώ δε μάλλον, δεν στέκει στην κοινή λογική να προσπαθήσω με βία να συνουσιασθώ με μια κοπέλα».
 
Δείτε φωτογραφίες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο:
 
 Στιγμιότυπο_οθόνης_2022-03-28_124034.jpg
Σύζυγος Πέτρου Φιλιππίδη
 Στιγμιότυπο_οθόνης_2022-03-28_124046.jpg
Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους
Στιγμιότυπο_οθόνης_2022-03-28_124058.jpg
 
Σπύρος Μπιμπίλας
 
 Στιγμιότυπο_οθόνης_2022-03-28_124127.jpg
 
Πηνελόπη Αναστασοπούλου
Στιγμιότυπο_οθόνης_2022-03-28_124112.jpg
Στιγμιότυπο_οθόνης_2022-03-28_124152.jpg
 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021