Κυριακή 21  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Επιδότηση για ηλεκτρικές συσκευές: Η αίτηση και η διαδικασία

Επιδότηση για ηλεκτρικές συσκευές: Η αίτηση και η διαδικασία

Επιδότηση για ηλεκτρικές συσκευές: Κανένας περιορισμός στους δικαιούχους. Όλοι μπορούν να πάρουν την Επιδότηση για ηλεκτρικές συσκευές. Η επιδότηση θα κυμαίνεται μεταξύ 30 και 50%. Όλες οι λεπτομέρειες. 
Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση αντικατάστασης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών.
Μοναδική προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αγοράς με επιδότηση η παλιά συσκευή προς αντικατάσταση θα πρέπει να λειτουργεί, αλλιώς δεν θα γίνεται δεκτή.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η επιδότηση θα αφορά 200.000 νοικοκυριά ενώ θα υπάρχουν οικονομικά κριτήρια. Η επιδότηση θα δίνεται σε συνάρτηση με το εισόδημα.
Επιδότηση για ηλεκτρικές συσκευές: Οι δικαιούχοι
Αξίζει να σημειωθεί πως όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα τόσο μικρότερη θα είναι και η επιδότηση που θα δικαιούνται οι ωφελούμενοι. Αίτηση για το πρόγραμμα θα μπορούν να κάνουν όλοι, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτεραιότητα θα έχουν τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι οικογένειες με ΑμΕΑ, οι μονογονεϊκές και οι πολύτεκνες οικογένειες.
Ο Κώστας Σκρέκας διευκρίνισε πως αν γίνουν 300.000 αιτήσεις, τότε θα ισχύσουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, θα οριστούν επιλαχόντες και εφόσον βρεθούν τα χρήματα και αυξηθεί ο προϋπολογισμός της επιδότησης, τότε θα μπορούν και εκείνοι να αντικαταστήσουν τις συσκευές τους.
Μόλις ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, οι πολίτες θα μπορούν με τους κωδικούς του taxisnet, είτε μόνοι τους, είτε μέσω του λογιστή τους, είτε και από το κατάστημα λιανικής, να δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει, το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό.
 
Με την υποβολή αίτησης, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει αυτόματα το κουπόνι και θα δει να αφαιρείται το ποσό απευθείας από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών που θα αγοράσει.
Επιδότηση για ηλεκτρικές συσκευές: Η μελέτη του υπουργείου
Οπως προκύπτει από μελέτη του υπουργείου, οι ηλεκτρικές συσκευές παλαιότερης τεχνολογίας καταναλώνουν περισσότερο ρεύμα από ό,τι οι σύγχρονες, ενώ ταυτόχρονα δεν αποδίδουν, δημιουργώντας πρόβλημα στα νοικοκυριά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι παλιές κλιματιστικές μονάδες που χρησιμοποιούν διάφοροι πολίτες ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο, σε πολυκατοικίες μάλιστα που δεν βάζουν πια πετρέλαιο, έχοντας ως αποτέλεσμα οι λογαριασμοί ρεύματος να εκτοξεύονται στα ύψη. Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που ενώ διατηρούν μια σταθερή θερμοκρασία ο πέλεκυς παραμένει μεγάλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σύστημα βαθμολόγησης στις περισσότερες κατηγορίες συσκευών, εκτός από την ενεργειακή κλάση Α, υπάρχουν ακόμα οι B, C, D, E, F, G. Η πιο ενεργειακά αποδοτική συσκευή ανήκει στην υψηλότερη τάξη ενεργειακής απόδοσης (που είναι χρωματισμένη με έντονο πράσινο χρώμα/Α), ενώ η λιγότερο αποδοτική συσκευή ανήκει στη χαμηλότερη τάξη ενεργειακής απόδοσης (που είναι χρωματισμένη με έντονο κόκκινο χρώμα/G). Για μερικές συσκευές, οι κλάσεις Α+ εξακολουθούν να απεικονίζονται στην ετικέτα, αλλά θα αφαιρεθούν σύντομα για να υπάρχει μεγαλύτερη σαφήνεια.

https://xristika.gr/epidotisi-gia-ilektrikes-syskeyes-aitisi-kai-diadikasia/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021