Κυριακή 21  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Δ. Μακεδονία: Τη συνδρομή των δημάρχων ζητά ο περιφερειάρχης για τη γρίπη των πτηνών

Δ. Μακεδονία: Τη συνδρομή των δημάρχων ζητά ο περιφερειάρχης για τη γρίπη των πτηνών

 Με επιστολή τους προς τους δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας και με αφορμή την εμφάνιση της γρίπης των πτηνών, ο περιφερειάρχης Γεώργιος Κασαπίδης, ζητά  τη συνδρομή τους, σε συνεργασία με τους προέδρους των Τ.Κ., να παρακολουθούν για τυχόν νεκρά πουλιά, εντός των διοικητικών ορίων των δήμων τους και να ενημερώνουν άμεσα τις οικίες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας. Ιδίως στις παραλίμνιες ή παραποτάμιες περιοχές.
 
 
Όπως αναφέρει στη επιστολή του ο κ. Κασαπίδης, ένα σοβαρό θέμα προέκυψε στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας και αφορά στον φονικό ιό της γρίπης των πτηνών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα εκατοντάδες πουλιά (κυρίως αργυροπελεκάνοι και κύκνοι), πέφτουν θύματα αυτής της επιδημίας, η οποία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Αυτό οφείλεται στο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, που είναι πολύ πιο επιθετικό και φονικό.
 
Παράλληλα, ζητά από τους δημάρχους να συνδράμουν στην ενημέρωση των πολιτών και των κατοίκων των χωριών, που διατηρούν οικόσιτα πουλερικά, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες βιοασφάλειας, που έχουν εκδώσει οι κτηνιατρικές υπηρεσίες. Η κατάσταση, υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης, κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη και χρειάζεται η συνδρομή όλων.
ertnews.gr
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021