Κυριακή 21  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Α. Ξανθός: Ανάγκη νέου υγειονομικού χάρτη στη Δυτ. Μακεδονία

Α. Ξανθός: Ανάγκη νέου υγειονομικού χάρτη στη Δυτ. Μακεδονία

 Την ανάγκη ενός νέου χάρτη υγείας στη Δυτική Μακεδονία που θα προβλέπει μια σοβαρή επένδυση επιπλέον πόρων, ανθρώπινων και υλικών, με την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες και στους επισκέπτες του τόπου αυτού, τόνισε, από το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψης του στην περιοχή, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
 
Αναφερόμενος στην εικόνα των δομών Υγείας της Δυτ. Μακεδονίας, από τις επαφές του με το υγειονομικό δυναμικό και των ανθρώπων της πρώτης γραμμής που έδωσαν, όλο το προηγούμενο διάστημα, με την μάχη της πανδημίας, αποφάνθηκε ότι το σύστημα υγείας είναι «υποστελεχωμένο, αποδιοργανωμένο, και πολύ πιο ζορισμένο από κάθε άλλη φορά», κατηγορώντας την κυβέρνηση πως δεν «έχει βγάλει κανένα συμπέρασμα από την πανδημία και δεν είναι τυχαίο ότι πριν υποχωρήσει το 5ο κύμα επαναφέρει σενάρια ιδιωτικοποίησης στον τομέα της Υγείας με τη συρρίκνωση των δημοσίων δομών και αλλαγής του υγειονομικού χάρτη».
 
Χρειαζόμαστε, είπε ο κ. Ξανθός, την ισόρροπη στήριξη όλων των δημοσίων δομών Υγείας στη Δυτική Μακεδονία που δεν περισσεύουν, αναβάθμιση όλων των επιπέδων του συστήματος Υγείας, από την πρωτοβάθμια φροντίδα μέχρι τη νοσοκομειακή περίθαλψη, τις δομές αποθεραπείας, αποκατάστασης, και ψυχικής υγείας, αν και την προηγούμενη διετία έγιναν πολύ σημαντικές προσπάθειες και δυστυχώς εγκαταλείφθηκαν, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, τους υγειονομικούς, τους φορείς των ασθενών, την Τ Α.
 
Σχετικά με τους εργαζόμενους, που προσφέρουν υπηρεσίες με διάφορες μορφές ελαστικής απασχόλησης, ο Ανδρέας Ξανθός τάχθηκε υπέρ της μόνιμης απασχόλησης τους, χαρακτήρισε άδικο και απαράδεκτο το μέτρο της αναστολής υγειονομικών, θεωρώντας ότι τα άτομα αυτά θα μπορούν να συνεχίζουν το έργο τους με ενισχυμένους διαγνωστικούς ελέγχους και αυξημένα υγειονομικά στάνταρτς.
 
Ζήτησε να τεθεί σε εφαρμογή ένας μηχανισμός αυτόματης αναπλήρωσης όλων των κενών που δημιουργούνται είτε λόγω συνταξιοδότησης είτε αποχωρήσεων για άλλους λόγους, και την αντικατάσταση τους με μόνιμο προσωπικό, για τη διατήρηση της ευστάθειας του συστήματος υγείας, ενώ, μίλησε για την ανάγκη γενναίας αναβάθμισης των μισθολογικών αποδοχών, γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, όπως και να υπάρξει μία δέσμη κινήτρων για τις άγονες περιοχές.
 
 ertnews.gr
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021