Κυριακή 21  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Γιώργος Βασιλειάδης: Σημαντική ψυχρή εισβολή αναμένεται από την ερχόμενη Τετάρτη με διάρκεια έως και το ΣΚ με τις θερμοκρασίες να φτάνουν σε πολλές περιοχές της περιφέρειας σε επίπεδα ολικού παγετού

Γιώργος Βασιλειάδης: Σημαντική ψυχρή εισβολή αναμένεται από την ερχόμενη Τετάρτη με διάρκεια έως και το ΣΚ με τις θερμοκρασίες να φτάνουν σε πολλές περιοχές της περιφέρειας σε επίπεδα ολικού παγετού

Με προβληματίζουν τα δεδομένα των μετεωρολογικών χαρτών για την εξέλιξη του καιρού την επόμενη εβδομάδα.
Σημαντική ψυχρή εισβολή αναμένεται από την ερχόμενη Τετάρτη με διάρκεια έως και το ΣΚ με τις θερμοκρασίες να φτάνουν σε πολλές περιοχές της περιφέρειας σε επίπεδα ολικού παγετού ενώ οι ελάχιστες τιμές ενδέχεται να βρεθούν και κάτω από τους -10C.
Με προβληματίζουν τα εξής:
i) Η ενεργειακή φτώχεια σε συνδυασμό με το προχωρημένο της εποχής θα βρουν μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας χωρίς καύσιμα. Τα ξύλα έχουν εξαντληθεί και η προμήθεια εναλλακτικών πηγών θέρμανσης εν μέσω ενεργειακής κρίσης έχει βαρύ οικονομικό αντίκρισμα. Ήδη πολύς κόσμος στρέφεται σε καύση κάρβουνου με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.
ii) Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε επίπεδα κάτω των -8 με -10C μπορεί να χαρακτηριστούν ζημιογόνες για ορισμένες καλλιέργειες, για όσους έχουν τη δυνατότητα, καλό θα ήταν να γίνουν επεμβάσεις με σκευάσματα που θα παρέχουν προστασία σε χαμηλές θερμοκρασίες όπως αυτές που θα μας απασχολήσουν την ερχόμενη Τετάρτη.
Στα θετικά, τα σημαντικά ύψη χιονιού που έδωσε ο Μάρτης (και αναμένεται να δώσει και άλλα την Τρίτη) θα ποτίσουν τη γη με πολύτιμο νερό για το θερμό - για πολλούς λόγους - φετινό καλοκαίρι.
Εικόνα από την κάμερα της Π.Ε. Κοζάνης στη Βλάστη Εορδαίας με το χιόνι να αγγίζει το ένα μέτρο.


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021