Κυριακή 21  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Το Εκλογικό τοπίο στο Δήμο Εορδαίας και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι!!!

Το Εκλογικό τοπίο στο Δήμο Εορδαίας και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι!!!

Όλοι ενοχλούνται όταν τους ασκείται κριτική, αναφέρομαι για τους φιλοδοξούντες να κυβερνήσουν το Δήμο Εορδαίας.

Ένα Δήμο με ορατά τα σημάδια οικονομικό-Δημογραφικής παρακμής.

Οι ευθύνες των προηγουμένων αδιαμφισβήτητες και όσο πηγαίνουμε προς τα πίσω τόσο μεγαλώνουν.

Η ευμάρεια, τα χρήματα, το Αιγυπτιακό σκήπτρο των Φαραώ που λεγόταν ΔΕΗ και έδινε αίγλη, όλα έχουν χαθεί.

Η νοσοκρίση επίσης άλλαξε το τοπίο.

Αυτή θα επικαλεσθούν όλοι, για τα πεπραγμένα τους, τα όποια συνιστούν απραξία.

Συγκεκριμένα.

Την τιμητική έχει ο κύριος Πλακεντάς, δεδομένης της Θέσης που κατέχει.

Υπάρχει μηδενικό έργο, ο χρόνος είναι περιορισμένος, έχουμε υπερβεί το κατώφλι της προεκλογικής περιόδου και η κλεψύδρα έχει γυρίσει ανάποδα.

Το επιχείρημα βέβαια είναι έτοιμο διά τον πλου στο εκλογικό σώμα, "ήμασταν άτυχοι δεδομένου ότι πέσαμε στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση".

Επιπλέον τον βαραίνει η διάλυση της ΔΕΗ και επίσης η διάλυση της σχολής Πυροσβεστών.

Κερασάκι σε όλα αυτά είναι το Νοσοκομείο μας.

Η Κοζάνη σχεδιάζει, έχει ορίζοντα, κατανοεί κατά ένα μέρος τις γεωπολιτικές έννοιες και πράττει, ο Δήμος Εορδαίας στην σκακιέρα που απλώνεται στον ορίζοντα το μόνο που γνωρίζει είναι το τάβλι.

Ο κύριος Κασαπίδης μαζί με τον ομόθυμο του, τον κύριο Τζιούμαρη διαίρεσαν τη Σχολή Πυροσβεστών και την έστειλαν σε ψηφοφόρους τους στην άλλη άκρη του Νομού.

Ο κύριος Πλακεντάς είναι άνευρος και διαμαρτύρεται σιωπηλά. Δεν είναι προσόν για ένα πολιτικό αυτό το πράγμα. Τον ευνόησε πριν 2,5 έτη δεδομένης της διαταραγμένης δεκαετίας 2010-2020, αυτή την στιγμή το προφίλ του είναι βάρος για τον ίδιο.

Τον βοήθησε και η συγκυρία να αλιεύσει και ολίγον στην αριστερά.

Έχει ιδιαίτερη ικανότητα κλείνει το μάτι στις αλλαγές διεύθυνσης του ανέμου.

Ο κύριος Πλακεντάς θα ρίξει την τελευταία του ζαριά με έργα εντυπωσιασμού στην Κεντρική Πλατεία, έγραψα για αυτό μην τα επαναλαμβάνω.

Η κυρία Τερζοπούλου θα μπορούσε να έχει μια λαμπρή πορεία, για την ακρίβεια  συνέχισε την διαδρομή της, φιλοδοξώντας την εκλογή της στη Θέση του Δημάρχου της Πόλεως.

Δεν ξέρω ποιος (image maker)  διαμόρφωσε την πολιτική της εικόνα, αλλά είχε έναν ακραίο παροξυσμό εννοιών λόγου, χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η προεκλογική της ομιλία (προσωπικές αιχμές εναντίον Πλακεντά), επίσης έφταιγε κατά ένα μέρος για την ήτα της ο συγχρωτισμός της με το βαθυγάλαζο συντηρητικό χώρο, που δεσπόζει η εκκλησία. Υπήρξε πόλωσις και πολιτικό αντίρρευμα.

Έχει πολύ ωραίο λόγο, με συναισθηματικές Άριες και καλή εκφορά, υπήρξε έλλειμμα όμως παρουσίας στην Πόλη, τα 2,5 έτη της θητείας της.

Είναι ελάχιστος ο χρόνος που έχει, αναστροφής του κλίματος στην Εορδαία.

Στις προηγούμενες εκλογές θεωρώ ότι παλευόταν η νίκη της, τα απανωτά λάθη την έφεραν δεύτερη.

Επίσης, το να διαπληκτίζεσαι με το Δήμαρχο και τον κύριο Χαρακτσή εντός της "αιθούσης" δεν ενδιαφέρει τους πολίτες, ένα βασικό της μειονέκτημα ήταν ο τετριμμένος, δοκιμασμένος και παλιοκαρισμένος συνδυασμός που κατέβασε.

Ο κύριος Κοκκινίδης, είχε όλο το πακέτο να διεκδικήσει την θέση του Δημάρχου, το τραίνο τον προσπέρασε και ήδη ατενίζει το τελευταίο βαγόνι.

Η αριστερά όταν δεν είναι μπροστά στα γεγονότα, στις κινητοποιήσεις, στα στρεβλά της διακυβέρνησης του Δήμου, με κινηματικούς όρους, τότε γίνεται σαν εκείνα τα νυσταγμένα αστυνομικά ρομάντζα της Agatha Christie που τα κορόιδευαν ο HAMMETT DASHIELL και ο CHANDLER RAYMOND, όπου δολοφόνος ήταν μια γριούλα με  πλατινένιο στιλετάκι και αλαβάστρινη λαβή και το έγκλημα ήταν απόλυτα εγκεφαλικό. Ίσως προκύψει κάτι ως συγκυρία και του δώσει την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει, αυτό επαφίεται στην θεά τύχη όμως. Ο χρόνος που του μένει είναι εξαιρετικά περιορισμένος.

Ο κύριος Καραβασίλης, αν και έμπειρος συνδικαλιστής και με δυναμική αριστερή πορεία έπεσε στο λούκι της συγκυβέρνησης.

Μεταφέρω αυτά που ακούω, τον κατηγορούν για ουρά του Δημάρχου, και πλήρη αφομοίωση του στα πεπραγμένα και την παρακμή Πλακεντά.

Δεν μπαίνεις σε ένα δεξιό συνδυασμό και τον στηρίζεις άκριτα, αυτό που διατυμπανίζεται είναι: Εάν ήθελα να συμμετέχω στην διακυβέρνηση Πλακεντά, θα ψήφιζα τον ίδιο και όχι Καραβασίλη..

Θεωρώ ότι θα απορροφήσει την φθορά Πλακεντά. Δεν κατέβηκε για να διεκδικήσει την θέση Δημάρχου, ας το κρατήσουμε αυτό, αλλά να στηρίξει τον ιδεολογικοπολιτκό χώρο που κατάγεται, τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου πολιτική προσέγγιση και αυτή καταθέτω.

Η κυρία Χόλμπα έχει άλλη Πολιτική οπτική και διαφορετική Πολιτική κουλτούρα που ποτέ δεν την έκρυψε.

Υπάρχει μια μεταβλητή που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα στον εκλογικό Δημοτικό χάρτη. Είναι ο λόγος που έγραψα αυτό το άρθρο.

Αυτή λέγεται ύπαρξις ενός κενού που είναι εμφανές στην Εορδαία.

Αυτό το κενό καταδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας Νέας Δημοτικής Παρατάξεως, Ανεξάρτητης,  και όχι "ολίγον τι".

Με Ανάδυση από τον Προοδευτικό χώρο που δεν έχει σχέση με κλεισούρες και κόμματα.

Ο άλλος χώρος είναι κεκορεσμένος πολιτικά και φθαρμένος ηθικά.

Το θεωρητικό μοντέλο είναι αυτό! Ζούμε μια "ενδιαφέρουσα εποχή".

Χάος πυρί μιχθήτω!!!!!!

 

Υ.Γ.

Υπάρχει ένα σύνθετο πλέγμα σχέσεων εξουσίας με τις οποίες καθηγεμονεύει το πολιτικό κατεστημένο της Διπλανής Πόλε\εως την Εορδαία, τελευταία είναι εξαιρετικά ισχυρός ο εναγκαλισμός αυτός, δημιουργώντας στην Εορδαία πολιτικά στελέχη δορυφόρους, ονομάζεται πολιτική δορυφοροποίησις της Εορδαίας στην Κοζάνη.

Είναι ανάγκη λοιπόν η δημιουργία Νέας Δημοτικής Παρατάξεως με ορίζοντα την απόσχιση της περιοχής από τα ειδικά αντικειμενικά γεωπολιτικά συμφέροντα της απέναντι Πόλεως



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021