Κυριακή 21  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

 «Ολιγαρχικά συμφέροντα νέμονται την ηλεκτρική ενέργεια και τις πρώτες ύλες για τους αγρότες»

«Ολιγαρχικά συμφέροντα νέμονται την ηλεκτρική ενέργεια και τις πρώτες ύλες για τους αγρότες»

 Για «καρτέλ» και «ολιγαρχικά συμφέροντα» που «νέμονται την ηλεκτρική ενέργεια, τα σούπερ μάρκετ», όπως επίσης «τις πρώτες ύλες και τα λιπάσματα για τους αγρότες», έκανε λόγο από τη Δυτική Μακεδονία ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επισκέφθηκε από σήμερα (23/2/2022) το μεσημέρι, μαζί με τη βουλευτή, Ανατολικής Αττικής, Μαρία Αλατζίδη, τον εκπρόσωπο Τύπου, Μιχάλη Κριθαρίδη και κλιμάκιο με μέλη και στελέχη του κόμματος, την Πτολεμαΐδα, το Άργος Ορεστικό και την Κοζάνη.
 
Ο κ. Βαρουφάκης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τις «υπέρογκες», όπως χαρακτήρισε αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια και κατήγγειλε την Κυβέρνηση ότι χρησιμοποίει ως «άλλοθι» το διεθνές πρόβλημα που υπάρχει, γιατί όπως είπε «η τιμή της ενέργειας αυξάνεται παντού, όχι όμως τόσο γρήγορα όσο στην Ελλάδα» και χαρακτήρισε μάλιστα το γεγονός αυτό ως «σκάνδαλο».
 1-31-600x270.jpg
«Έχουμε ένα Χρηματιστήριο Ενέργειας το οποίο καθορίζει κάθε μέρα την τιμή της ενέργειας της επόμενης ημέρας και αυτό είναι σκάνδαλο, γιατί έχεις τρεις ολιγάρχες, που μεταξύ τους τα βρίσκουν. Δεν είναι χρηματιστήριο, είναι σαν καφενείο και χρεώνουν ότι θέλουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος ζήτησε να καταργηθεί η Ρήτρα Αναπροσαρμογής, αλλά και η επιδότηση.
 4-22-696x314.jpg
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, αφού ανέφερε ότι «έπρεπε να έχει βρεθεί τρόπος μετάβασης, πριν ξεκινήσει η απολιγνιτοποίηση», επισήμανε ότι  «το ταμείο ανάκαμψης θα δώσει δάνεια μόνο σε 400 κρατικοδίαιτες εταιρείες», ενώ χρειάζεται, όπως είπε, μία «βιομηχανική, περιβαλλοντική και οικολογική αποκατάσταση, με σταθερή επιδότηση ενοικίων και εργασίας ώστε η περιοχή να γίνει ένα Μεσογειακό Ενεργειακό Κέντρο Υδρογόνου».
 
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Βαρουφάκη και του κλιμακίου του ΜΕΡΑ25 ήταν η Πτολεμαΐδα.
 
Στη συνέχεια επισκέφθηκε την υπό κατασκευή ατμοηλεκτρική μονάδα της ΔΕΗ, όπου ενημερώθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο, Στέφανο Πράσσο, τόσο για το μέλλον της, καθώς όπως είπε μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί με λιγνίτη θα χρειαστεί να μετατραπεί η λειτουργία της με φυσικό αέριο.
 
 
 
 
 
Το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25 με επικεφαλής τον γραμματέα του κόμματος συναντήθηκε στην Κοζάνη και με το Δίκτυο Ενεργειακών Κοινοτήτων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Δυτικής Μακεδονίας, «ΟΦeΛΟΣ», οι οποίοι του έθεσαν το ζήτημα της απολιγνιτοποίησης που γίνεται από τα πάνω χωρίς να εντάσσεται ο κόσμος μέσα σε αυτό.
 6-6-696x314.jpg
Από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως για το ΜέΡΑ25 οι ενεργειακές κοινότητες είναι πρωταρχικό ζήτημα και όπως είπε είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει μια τέτοια ενεργειακή αυτονομία ειδικά σε αυτή τη φάση με την ακρίβεια, όχι όμως με το σημερινό μοντέλο.


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021