Κυριακή 21  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Βγαίνουν οι μάσκες τις... Απόκριες; - Στο τραπέζι η κατάργηση από 1η Μαρτίου σε εξωτερικούς χώρους - Την Τετάρτη η εισήγηση

Η απόφαση για την κατάργηση της μάσκας θα είναι το δεύτερο βήμα μετά τα μέτρα απελευθέρωσης στη διασκέδαση. Πότε αναμένεται να αποφασιστεί.
 
Η κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους φαίνεται πως θα είναι το επόμενο βήμα προς την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών θα θέσει επί τάπητος το θέμα αυτό στην επόμενη συνεδρίασή της την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου. Η απόφαση, εάν ληφθεί, θα αφορά μέρη στα οποία δεν υπάρχει μεγάλος συνωστισμός και θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαρτίου, ενώ εκτιμάται ότι έως τότε θα είναι καλύτερη η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και θα έχει μειωθεί κι άλλο ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ.
 
Η απόφαση για την κατάργηση της μάσκας θα είναι το δεύτερο βήμα μετά τα μέτρα απελευθέρωσης στη διασκέδαση. Όπως είναι γνωστό, πλέον επιτρέπονται όρθιοι θαμώνες εντός των καταστημάτων εστίασης αρκεί να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους εισερχόμενοι στο χώρο.
 
 
"Όταν ανοίξει ο καιρός, θα φύγουν οι μάσκες στον εξωτερικό χώρο" είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, αλλά δεν προσδιόρισε πότε θα γίνει αυτό, αν δηλαδή θα είναι στα μέτρα που θα πάψουν να ισχύουν από το τέλος Μαρτίου ή όχι.
 
"Θεωρώ ότι σε πρώτη φάση θα φύγουν οι μάσκες στον εξωτερικό χώρο, όταν ανοίξει ο καιρός, στο επόμενο διάστημα, δεν μπορώ να πω αν θα είναι εβδομάδες, μήνας", τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (21.02.2022) στο Πρώτο Πρόγραμμα. "Θα το δούμε ανάλογα με το πού βρισκόμαστε, αν υπάρχει κάποια έξαρση, κάποιο καινούριο στέλεχος", πρόσθεσε.
 
Πλεύρης: Μέχρι τέλος Μαρτίου άρση μέτρων για εμβολιασμένους
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε σήμερα ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες θα επιστρέψουν στην κανονικότητα έως τα τέλη Μαρτίου.
 
"Η αίσθηση που υπάρχει από τη συζήτηση με τους ομολόγους μου είναι ότι για το επόμενο 6μηνο θα είναι μια καλύτερη κατάσταση πολύ κοντά στην κανονικότητα και υπάρχει μια συνολική προετοιμασία ότι ενδεχομένως ο κορονοϊός μπορεί να επανέλθει από τον Σεπτέμβριο με άλλα χαρακτηριστικά", είπε ο κ. Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1, σπεύδοντας όμως να συμπληρώσει ότι "δεν υπάρχει εφησυχασμός γιατί ο κορονοϊός μας έχει εκπλήξει αρνητικά".
 
Μάσκες κορονοϊός κόσμος
"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων στους μη εμβολιασμένους. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα από τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί", σημείωσε ο υπουργός Υγείας αν και συμπλήρωσε ότι "η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα".
 
Την ίδια ώρα ας υπογράμμισε ότι "για τους μη εμβολιασμένους ακόμα δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων". "Αυτή τη στιγμή μιλάμε για άρση περιορισμών μόνο στους εμβολιασμένους. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έκαναν μια επιλογή που αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και την κοινωνία", τόνισε ο κ. Πλεύρης.
 
 
Γκάγκα: Δεν ξέρω αν η μάσκα θα είναι υποχρεωτική το φθινόπωρο
"Η πανδημία είναι εδώ. Το μήνυμα δεν είναι "τελειώσαμε και χαλαρώνουμε” (…) Δεν ξέρω αν η μάσκα θα είναι υποχρεωτική το φθινόπωρο. Θα εκτιμούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα λειτουργούμε αναλόγως" δήλωσε από την πλευρά της η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην ΕΡΤ.
 
Μάσκες κορονοϊός κόσμος
Αναφερθείσα στο εμβόλιο Novavax, η κ. Γκάγκα έκανε γνωστό ότι ο πολίτης που θέλει να κλείσει ραντεβού μπορεί πλέον να το επιλέξει.
 
Αναφερθείσα στη θεραπεία ασθενών που νοσούν με covid με μονοκλωνικά αντισώματα, αγωγή με χάπια κλπ, η υπουργός Υγείας επισήμανε: "Γι’ αυτούς που νοσούν έχουμε αντιικά, ενδοφλέβια που χορηγούνται σε όσους εισάγονται στο νοσοκομείο, εκτός αν φτάσουν πάρα πολύ αργά οπότε δεν υπάρχει νόημα για την χορήγησή τους – δεδομένου ότι πρέπει να δοθούν το πρώτο πενθήμερο ή το πολύ την πρώτη εβδομάδα. Το ένα θέμα λοιπόν είναι το πόσο γρήγορα έρχονται οι ασθενείς στο νοσοκομείο και είναι κάτι που παρατηρείται συχνά. Βλέπουμε ακόμα ότι αυτοί που καταλήγουν στο νοσοκομείο είναι συντριπτικά περισσότεροι οι ανεμβολίαστοι (…) Στην παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού δεν φαίνεται να δουλεύουν τα μονοκλωνικά. Έχουμε φέρει αντιικά που λειτουργούν. Υπάρχουν μονοκλωνικά περιορισμένης παραγωγής για πρόληψη και αφορούν συγκεκριμένους ασθενείς".
 
 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021