Κυριακή 21  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Γιώργος Αδαμίδης: Όταν αφήνεις τη χώρα που κυβερνάς ενεργειακά εξαρτημένη.

Γιώργος Αδαμίδης: Όταν αφήνεις τη χώρα που κυβερνάς ενεργειακά εξαρτημένη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μαξίμου παρουσία του Πρωθυπουργού συζητήθηκε σύμφωνα με τις διαρροές που ακολούθησαν το θέμα της επάρκειας της ενέργειας.

Ως μια λύση για την περίπτωση που διακοπεί πλήρως η τροφοδοσία της χώρας με ρωσικό αέριο προτάθηκε η καύση πετρελαίου σε μονάδες φυσικού αερίου.

Η ΔΕΗ διαθέτει τις μονάδες Λαύριο 4 και Κομοτηνή 1 οι οποίες μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτού του είδους την μετατροπή.

Εκείνο που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος είναι ότι η ΔΕΗ και στο παρελθόν, το 2016 και το 2017 όταν προέκυψαν έκτακτες ανάγκες προέταξε το εθνικό συμφέρον και επωμίσθηκε όλο το βάρος της προσπάθειας θυσιάζοντας τη λειτουργική της ακεραιότητα αλλά και την οικονομική της κραταιότητα αναλαμβάνοντας πλήρως τις οικονομικές ζημίες που προέκυψαν από τις φθορές, τις βλάβες και τις συντηρήσεις που ακολούθησαν αυτή τη μετατροπή.

Για να έρθει μετά ο Κος Χατζηδάκης και να ισχυρίζεται ότι παρέλαβε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. μια χρεοκοπημένη ΔΕΗ, όταν εκείνη με κάθε κόστος κρατούσε όρθιο το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας και σταθερά τα  τιμολόγια για τους καταναλωτές. Επειδή λοιπόν το έργο το έχουμε ξαναδεί αναρωτιόμαστε αν στη χθεσινή σύσκεψη ήταν παρόντες και εκπρόσωποι των ιδιωτών παραγωγών που καίνε Φυσικό Αέριο και μπορούν να μετατρέψουν τις μονάδες τους σε μονάδες καύσης πετρελαίου ή θα αφήσουν πάλι τη ΔΕΗ να βγάλει μόνη της το φίδι από την τρύπα κρατώντας στο απυρόβλητο όλες τις πάγιες αξίες των επενδύσεών τους;   

Το συμπέρασμα είναι ότι για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η χώρα είναι πλήρως εξαρτημένη ενεργειακά χωρίς τους λιγνίτες. Και όλα αυτά τη στιγμή που η ευρύτερη περιοχή εξελίσσεται σε ένα σύνθετο περιβάλλον αστάθειας και πολλαπλών γεωπολιτικών κινδύνων. Να δούμε πότε θα το καταλάβουν οι αρμόδιοι και αν θα αποφασίσουν να επιλέξουν τη φθηνότερη οικονομικά λύση ή θα συνεχίζουν να μοιράζουν τα χρήματα του ελληνικού λαού στα συμφέροντα.
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021