Σάββατο 20  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ξεκινούν με διώξεις οι δομές σε Χίο και Λέσβο

Ξεκινούν με διώξεις οι δομές σε Χίο και Λέσβο

Ptolemais-post: Είναι λάθος εκτίμηση ότι είναι ακροδεξιοί αυτοί που έκαψαν τα μηχανήματα, εάν προσεγγίσουμε το θέμα αποσπασματικά σε τέτοιους συλλογισμούς θα καταλήξουμε, εάν όμως δούμε και το βάθος της ιστορίας αυτής το Μητσοτακικό αφήγημα καταρρέει.

Ο Λαός της Μυτιλήνης ήταν, που ασφαλώς δεν είναι με πρόσημο ακροδεξιό.

Ο Μητσοτάκης με την παρέα του πρωτοστατούσε όταν ήταν αντιπολίτευση και οργάνωνε ομάδες  αγανακτισμένων πολιτών, που διαμόρφωναν γνώμη στους καφενέδες της χώρας, τώρα λούζεται  τις πράξεις του.

 Στην προσφιλή της μέθοδο εκφοβισμού μέσω διώξεων καταφεύγει η κυβέρνηση προκειμένου να καταστείλει τις αντιδράσεις για τις νέες δομές-φυλακές σε Χίο και Λέσβο. Χθες στη Χίο το Λιμεναρχείο μοίρασε σε πολίτες αλλά και σε αιρετούς κλήσεις για προκαταρκτική εξέταση που αφορά τη διερεύνηση του αδικήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών και της παράνομης βίας.
 
Οι αποδέκτες των κλήσεων φέρονται να συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα λιμάνια των Μεστών και της Χίου την ημέρα των Θεοφανίων, όταν περίπου 500 άτομα απέτρεψαν την εκφόρτωση χωματουργικών μηχανημάτων στο νησί, τα οποία προορισμό είχαν το Θόλος και αποστολή την ισοπέδωση του οικοπέδου για την κατασκευή της δομής.
 
Σχολιάζοντας τις κλήσεις αυτές με κοινή τους δήλωση η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χίου και ο βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης ανέφεραν ότι «μόνο ως προσπάθεια κατατρομοκράτησης μπορούμε να τις εκλάβουμε. Η κυβέρνηση και ο κ. Μηταράκης απατώνται αν νομίζουν πως θα μας εκφοβίσουν και μαζί με μας όλους εκείνους που αντιδρούν στους ολέθριους σχεδιασμούς τους». Παράλληλα, υπενθυμίζουν πως υπήρχε συνεννόηση με τον αστυνομικό διευθυντή, κ. Ντουρουντού, για την παραμονή των μηχανημάτων της ΤΕΡΝΑ στο πλοίο.
Αντίστοιχα στη Λέσβο, μετά τον εμπρησμό των μηχανημάτων στη Βάστρια από ομάδα ακροδεξιών που είχε παρεισφρήσει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Μυτιλήνης και άλλων μαζικών φορέων του νησιού, η αστυνομία μέχρι το απόγευμα είχε προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα έξι άτομα. Η ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της στάσης, της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της παράνομης βίας, του εμπρησμού, της έκρηξης, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια.
 
Στη Βάστρια τη Δευτέρα το απόγευμα, υπό το βλέμμα της αστυνομίας, ομάδα με ελληνικές σημαίες, καλυμμένα πρόσωπα και ακροδεξιά φρασεολογία, μετά το πέρας της συγκέντρωσης, επιτέθηκε και έκαψε χωματουργικά μηχανήματα που βρίσκονται στην περιοχή πραγματοποιώντας εργασίες εδώ και μέρες. Λίγο νωρίτερα είχαν επιβάλει και το κλείσιμο των κινητών και των καμερών που υπήρχαν στην περιοχή. Χαρακτηριστικό είναι ότι άλλοι συμμετέχοντες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τους αποτρέψουν αλλά και να σβήσουν τις φωτιές που έβαζαν στις καμπίνες χειρισμού των μηχανημάτων.
 
«Οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές που έλαβαν χώρα στο εργοτάξιο στη Βάστρια σίγουρα δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφική τάση των νησιωτών που θέλουν να αφήσουν οριστικά πίσω τους το μεταναστευτικό, παρά μόνο μια θλιβερή μειοψηφία που καταφεύγει στη βία με κάθε ευκαιρία. Γι' αυτήν, τον λόγο από εδώ και πέρα έχει η Δικαιοσύνη», σχολίασαν στο ΑΠΕ κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Από την πλευρά της, η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βόρειο Αιγαίο», Αγλαΐα Κυρίτση, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι πραγματικά προκλητικός και εξοργιστικός ο ισχυρισμός του υπουργού κ. Μηταράκη ότι ο λαός της Λέσβου συμφωνεί με τη δημιουργία του κολαστηρίου, όταν επανειλημμένα με δυναμικές κινητοποιήσεις έχει διατρανώσει την κατηγορηματική αντίθεσή του, παρά την άγρια καταστολή».
 
Να σημειωθεί ακόμα ότι ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια θα προσφύγει στο ΣτΕ ενάντια στην κατασκευή της δομής.
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021