Σάββατο 20  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Στο έλεος της «Ελπίδας» η χώρα - Μπαλάκι οι ευθύνες

Στο έλεος της «Ελπίδας» η χώρα - Μπαλάκι οι ευθύνες

Στο έλεος της «Ελπίδας» η χώρα - Μπαλάκι οι ευθύνες
Πυκνή χιονόπτωση σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ήδη σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στις εθνικές και περιφερειακές οδούς, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και το πρωί της Τρίτης.
 
Κλειστή η εθνική οδός από το ύψος της Τραγάνας - Στη Νέα Οδό ρίχνει τις ευθύνες ο Γιώργος Πατούλης, όταν χθες υπόσχονταν ότι δεν κλείσουν οι κεντρικές αρτηρίες
Κλειστή η Κατεχάκη
Κλειστά τα σχολεία σε πολλές περιφέρειες της χώρας.
Διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο
Το Τραμ προσωρινά τερματίζει στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας.
Αναστέλλονται δρομολόγια του προαστιακού
 elpis-athina-xioni.jpg
 
12:57
«Κατεβάζει ρολά» και το Δημόσιο λόγω κακοκαιρίας
Εγκύκλιο με την οποία καλούνται οι επικεφαλής των δημόσιων υπηρεσιών να αποδεσμεύσουν το προσωπικό τους, από τις 12 το μεσημέρι, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρόωρη αποχώρηση επιτρέπεται για εκείνους τους υπαλλήλους, τα καθήκοντα των οποίων δεν συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
 
 
Χιόνι στο κέντρο της Αθήνας
 
 
Με ευθύνη του επικεφαλής κάθε δημόσιας υπηρεσίας, θα επιτραπεί η πρόωρη αποχώρηση εκείνων των υπαλλήλων, τα καθήκοντα των οποίων δεν συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των συνεπειών της τρέχουσας κακοκαιρίας και αντιστοίχως θα συντονιστούν και θα εξασφαλιστεί η στελέχωση εκείνων των υπηρεσιών του φορέα τους, οι αρμοδιότητες των οποίων συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις έκτακτες καιρικές συνθήκες.
 
12:34
Χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί στην εθνική οδό
Χιλιάδες οδηγοί μποτιλιαρισμένοι στην Εθνική Οδό χωρίς καμία «Ελπίδα» να φτάσουν στον προορισμό τους.
 
 
 
 
 
 
12:15
Τις πταίει -για μια ακόμη φορά;
Μέχρι χθες υπόσχονταν ότι η εθνική οδός θα μείνει ανοιχτή, ωστόσο η «Νέα Οδός» αποφάσισε να την κλείσει προληπτικά και πλέον, για μια ακόμη φορά, άρχισε το παιχνίδι με το μπαλάκι των ευθυνών ανάμεσα στην εταιρεία και τον περιφερειάρχη.
 
 
 
11:46
Διακοπές κυκλοφορίας στην Αττική και σε όλη τη νότια χώρα
Λόγω της χιονόπτωσης, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής τμήματα της λεωφόρου Φυλής και της Τατοϊου:
 
- Στη λεωφ. Φυλής από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα.
 
- Στην Τατοΐου, από το ύψος της οδού Χλόης έως τα βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα, καθώς και από το ύψος του οικισμού «Άγιος Μερκούριος» έως το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα.
 
Επίσης, έχει κλείσει η λεωφόρος Θησέως (συνέχεια της λεωφ.Κηφισίας) στο υψος της Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη
 
 
11:37
Κλείνει η Αθηνών-Λαμίας από Τραγάνα προς Αθήνα
Την επέκταση στο κλείσιμο της εθνικής οδού μέχρι τα διόδια της Τραγάνας, στο 121 χιλιόμετρο στην άνοδο προς Λαμία και από τα διόδια της Τραγάνας στην κάθοδο προς Αθήνα, όπως επίσης και στους δρόμους που οδηγούν στην παλιά εθνική οδό, ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας.
 
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα:
 
-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 56,728η χ/θ έως την 67,655η χ/θ.
 
-Στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από 67,655η χ/θ έως την 121,250η χ/θ.
 
Επίσης, με την ίδια απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία στα τμήματα:
 
-Στην Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου- Χαλκίδας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ έως την 1,500η χ/θ.
 
-Στην Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας- Θηβών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 30η χ/θ έως την 45η χ/θ.
 
Έτσι από τα διόδια της Τραγάνας προς την Αθήνα απαγορεύεται η κίνηση σε φορτηγά πάνω από 3,5 τόνους, ενώ αντίθετα μπορούν να κυκλοφορούν τα ΙΧ.
 
Η απαγόρευση ισχύει και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με συνέπεια να μην εξυπηρετείται ούτε η εσωτερική συγκοινωνία, ενώ την ίδια στιγμή εκατοντάδες αυτοκίνητα παραμένουν εγκλωβισμένα στο εθνικό δίκτυο σε διάφορα σημεία από τα διόδια της Τραγάνας και προς την Αθήνα.
 
Περιορισμένη κυκλοφορία στην Εύβοια
Στον νομό Εύβοιας η χιονόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση. Η κυκλοφορία εσωτερικά στον νομό είναι περιορισμένη και οι εκκλήσεις που γίνονται από τους δημάρχους και την περιφέρεια είναι να μην κυκλοφορούν οι πολίτες λόγω του ύψους του χιονιού που ιδιαίτερα στα όλα τα σημεία ξεπερνά 80 εκατοστά.
 
Αυτή τη στιγμή το κύμα της κακοκαιρίας κινείται και προς την πλευρά της Βοιωτίας και έχει σημάνει συναγερμό στους δήμους του νομού, που με εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους ρίχνοντας και αλάτι.
 
11:36
Ακυρώνονται δρομολόγια τρένων προς Χαλκίδα
Σύμφωνα με την TPAINOΣE, οι αμαξοστοιχίες 1546,1551,1554,1559 στο τμήμα Αθήνα-Χαλκίδα, και οι αμαξοστοιχίες 2230, 2231, 2238, 2239, 2246, 2247 στο τμήμα Αεροδρόμιο-Άνω Λιόσια, ακυρώνονται για σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.
 
11:30
Προβήματα στη Μαγνησία
Τα σχολεία είναι κλειστά σήμερα και αύριο στους δήμους Βόλου, Ζαγοράς, Νοτίου Πηλίου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου 
 
 
 
 
11:04
e-ΕΦΚΑ: Αναβολή συνεδριάσεων υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ
Την αναβολή συνεδριάσεων υγειονομικών επιτροπών των ΚΕΠΑ ανακοίνωσε η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, λόγω της κακοκαιρίας.
 
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Σύμφωνα με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ, σήμερα Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022, συνεδριάζουν κανονικά οι υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α., με εξαίρεση τις ακόλουθες:
 
- υγειονομική επιτροπή Χαλκίδας
 
- υγειονομική επιτροπή Θήβας
 
- υγειονομική επιτροπή Κορίνθου
 
- δύο υγειονομικές επιτροπές στην Αθήνα (Πειραιώς 181).
 
Αύριο, Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών, που επικρατούν, οι υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. σε όλη την Ελλάδα δεν θα συνεδριάσουν.
 
«Οι πολίτες ενημερώθηκαν εγκαίρως για την αναβολή των προγραμματισμένων ραντεβού τους και θα υπάρξει εκ νέου προγραμματισμός για την ημερομηνία διεξαγωγής τους με άμεση προτεραιότητα» επισημαίνει ο e-ΕΦΚΑ.
 
10:53
Τηλεφωνική εξυπηρέτηση ΔΕΔΔΗΕ για διακοπές ρεύματος
Σε επιφυλακή τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανές βλάβες σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια Πελοπόννησο, Θράκη και Μακεδονία.
 
Θα λειτουργεί νέα γραμμή βλαβών για τους καταναλωτές στον αριθμό 800 400 4000. Οι πολίτες μπορούν να καλούν δωρεάν στη γραμμή από το κινητό ή σταθερό τους τηλέφωνο.
 
 
Το ηλεκτρικό σύστημα το βράδυ της Δευτέρας, αναμένεται να δοκιμαστεί με τη ζήτηση να ξεπερνάει τα 8500 gigawatt.
 
10:40
Αναστέλλονται δρομολόγια του προαστιακού - διακοπή συρμών μετρό προς αεροδρόμιο
Διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο λόγω της κακοκαιρίας.
 
Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον προαστιακό σιδηρόδρομο. Το Τραμ προσωρινά τερματίζει στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, λόγω έντονης ολισθηρότητας.
 
Αναστέλλονται σήμερα Δευτέρα τα απογευματινά τοπικά δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου στο τμήμα Κορωπί -Κάντζα, λόγω της κακοκαιρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
 
 
Συρμός του προαστιακού σιδηροδρόμου
10:29
Μήνυμα 112 στην Αθήνα
Μήνυμα προς τους κατοίκους της Αθήνας μέσω του 112 έστειλε η Πολιτική Προστασία. Καλεί τους πολίτες να αποφύγουν τις μη απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις καθώς αναμένονται πολύ έντονες χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες.
 
 
Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικού δικτύου Παπάγου, λεωφόρου Διονύσου, Καισαριανής και Πάρνηθας
Διακόπηκε, πριν από λίγο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων σε διάφορα τμήματα του οδικού δικτύου Παπάγου, λεωφόρου Διονύσου και Καισαριανής, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.
 
Ειδικότερα:
 
- Στην οδό Αναστάσεως, στην περιοχή Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια προς τον Υμηττό.
 
- Στη λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής (Νέα Μάκρη) προς Πεντέλη.
 
- Στην ανώνυμη οδό (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της Καλοπούλας, προς Υμηττό.
 
Υπενθυμίζεται, ότι έχει διακοπεί από νωρίς το πρωί και η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα.
 
10:27
Αναστολή συνεδριάσεων της Βουλής
Λόγω της κακοκαιρίας, ανακοινώθηκε ότι σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου δεν θα πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις της Βουλής.
 
Στόχος η προστασία των εργαζομένων και των βουλευτών από τα καιρικά φαινόμενα και με στόχο να αποφευχθούν οι μετακινήσεις.
 
Αναβάλλεται, λόγω κακοκαιρίας, η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με κομματικές πηγές.
 
10:18
Διψήφιες αρνητικές θερμοκρασίες το πρωί της Δευτέρας
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - meteo.gr, οι χαμηλότερες τιμές από την αρχή της ημέρας εντοπίστηκαν στα χιονοδρομικά κέντρα Βόρας (Καϊμάκτσαλαν) στην Πέλλα, Σελίου Ημαθίας και Βασιλίτσας Γρεβενών, με τον υδράργυρο να δείχνει αντιστοίχως - 17,7, - 15,3 και - 15,2 βαθμούς Κελσίου. 
 
 
Διόνυσος Αττικής
 
 
Διψήφιες αρνητικές τιμές μετρήθηκαν στον Άγιο Παύλο Ημαθίας (-14,3), στον Λαϊλιά Σερρών (-13,7), στο Φαράγγι Φλώρινας (-11,4) και στο Νευροκόπι Δράμας (-10,5).
 
Με θερμοκρασίες υπό το μηδέν ξημέρωσε και η Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί, στο κέντρο της πόλης, η θερμοκρασία έπεσε στους -2 βαθμούς.
 
 
 
10:11
Διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας έδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από τις 08:00 σήμερα, 24 Ιανουαρίου, έως την ύφεση των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του ανισόπεδου κόμβου Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).
 
 
Φωτ. αρχείου
Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, από την απαγόρευση εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:
 
- Οχήματα οδικής βοήθειας
 
- Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
 
- Οχήματα εκτάκτου ανάγκης
 
Τέλος, η ΓΑΔΑ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη κυκλοφοριακή ρύθμιση μπορεί να παραταθεί ή να μειωθεί, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.
 
 
 
10:04
ΕΕΣ: Αναλαμβάνει μετακινήσεις όσων ευάλωτων και ηλικιωμένων το έχουν ανάγκη
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) ανακοίνωσε ότι, με αφορμή την κακοκαιρία «Ελπίς» και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις μέρες, αναλαμβάνει εκτάκτως από σήμερα μέσω της υπηρεσίας του «Βοήθεια στο Σπίτι», τις παντός είδους αναγκαίες μετακινήσεις ηλικιωμένων, ατόμων με κινητικά προβλήματα, αλλά και μοναχικών πολιτών εντός της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας, καθώς και τη μεταφορά τους από και προς τα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού Αττικής.
 
 
Φωτογραφία αρχείου
 
 
Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να βρίσκεται στο πλευρό πολιτών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, εξυπηρετώντας την ασφαλή μετάβασή τους στα κέντρα εμβολιασμού, αλλά και σε όλες τις απαραίτητες μετακινήσεις τους. Η μεταφορά των πολιτών θα γίνεται με οχήματα του Ε.Ε.Σ., τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της υγείας από τον κορονοϊό.
 
Οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και αδυνατούν να μετακινηθούν, μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής Υποδοχής Κοινωνικών Αιτημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: 2103642319 και 2103609825.
 
09:57
Παγετός στη Β. Ελλάδα
Δριμύ ψύχος και ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στις χερσονήσους της Σιθωνίας και της Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική, χωρίς να αναφερθούν πάντως ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ τα σχολεία στις περιοχές αυτές θα παραμείνουν κλειστά σήμερα. 
 
Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού κλειστά θα μείνουν επίσης τα σχολεία στους νομούς Κιλκίς, Φλώρινας και Καστοριάς, στους δήμους Εορδαίας, Παιονίας και σε περιφερειακούς δήμους της Θεσσαλονίκης, όπως Λαγκαδά και Βόλβης.
 
 
Κασσάνδρα, Χαλκιδική - φωτ. αρχείου
 
 
Αρνητικές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το πρωί σε όλες τις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ στη Δυτική Μακεδονία επικρατούν συνθήκες ολικού παγετού. Με θερμοκρασίες υπό το μηδέν ξημέρωσε και η Θεσσαλονίκη, όπου το πρωί, στο κέντρο της πόλης, η θερμοκρασία έπεσε στους - 2 βαθμούς.
 
Προβλήματα ηλεκτροδότησης στα δυτικά
Στο μεταξύ, προβλήματα ηλεκτροδότησης παρατηρούνται εδώ και λίγη ώρα σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, λόγω βλάβης σε μετασχηματιστή της περιοχής. Η βλάβη επηρεάζει κυρίως τις περιοχές της Πολίχνης, της Ηλιούπολης, των Συκεών, αλλά και βορειότερα τα Πεύκα, ενώ δεν φαίνεται να συνδέεται με την κακοκαιρία.
 
09:51
Εύβοια: Το χιόνι έφτασε στη θάλασσα
Με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση συνεχίζεται η χιονόπτωση και στην Εύβοια, με το χιόνι να έχει φτάσει και στις παραλιακές περιοχές. Στα ορεινά το χιόνι έχει ξεπερασει τους 30 πόντους.
 
Χιονίζει και στον δήμο Καρύστου, στον δήμο Λιμνης-Μαντουδίου-Αγ. Άννης αλλά και στον δήμο Κύμης-Αλιβερίου, ενώ το χιόνι έχει φτάσει μέχρι τη θάλασσα στην παραλία της Αγίας Άννας από την μια πλευρά αλλά και τα Ηλία και τη Λίμνη από την άλλη.
 
Ο δήμαρχος Λϊμνης-Μαντουδίου, Γ. Τσπαπουρνιώτης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η ένταση του χιονιού είναι πάρα πολύ μεγάλη και στα ορεινά ξεπερνά τους 50 πόντους αυτή τη στιγμή», σημειώνοντας ότι «βρίσκονται στο δρόμο μηχανήματα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση», ενώ έκανε έκκληση στους πολίτες να μειώσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Η χιονόπτωση έχει κάνει αισθητή την παρουσία της και περιφερειακά της πόλης της Χαλκίδας
 
 
Απαγόρευση κυκλοφορίας
Η Αστυνομική Διεύθυνση της Εύβοιας ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων πάνω από 3,5 τόνους σε οδικούς άξονες του νησιού όπως στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Αιδηψού, από την 16η χ/θ έως την 42η χ/θ από την Καστέλα έως το Προκόπι και στην Παλαιά Εθνική Οδό Χαλκίδας - Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ, ενώ η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
 
Επίσης αλυσίδες χρειάζονται:
 
• Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου - Γλυφάδας.
 
• Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου - Αγίας Σοφίας.
 
• Στην Επαρχιακή Οδό Στενής - Στροπώνων.
 
• Στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων - Καρύστου, από την 25η χ/θ έως την 61η χ/θ.
 
• Στην Επαρχιακή Οδό Κύμης - Ν. Αρτάκης, από την 6η χ/θ έως την 17η χ/θ.
 
• Στην Επαρχιακή Οδό Μονοδρίου - Αμαρύνθου, από την 3η χ/θ έως την 15η χ/θ.
 
• Στην Επαρχιακή Οδό Κύμης - Ανδρονιάνων, από την 5η χ/θ έως την 10η χ/θ.
 
09:43
Σε ποιες περιοχές Αργολίδας και Κορινθίας είναι απαραίτητες οι αλυσίδες
Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία των οδικών δικτύων της Κορινθίας και της Αργολίδας έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι αναγκαίες στα εξής σημεία του οδικού δικτύου Κορινθίας:
 
- Στην επαρχιακή οδό Ξυλοκάστρου-Τρικάλων από το 15ο χιλιόμετρο έως το 35ο χιλιόμετρο.
 
- Στην επαρχιακή οδό Άνω Δερβενίου-Γκούρας από το 5ο χιλιόμετρο.
 
- Στην επαρχιακή οδό Άνω Λυγιάς-Πύργου από το 8ο χιλιόμετρο.
Στην Αργολίδα, είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Λυγουριού-Κρανιδίου από το 5ο χιλιόμετρο έως το 15ο χιλιόμετρο.
 
Σε όλα τα σημεία επιχειρούν συνεχώς εκχιονιστικά μηχανήματα, ώστε να παραμείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.
 
09:34
Μάχη με τον χιονιά και στην Κρήτη
Να κρατήσουν ανοιχτές και ασφαλείς για τις μετακινήσεις κεντρικές οδικές αρτηρίες του νησιού, επιχειρούν τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, από τις πρώτες πρωινές ώρες, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν τον παγετό.
 
 
Ηράκλειο Κρήτης
 
 
09:33
Οδηγίες προς τους πολίτες - Κακοκαιρία «Ελπίς»
Οδηγίες προς τους πολίτες εξέδωσαν οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές για την πρήλψη ατυχημάτων εξαιτίας της κακοκαιρίας.
 
 
 
 
09:16
Απεγκλωβισμός ασθενούς στη Νάξο
Στο νησί της Νάξου, όπου η χιονόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη, τα ξημερώματα απεγκλωβίστηκε ένα άτομο που έχριζε άμεση ιατρική βοήθεια, λόγω σκωληκοειδίτιδας, από το όχημά του στην περιοχή της Αγίας Κυριακής Απειράνθου, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάξου. Ο απεγκλωβισμός έγινε σε συνεργασία με την αστυνομία. 
 
 
Μύκονος
Στο σημείο δεν μπορούσε να προσεγγίσει ασθενοφόρο λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και για αυτόν τον λόγο ξεκίνησε με αλυσίδες για να μεταβεί μόνος του στο Νοσοκομείο Νάξου. Ωστόσο, εγκλωβίστηκε στο όχημά του εξαιτίας της χιονόπτωσης και κατάφερε να ειδοποιήσει τις αρχές για βοήθεια. Τον απεγκλώβισε η Πυροσβεστική στις 03:40 και τον μετέφερε επειγόντως και με ασφάλεια στο Νοσοκομείο Νάξου για νοσηλεία.
 
09:15
Κλειστά σχολεία σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες
Κλειστά θα είναι σήμερα και αύριο όλα τα σχολεία σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων έχει χιονίσει από χθες και αναμένεται νέο κύμα χιονοπτώσεων σήμερα. Στα Δωδεκάνησα χιόνισε στο νησί της Καρπάθου και αναμένονται σήμερα και αύριο χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα νησιά.
 
Κλειστά είναι τα σχολεία και στην Αττική, με απόφαση της περιφέρειας, και τα μαθήματα θα γίνονται όπως ανακοινώθηκε, τουλάχιστον για σήμερα και αύριο με τηλεκπαίδευση.
 
09:12
Έκκληση για αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων
Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο και εντονότερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει από το Σάββατο την Ελλάδα. Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα κύρια χαρακτηριστικά του δεύτερου κύματος θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και της ανατολικής Ελλάδας καθώς και στα νησιά του Αιγαίου και οι βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα ανατολικά.
 
 
Έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση τις επόμενες 48 ώρες και να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, απηύθυνε το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ύστερα από την ευρεία συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίδα».
 
«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο, χρειάζεται από όλους προσοχή και εγρήγορση. Θερμή παράκληση ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των αρχών. Με σωστή συνεργασία όλων των φορέων τη βοήθεια των πολιτών θα μπορέσουμε να μειώσουμε αν είναι δυνατόν στο ελάχιστο τις επιπτώσεις από αυτή την κακοκαιρία», υπογράμμισε.
 
Υποστήριξε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να αντιμετωπιστεί κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα, ενώ επισήμανε ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι για να είναι η χώρα λειτουργική και να συνεχίσει η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.
Ωστόσο, η εθνική οδός στο ύψος τη Καλυφτάκη, έχει κλείσει για όλα τα οχήματα από και προς τη Λαμία με απόφαση, σύμφωνα με την περιφέρεια της «Νέας Οδού».
 
 
Στα καμένα τη Πάρνηθας
 
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ/EUROKINISSI
Σε μερική επιφυλακή τέθηκε από χθες το βράδυ το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος που υπηρετεί στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, Αττικής, Μαγνησίας, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κυκλάδων και νήσου Σκύρου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα για όσο διάστημα αυτά εκδηλώνονται, ενώ σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει το προσωπικό των υπόλοιπων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της χώρας.
 
Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας απηύθυνε ισχυρή σύσταση προς τους οδηγούς βαρέων οχημάτων που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τον οδικό άξονα Αθηνών-Θεσσαλονίκης να προτιμήσουν άλλους ανάλογους αυτοκινητόδρομους όπως την Ολυμπία και την Ιονία Οδό ώστε να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα, ενώ προσέθεσε ότι όσοι οδηγοί Ι.Χ. οχημάτων σχεδιάζουν να μετακινηθούν στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. «Η Αστυνομία, αναλόγως της εξέλιξης των καιρικών φαινομένων, δεν θα επιτρέπει σε οχήματα δίχως αντιολισθητικές αλυσίδες να εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο», ανέφερε.

https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/328967_sto-eleos-tis-elpidas-i-hora-mpalaki-oi-eythynes

 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021