Σάββατο 20  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

ΑΣΟΕΕ: Μια δυσώδης υπόθεση, λίπασμα για την πανεπιστημιακή αστυνομία

ΑΣΟΕΕ: Μια δυσώδης υπόθεση, λίπασμα για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Η τραμπούκικη επίθεση, με οσμή υποκόσμου, σε βάρος του υπόδικου καθηγητή Αν. Δράκου και οι ενδείξεις συγκάλυψης, από την κυβέρνηση, σοβαρών ποινικών αδικημάτων τελεσμένων από «γαλάζιους» καθηγητές είναι το αμείλικτο ερώτημα των ημερών. Τι απαντούν οι υπουργοί της Ν.Δ.; Πανεπιστημιακή αστυνομία, η συνταγή για κάθε νόσο! ● Και μέχρι να έρθει αυτή, τη δουλειά αναλαμβάνει η ΟΠΚΕ, που χθες εισέβαλε στο ίδρυμα και συνέλαβε έξι φοιτητές.

Για σοβαρές υποθέσεις ποινικών αδικημάτων όπως η απάτη, η τοκογλυφία και η παιδεραστία, στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται καθηγητές που κατέχουν κρατικές θέσεις και πρόσκεινται στον συντηρητικό χώρο, η απάντηση για την κυβέρνηση της Ν.Δ. φαίνεται πως είναι η... πανεπιστημιακή αστυνομία.
 
Η τραμπούκικη επίθεση με οσμή υποκόσμου τη Δευτέρα το μεσημέρι κατά του εμπλεκόμενου σε σοβαρά αδικήματα καθηγητή Χρηματοοικονομικών, Αναστάσιου Δράκου, σε αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, επανέφερε το κυβερνητικό αφήγημα της γενικευμένης ανομίας στα Πανεπιστήμια, με τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη να ανακοινώνει χθες –μετά τις προχθεσινές εξαγγελίες του υφυπουργού Παιδείας Αγγελου Συρίγου– την έναρξη της εκπαίδευσης στην Κομοτηνή 400 αστυνομικών για να στελεχώσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία. Την ίδια ώρα, η «κανονική» προχωρούσε χθες σε μια επιχείρηση εντυπωσιασμού και καταστολής στην ΑΣΟΕΕ, συλλαμβάνοντας έξι φοιτητές, που φέρονται να γκρέμιζαν με κομπρεσέρ έναν σφραγισμένο από την Πρυτανεία τοίχο.
 
Λίγα λεπτά πριν από τις 4 το απόγευμα, στον χώρο του Πανεπιστημίου, εισέβαλαν ξαφνικά 10 ένοπλοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ μαζί με τρεις ασφαλίτες. Φοιτητές έτρεχαν αλαφιασμένοι μέσα στο κτίριο, ενώ πολλοί αποδοκίμασαν τους αστυνομικούς, φωνάζοντας «Τι θέλετε μέσα στις σχολές μας;», για να ακολουθήσουν οι συλλήψεις στον τρίτο όροφο του κτιρίου. Τα γεγονότα συνέβησαν μόλις λίγες ώρες μετά τη φοιτητική κινητοποίηση στην Πρυτανεία σχετικά με τις πιθανές ευθύνες των πρυτανικών αρχών για τη διατήρηση στη θέση του διωκόμενου καθηγητή, ο οποίος διατηρούσε καλές σχέσεις με στελέχη και υπουργούς της Ν.Δ.
 
 
Ηξερε η Κεραμέως
Eν τω μεταξύ, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατέθεσε κατά του καθηγητή Αν. Δράκου ο επίσης καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, Παν. Διαμάντης, που την περίοδο αυτή έχει τεθεί σε αργία (έχει καταδικαστεί για απάτη πλημμεληματικού χαρακτήρα), υποστηρίζοντας ότι το θύμα τον φωτογράφισε ως ηθικό αυτουργό τής εναντίον του επίθεσης. Ο μηνυτής και το θύμα, πρώην συνεργάτες σε επενδυτική εταιρεία στη Ρουμανία, βρίσκονται σε αντιδικία τα τελευταία χρόνια.
 
Οπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Αγης Τάτσης: «Πρόκειται για υπόθεση κρατικής αναλγησίας και διαφθοράς. Ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και πλημμέλημα, ενώ ελέγχεται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Δυστυχώς όμως εξακολουθεί να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας. Υποβάλαμε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση και ζητούμε να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ζητώ από τον πρωθυπουργό να ζητήσει σήμερα κιόλας την παραίτηση της υπουργού Παιδείας κυρίας Κεραμέως, καθώς ο κατηγορούμενος εξελίσσεται κανονικά στην ιεραρχία και παράλληλα του ανανεώθηκαν οι θητείες στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και στην αντιπροεδρία του Πράσινου Ταμείου».
 
Στην έγγραφη κατάθεσή του στην ΕΛ.ΑΣ., ο καθηγητής Αν. Δράκος, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα από τις δύο προαναφερόμενες κρατικές θέσεις, δεν κατονόμασε κανέναν ως υπεύθυνο για την επίθεση, ενώ τη Δευτέρα φέρεται να «φωτογράφισε» συναδέλφους του με τους οποίους βρίσκεται σε αντιδικία. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στοχοποιήθηκα. Δεν ξέρω ποιοι μου επιτέθηκαν, δεν έχω διαφορές και δεν με ενοχλεί ο αναρχικός χώρος» είπε στην κατάθεσή του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
 
«Συγκάλυψη»
 
Σφοδρές ανακοινώσεις κατά του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη, εξέδωσαν χθες φοιτητικές παρατάξεις, κατηγορώντας τον για συγκάλυψη της υπόθεσης και ζητώντας την παραίτησή του.
 
Σε επιστολή της η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ υπογραμμίζει: «Παρότι γνωρίζατε, όπως μαρτυρούν και σχετικές επιστολές και υπομνήματα που σας είχαν αποσταλεί από τον Δεκέμβριο του 2020, εσείς επιλέξατε την αποσιώπηση και τη συγκάλυψη. [...] Τον περασμένο Ιούλιο, το θέμα της αναστολής καθηκόντων του κ. Αν. Δράκου λόγω ακριβώς αυτών των καταγγελιών τέθηκε ως θέμα σε σχετική συνεδρίαση της Συγκλήτου, όμως επιλέξατε συνειδητά να καταψηφίσετε την αναστολή, επιτρέποντας στον υπόδικο διδάσκοντα να θεωρεί ότι βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους ασυλίας. Γνωρίζατε προφανώς πολύ καλά ότι για τη “δράση” τού εν λόγω διδάσκοντα ήταν ενήμερη και η υπουργός Παιδείας και συνεπώς και η Ελληνική Κυβέρνηση [...] Στοιχηθήκατε δηλαδή πίσω από την επίσημη κυβερνητική γραμμή ότι “υψώνουμε τείχος προστασίας στα δικά μας παιδιά και δεν δίνουμε αναφορά σε κανέναν”».
 
Από την πλευρά της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «παρά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η κυβέρνηση προσπαθεί ακόμα να συνδέσει το περιστατικό με το φοιτητικό κίνημα, πράγμα εξωφρενικό» και υπενθυμίζει πως «το πειθαρχικό του ΟΠΑ ενημερώθηκε για τη δίωξη της τοκογλυφίας έναν χρόνο πριν, εντούτοις δεν κινήθηκε καμία διαδικασία! Η πραγματική ανομία στα Πανεπιστήμια ορίζεται από τη συγκάλυψη των υπόδικων, τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τις υπεξαιρέσεις και τους εκβιασμούς».
 
Mε ανακοίνωσή της η ΚΝΕ καταγγέλλει «την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην ΑΣΟΕE που επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη κρατικό σχέδιο έντασης της καταστολής στα Πανεπιστήμια, αξιοποιώντας και τα τελευταία απαράδεκτα και προβοκατόρικα περιστατικά σε ΑΣΟΕΕ και Θεσσαλονίκη. Την ώρα που η σήψη και δυσωδία του “πανεπιστημίου-επιχείρηση” ξεχειλίζει από παντού, ακόμη και με καθηγητές που φέρονται να εμπλέκονται σε σοβαρές ποινικές και άλλες υποθέσεις κι εξακολουθούν να διδάσκουν... Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας αγνοεί τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών για μέτρα προστασίας της υγείας και της εξεταστικής τους, η κυβέρνηση επιταχύνει το αυταρχικό μέτρο της “πανεπιστημιακής αστυνομίας” κι ετοιμάζεται να φέρει νέο νόμο-πλαίσιο που έχει στο στόχαστρο τις μορφωτικές ανάγκες και τις διεκδικήσεις των φοιτητών».
 
Για «άσυλο τοκογλύφων και παιδεραστών» κάνει λόγο η φοιτητική παράταξη ΑΡΕνΑ, προσθέτοντας πως «η πρυτανεία και η Ν.Δ. συγκαλύπτουν τον εν λόγω καθηγητή. Ο συρφετός κυβερνητικών φυλλάδων εξακολουθεί να αβαντάρει το κυρίαρχο αφήγημα “Πανεπιστήμιο = χώρος ανομίας” και να αποπροσανατολίζει από την ευθύνη που κατέχουν οι διοικούντες για την έκθεση των φοιτητ(ρι)ών σε κατηγορούμενους για παιδεραστία».
 
Σε ανάρτησή της η νΚΑ αναφέρει: «Στόχος της πανεπιστημιακής αστυνομίας είναι ο εκφοβισμός, η καταστολή των αγώνων της νεολαίας, η κάλυψη ανθρώπων-συμφερόντων όπως στην ΑΣΟΕΕ. Το πανεπιστήμιό τους, σάπιο, διεφθαρμένο, με γνώμονα τις ανάγκες του κεφαλαίου. Το πανεπιστήμιό μας, ελεύθερος χώρος μόρφωσης και αγώνα».
 
Επειτα από συνεννοήσεις των φοιτητικών παρατάξεων, προγραμματίστηκε για σήμερα στις 13.00 γενική συνέλευση του Συλλόγου.
 
«Ποιος αποτελεί τελικά τη βία και την ανομία στα Πανεπιστήμια; Οι φοιτητές/τριες που διεκδικούν τα αυτονόητα ή τα τσιράκια της Ν.Δ. που είναι βουτηγμένοι στα σκάνδαλα; Τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι οι φοιτήτριες και οι φοιτητές δεν θα επιτρέψουμε τοκογλύφους παιδεραστές να διδάσκουν στα πανεπιστήμιά μας! Να παραιτηθεί τώρα ο πρύτανης Μπουραντώνης! Δεν θα επιτρέψουμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη! Ο Δράκος να μην ξαναπατήσει το πόδι του στο Πανεπιστήμιο! Η εξεταστική να διεξαχθεί μεικτά, με τους φοιτητές να μπορούν να διαλέξουν τον τρόπο εξέτασης. Κανένας αποκλεισμός φοιτητών/τριών από εξεταστική!» αναφέρεται στο κάλεσμα.

https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/327320_asoee-mia-dysodis-ypothesi-lipasma-gia-tin-panepistimiaki-astynomia

 
 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021