Σάββατο 20  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Γκανάτσιος, μετά Μαλούτας - Οι Ερντογανισμοί και η σχιζοφρένεια του ακραίου τοπικισμού!

Γκανάτσιος, μετά Μαλούτας - Οι Ερντογανισμοί και η σχιζοφρένεια του ακραίου τοπικισμού!

Αντί εισαγωγής: Η ύπαρξις Σχολών και η επιλογή χωροθέτησης τους όχι μόνον εις την χώρα μας, καθορίζεται από τις εξής συνιστώσες:

Α. Από την ιεράρχηση των κριτήριων με τα οποία επιλέγουμε να στηρίξουμε Δημογραφικά και οικονομικοκοινωνικά μια Περιοχή.

Β. Από τον μελλοντικό ορίζοντα, διαβλέποντας δεκάδες παραμέτρους από τις επερχόμενος Εθνικές και Διεθνείς εξελίξεις.

Γ. Από τη σύνδεση γνώσης-παραγωγικής διαδικασίας, σε ποια περιοχή ευνοείται.

Δ. Τις τοπικές πιέσεις και την πρόσβαση τοπαρχών στα υψηλότατα επίπεδα της Κρατικής Διοίκησης.

Έτσι αφειδώς δημιουργήθηκε μια τάση να διασπείρονται Σχολές εις όλη την Επικράτεια, με σκοπό να ενισχυθούν πρωτίστως κοινωνίες που διαφαίνεται να αποδυναμώνονται ποικιλοτρόπως.

Εδώ εμπλέκεται το μπλοκ των ακραίων τοπικιστιτκών δυνάμεων της απέναντι Πόλεως!

Την αθλιότητα την έχουμε ζήσει επανειλημμένως, τοπάρχες και Λίβυοι φύλαρχοι κάθε πνευματικής βαθμίδος θεωρούν τον Νομό κτήμα τους.

Με διόρθωσε σε προηγούμενο άρθρο μου ο κύριος Κωτίδης, έχοντας φυσικά δίκαιο.

Όμως θα συνεχίσω να αποκαλώ το Νομό Κοζάνης με το πραγματικό του όνομα και όχι Περιφερειακή Ενότητα, διότι μεταμφιέζεται η παθογένεια.

2018. 18 Μαρτίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, αέναο το δράμα της Πόλεως εξελίσεται με ακόμη μια θεατρική πράξη. με πρωταγωνιστή τον κύριο Γκανάτσιο. Τον διαδέχτηκε πρόσφατα ο κ. Μαλούτας.

Διαβάζουμε στον ptolemeo.gr 14-03-2018 (Οφείλω να ευχαριστήσω τον κύριο Κωτίδη που μου ανοίγει επανειλημμένα το Αρχείο του)

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο φανατικός τοπικιστής, Κοζανίτης πρύτανης του ΤΕΙ, Στέργιος Γκανάτσιος, δημιουργεί θέμα με τις δηλώσεις τον όσον αφορά το τμήμα Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα. Ευθύς μόλις εκλέχθηκε, στις πρώτες του δηλώσεις αναφέρθηκε περί ενδεχόμενου κλεισίματος του ΤΕΙ Μαιευτικής στην πόλη μας. Προχθές ξεσήκωσε τους φοιτητές και τους  φορείς της περιοχής δηλώνοντας ότι του επιτέθηκε στην Αθήνα πρύτανης κατηγορώντας τον, ότι αφήνει να λειτουργεί τμήμα μαιευτικής χωρίς υποδομές κλπ.

Εμείς θα θυμηθούμε διάλογο πριν μερικά χρόνια του τότε προέδρου του ΤΕΙ Κοζάνης Στέργιου Γκανάτσιου με τοπικό Βουλευτή και δυστυχώς ήμασταν παρόντες για να ακούσουμε. «Θέλετε και ΤΕΙ στα Καϊλιάρια», είπε μιλώντας υποτιμητικά για την περιοχή μας, απευθυνόμενος στον Βουλευτή.

Πηγή: https://e-ptolemeos.gr/thelete-ti-sta-kailiaria-apo-ta-parapolitika-tou-palmou-14-03-2018/ .

μόρφωτος", με ξερό, ξύλινο λόγο, κοφτές φράσεις αλά τούρκα, συνεχή φραστικά λάθη και εμμονή στο χωριάτικο ιδίωμα που το κρατούν με περηφάνια και το επιδεικνύουν ως στοιχείο ανωτερότητας οι απέναντι. Αγαπητοί φίλοι κοιτάξτε τι είπε: «Θέλετε και ΤΕΙ στα Καϊλιάρια» με άκρως απαξιωτικό τρόπο!

Είναι Τρεις οι συμβαλλόμενοι! Η κυβέρνησις μέσω του Υπουργείου Παιδείας – Το κατ΄επίφασιν Αυτοδιοίκητο των Σχολών (τουλάχιστον στην Δυτική Μακεδονία) και οι Τοπικές Κοινωνίες.

Και εδώ αρχίζει το πανηγύρι, ο κύριος Ζαμανίδης είναι ο μόνος εκ των Δημάρχων, εξαιρουμένου του Τόττη που είχε κρυστάλλινη άποψη για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο (ως μείζον γεωπολιτικό δεδομένο), συμπεριλαμβανομένης και της παρούσας άκρως μπερδεμένης Δημοτικής αρχής. Μάλιστα ο κύριος Ζαμανίδης διαμήνυσε "casus belli".

Το λόγο έλαβε με βάση τις επικείμενες αλλαγές περί συγχώνευσης Σχολών από το Υπουργείο Παιδείας ο κ. Γκανάτσιος (λόγω πληροφόρησης).

Εκπρόσωπος του τοπικιστικού μένους και του αέναου αλυτρωτισμού της απέναντι Πόλεως.

Είπε: εμείς θα προτείνουμε νέα τμήματα στη σχολή Επαγγελμάτων Υγείας, τώρα που θα τα βάλει το Υπουργείο δεν ξέρω και μάλιστα την θεώρησε συγκεκριμένη την απάντηση.

Τον διέκοψε ο κ. Ζαμανίδης, ρωτώντας τον με σαφήνεια, θα προταθούν για την  Εορδαία;

Απάντησε: Σκεπτόμαστε για μια σχολή Νοσηλευτικής και μια Λογοθεραπείας, αλλά επιμελώς προσπάθησε να μπερδέψει την τοποθέτηση του. 

Ο Διευθυντής του τμήματος Μαιευτικής, Αδειάζοντας τον κ Γκανάτσιο  είπε ότι έχουμε τις καλύτερες υποδομές μεταξύ των 3 τμημάτων ΤΕΙ, με βάση μαρτυρίες καθηγητών που διδάσκουν και στα τρία τμήματα, δεν υπάρχει σύγκριση υποδομών με αυτό της Πτολεμαΐδος.

Η μονοτμηματική σχολή Μαιευτικής ( που πρέπει να ενισχυθεί), λειτουργεί με το μικρότερο κόστος στην Ελλάδα, δεδομένης της χρησιμοποίησης του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου (διδασκαλία –πρακτική εφαρμογή) με 650 ευρώ κόστος ανά φοιτητή το  χρόνο, την στιγμή που Ιατρικές Σχολές της Χώρας έχουν 12.000 ευρώ, με μέσο όρο σε άλλα Πανεπιστημιακά τμήματα να έχουν κόστος  5.000-6.000 ευρώ.

Έλαβαν το λόγο και μίλησαν πολλοί, κ. Ζαρίφηδης, οι Βουλευταί του Σύριζα, η κ. Βρυζίδου (κανείς δεν έβγαλε άκρη), η κ. Ανδρονικίδου, ο κ. Ανδρεάδης, ο κ. Νικολαΐδης, ο κ. Παντελίδης, ο κ. Παύλος Τσότσιος κλπ

Κατόπιν το λόγο έλαβε ο κ. Καρυπίδης ο οποίος κέρδισε και την παράσταση με μία απολαυστική τοποθέτηση, ρίχνοντας οινόπνευμα χιλιάδων βαθμών στην πολιτική μουσούδα του υπαίτιου (Flaubert Gustave) .

Απολαύστε το βίντεο!



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021