Σάββατο 20  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

«Αισχρά τα πρωτόκολλα καραντίνας λόγω της υποστελέχωσης στα νοσοκομεία»

«Αισχρά τα πρωτόκολλα καραντίνας λόγω της υποστελέχωσης στα νοσοκομεία»

Αυξάνεται συνεχώς η πίεση στα νοσοκομεία της χώρας, μετά τη μεγάλη άνοδο στις εισαγωγές ασθενών με Covid-19, ενώ όλο και περισσότεροι υγειονομικοί νοσούν με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε καραντίνα και τίθενται εκτός μάχης. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, πρόκειται για 2.000 υπαλλήλους με το 60-65% να αφορά ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 
 
Για εφιαλτικές γενικές εφημερίες τα τελευταία 24ωρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλα νοσοκομεία της επικράτειας έκανε λόγο για ακόμα μία φορά με ανάρτησή του στο Twitter, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου.
 
Χαρακτηριστικές της δραματικής κατάστασης οι σημερινές δηλώσεις (Mega) του Φώτη Τουλγαρίδη, καρδιολόγου του «Ευαγγελισμός», ενός από τους σχεδόν 100 νοσούντες εργαζομένους του νοσοκομείου.
 
 
«Το υγειονομικό προσωπικό μέσα στα νοσοκομεία έχει συνηθίσει και να νοσεί και να εργάζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας» τόνισε και χαρακτήρισε κατάπτυστο το πρωτόκολλο σύμφωνα με το οποίο η καραντίνα, που αρχικά ήταν 14 ημερών και ύστερα 7, τώρα έχει γίνει πενθήμερη. 
 
«Τα πρωτόκολλα που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας είναι αισχρά, γιατί ουσιαστικά δεν στηρίζονται σε στέρεα επιστημονική γνώση, αλλά σε αυτό που εδώ και δυο χρόνια διεκδικούμε. Είναι τελευταίας στιγμής πρωτόκολλα, ακριβώς επειδή τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα. Ακριβώς υπάρχουν τόσες πολλές ελλείψεις, οι οποίες υπήρχαν πριν την εμφάνιση της  πανδημίας» εξήγησε.
 
Σύμφωνα με τον γιατρό, η επιστροφή στην εργασία μετά από πέντε ημέρες καραντίνας είναι επισφαλές σχετικά με το αν θα μεταδόσει τον ιό. Οι πιθανότητες διάδοσης του ιού είναι πολλές με δεδομένο ότι συνάδελφοί του καλούνται να γυρίσουν στο πόστο τους μετά από πέντε ημέρες καραντίνας.
 
Όταν ρωτήθηκε για το γεγονός ότι προσβλήθηκε από τον ιό ενώ είναι εμβολιασμένος, εξήγησε ότι νοσεί πολύ ηπιότερα σε σχέση με την προηγούμενη φορά που μολύνθηκε και τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του εμβολιασμού. Κατέληξε εκφράζοντας την ευχή να έχει ο κόσμος υγείας του και να εμβολιαστεί με την τρίτη δόση, γιατί φαίνεται ότι δημιουργεί ισχυρό τείχος ανοσίας.

https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/326420_aishra-ta-protokolla-karantinas-logo-tis-ypostelehosis-sta-nosokomeia

 


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021