Κυριακή 6  Οκτωβρίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Δ. Μακεδονία: Οι δύο ώριμοι θύλακες της ζώνης καινοτομίας και η έρευνα

Δ. Μακεδονία: Οι δύο ώριμοι θύλακες της ζώνης καινοτομίας και η έρευνα

 Στην τελική ευθεία για την υλοποίηση του, αναμένεται να μπει το συνολικό σχέδιο της  Ζώνης Καινοτομίας, μέσω του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η  ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης και η χωροθέτηση και θεσμοθέτηση της ζώνης καινοτομίας, περιλαμβάνει δύο  ώριμους θύλακες που ο ένας αναφέρεται στη λειτουργία τεχνολογικού πάρκου στην Κοζάνη και δίπλα από το Πανεπιστήμιο, ενώ ο δεύτερος θύλακας άξονας, αφορά την ύπαρξη και λειτουργία ενός  κόμβου καινοτομίας υδρογόνου, σε χώρο του παλαιού  εργοστασίου της ΑΕΒΑΛ, στην Πτολεμαϊδα.
 
«Πρόκειται για ένα οραματικό και μετασχηματιστικό φιλόδοξο σχέδιο για την περιοχή στην φάση της μετάβασης», τόνισε χαρακτηριστικά , σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, Θεόδωρος Θεοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι «με την υλοποίηση του σχεδίου της ζώνης καινοτομίας, θα αυξηθούν ιδιαίτερα, τόσο η έρευνα, όσο και οι θέσεις εργασίας στην περιοχή».
Ο κ. Θεοδουλίδης, έκανε γνωστό επίσης ότι «από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Νέου Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας που προήλθε στις αρχές του 2019, από την συνένωση του τότε ΑΕΙ και ΤΕΙ  στην περιοχή , οι ερευνητικές δημοσιεύσεις και το εσωτερικό ερευνητικό αποτέλεσμα στο Πανεπιστήμιο, αυξήθηκε κατά 30% την πρώτη κιόλας χρονιά, ενώ και την επόμενη χρονιά , υπήρξε μία επιπλέον αύξηση της έρευνας , κατά  30%».
 ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης


Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021