Παρασκευή 30  Αυγούστου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πτολεμαΐδα: «Σπονδή» στο Ποντιακό θέατρο

Πτολεμαΐδα: «Σπονδή» στο Ποντιακό θέατρο

Η ποντιακή διάλεκτος, η διάσωση και η διάδοση της στις μελλοντικές γενιές, αποτελούν τον καμβά ενός νέου θεσμού, του πανελλήνιου φεστιβάλ θεάτρου, που θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του Πάρκου Εκτάκτων Αναγκών στην Πτολεμαΐδα, όπου τρείς ομάδες τοπικών Συλλόγων για τέσσερις ημέρες (16-19 Αυγούστου) θα παρουσιάσουν ισάριθμες παραστάσεις στο γλωσσικό ιδίωμα του Ποντίων.

Διοργανωτής ο Δήμος Εορδαίας, σε αγαστή πάντα συνεργασία με το ΣποΣ Δυτικής Μακεδονίας – Ηπείρου και την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, ο οποίος αναλαμβάνει το εγχείρημα αυτό, φέτος με τη μορφή των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων «Κώστας Διαμαντίδης», και την προοπτική, από την επόμενη χρονιά, της γεωγραφικής διεύρυνσης των συμμετεχόντων.

Πρόσφατα συζητήθηκε με εκπροσώπους Ομογενειακών Οργανώσεων, η δυνατότητα ένταξης στο φεστιβάλ και θεατρικών ομάδων από τα σημεία εκείνα του πλανήτη όπου το ποντιακό στοιχείο, υπηρετεί με ζήλο, και πληθώρα δράσεων, την παράδοση και τον πολιτισμό των προγόνων του.

Θα τιμηθούν για την ανεκτίμητη προσφορά τους στο Ποντιακό θέατρο οι συγγραφείς Κώστας Διαμαντίδης, Κώστας Πουλαντζακλής, Μάκης Μιχαηλίδης, και ο γνωστός ηθοποιός Λάζος Τερζάς. Eπί σκηνής θα βρεθούν οι Ομάδες από τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσοβούνου, και τον Σύλλογο Ποντίων Άρδασσας.

Οι παραστάσεις θα ξεκινούν στις 20:30 το βράδυ, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 16 Αυγούστου, και με τη λήξη τους θα ακολουθεί ποντιακό γλέντι συμπράττοντας τοπικοί, και όχι μόνο, εκφραστές της μουσικής και του τραγουδιού .

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021