Σάββατο 28  Σεπτεμβρίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Πρόκριση με το… καλημέρα για τον Τεντόγλου

Πρόκριση με το… καλημέρα για τον Τεντόγλου

Ένας μόλις άλμα (8.32μ.) χρειάστηκε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο για να περάσει απευθείας στον τελικό του μήκους, που θα διεξαχθεί το βράδυ της Τρίτης (21:15, ΕΡΤ2)


Ένας μόλις άλμα χρειάστηκε ο τρομερός, Μίλτος Τεντόγλου για να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στον τελικό του μήκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Παρίσι.

Πιο συγκεκριμένα ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, με άλμα στα 8,32μ. στα προκριματικά κατάφερε να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό της Τρίτης (6/8, 21:15, ΕΡΤ2), όπου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το στέμμα του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε περίπτωση που ο Τεντόγλου κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους, θα γίνει ο -μόλις- δεύτερος αθλητής στην ιστορία, που θα έχει δύο διαδοχικά χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, μετά τον αξεπέραστο Αμερικανό, Καρλ Λιούις, ο οποίος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε τέσσερις (!) διαδοχικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (1984, 1988, 1992, 1996).

Από τους αντιπάλους του Τεντόγλου για το χρυσό μετάλλιο, αίσθηση προκάλεσε ο αποκλεισμός του Σουηδού, Ματίας Μοντλέρ (7.82μ) και του Αμερικανού, Τζάριον Λόσον (τρία άκυρα άλματα), ενώ σε καλύτερη κατάσταση έδειξαν πως βρίσκονται ο Τσέχος, Ράντεκ Γιούσκα (8.15μ.), ο Κινέζος, Γιανάν Βάνγκ (8.12μ.), ο Ελβετός, Σάϊμον Εχάμερ (8.09μ.), ο Κροάτης, Φίλιπ Πράβντιτσα (8.04μ.) και ο Ιταλός, Ματία Φουρλάνι (8.01μ.).


Οι άλτες, οι οποίοι θα διεκδικήσουν τα τρία μετάλλια, είναι οι εξής:

Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα)

Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία)

Γιανάν Βάνγκ (Κίνα)

Σάϊμον Εχάμερ (Ελβετία)

Φίλιπ Πράβντιτσα (Κροατία)

Ματία Φουρλάνι (Ιταλία)

Τζέϊκομπ Ντιούκς Φίνχαμ (Βρετανία)

Γουέϊν Πίνοκ (Τζαμάϊκα)

Μινγκούν Ζανγκ (Κίνα)

Αρνόβις Νταλμέρο (Κολομβία)

Κάρεϊ ΜακΛίοντ (Τζαμάϊκα)

Σάϊμον Μπατς (Γερμανία)

«Ήταν κάτι πολύ απλό για μένα, μπορώ να κάνω ρεκόρ»
Στις δηλώσεις του ο Μίλτος εμφανίστηκε με το γνωστό του κουλ ύφος, τονίζοντας ότι η σημερινή του επίδοση (8,32μ.) ήταν κάτι απλό για εκείνον, καθώς, όπως επισήμανε, μπορεί να κάνει ρεκόρ. Παράλληλα αναφέρθηκε στα όσα λέγονται για τα ταρτάν, χαρακτηρίζοντάς τα… παπατζιλίκια.


Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ:

Για την επίδοσή του: «Το στάδιο είναι πολύ καλό. Είχε λίγο κρύο για μένα σήμερα. Εντάξει, Έλληνες είμαστε, έχει πολλή ζέστη στην Ελλάδα. Είχε και πολύ άνεμο. Εντάξει, για μένα δεν ήταν κάτι να κάνω 8,15μ. και 8,30μ. Μπορώ να πηδήξω πολύ παραπάνω, ήταν κάτι πολύ απλό για μένα σήμερα. Ήταν ελεγχόμενη προσπάθεια. Θα δούμε σε δύο μέρες».

Για το ταρτάν: «Αυτά που λένε για το 2%, δεν ξέρω για το πόσο ισχύει, νομίζω είναι… παπατζιλίκια.. Μοιάζει πολύ με το Τόκιο. Εγώ σε αυτά τα ταρτάν πιάνω πολύ την αντίδραση».

Για την κατάστασή του: «Εάν με ευνοούσε λίγο ο καιρός, θα μπορούσα και λίγο παραπάνω. Για να κάνεις ρεκόρ, πρέπει να σε ευνοούν λίγο οι συνθήκες, δεν κάνεις έτσι εύκολα. Αλλά μπορώ να κάνω ρεκόρ».

https://www.zougla.gr/sports/a8limata/parisi-2024-prokrisi-me-to-kalimera-gia-ton-milto-tentoglou/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021