Τετάρτη 24  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Σφοδρή κόντρα Πολάκη – Γεωργιάδη για τους ανασφάλιστους (Videos)

Σφοδρή κόντρα Πολάκη – Γεωργιάδη για τους ανασφάλιστους (Videos)

Σφοδρή κόντρα Πολάκη – Γεωργιάδη για τους ανασφάλιστους (Videos)


Στα άκρα πέρασε για μία ακόμη φορά η αντιπαράθεση μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον Άδωνη Γεωργιάδη, υπουργού Υγείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αφορμή οι ανασφάλιστοι που σύμφωνα με τα έως σήμερα κρατούντα έχουν πρόσβαση σε δημόσιες δομές για εξετάσεις και φάρμακα. Όπως προέκυψε ωστόσο τις τελευταίες ημέρες το ηλεκτρονικό σύστημα ΗΔΙΚΑ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε ανασφάλιστους και απέρριπτε τις συνταγογραφήσεις και την πρόσβαση σε ανασφάλιστους. Ο ίδιος ο Άδωνης Γεωργιάδης το απέδωσε σε πρόβλημα του συστήματος το οποίο διορθώθηκε.


Πίσω από τις εξελίξεις η κυβέρνηση: Όλα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη για την άνοδο της τιμής του ρεύματος - Documento


Από την πλευρά του ωστόσο ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε πως πρόκειται για κυβερνητική πολιτική που έθεσε εκτός του δημοσίου συστήματος υγείας τους ανασφάλιστους και μάλιστα με εγκύκλιο του υπουργού. Προσέθεσε μάλιστα πως ανάλογα προβλήματα παρουσιάστηκαν σε όλη τη χώρα και όχι μόνον στην Κέρκυρα όπως αρχικά αναφέρθηκε.

Παρούσα στη συζήτηση ήταν και η Γραμματέας της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα, η οποία είχε μάλιστα έντονη αντιπαράθεση με τον Παύλο Πολάκη, τον οποίο κάλεσε να παρουσιάσει το ΦΕΚ ή την εγκύκλιο που επιβεβαιώνει τα όσα λέει, αποκαλώντας τον μάλιστα «ψεύτη». Ωστόσο, η συζήτηση ξέφυγε από τον έλεγχο όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της μίλησε επιθετικά καλώντας τη να «το βουλώσει».

Η αντιπαράθεση και των δύο μεταφέρθηκε στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και μέσω της τηλεόρασης και συγκεκριμένα του Attica:

Γεωργιάδης: Ήταν λάθος του συστήματος
«Δεν έχει αλλάξει καμία απόφαση για τους ανασφάλιστους. Οι ανασφάλιστοι έχουν κανονική πρόσβαση δωρεάν σε όλες τις δημόσιες δομές, όπως είχαν από το νόμο τον δικό μου του 2014 και έκτοτε, δεν έχει υπάρξει κανένας περιορισμός στις δημόσιες δομές. Αυτό το ξεκίνησε ο κύριος Πολάκης διότι σήμερα στην Κέρκυρα δύο ανασφάλιστοι που πήγαν να γράψουν τα φάρμακά τους και το σύστημα της ΗΔΙΚΑ κόλλησε, ενημερώθηκα για τη βλάβη και η βλάβη διορθώθηκε εντός ολίγων λεπτών και ασφαλώς όλοι οι ανασφάλιστοι κανονικά γράφουν τα φάρμακά τους στις δημόσιες δομές», δήλωσε ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Όπως είπε «ήταν μια αστοχία του συστήματος της ΗΔΙΚΑ και ασφαλώς δεν έχουμε κόψει σε κανέναν ανασφάλιστο συμπολίτη μας την πρόσβαση στις δημόσιες δομές. Όλοι οι ανασφάλιστοι έχουν ενεργό ΑΜΚΑ . Για να μην έχει ενεργό ΑΜΚΑ κάποιος πρέπει να έχει φύγει από την Ελλάδα και να μην κατοικεί στην Ελλάδα κάποια χρόνια»

Σημείωσε πως ο νόμος ενεργού και μη ενεργού ΑΜΚΑ θεσμοθετήθηκε από τον Ανδρέα Ξανθό του ΣΥΡΙΖΑ. Για να συμπληρώσει πως όλοι οι ανασφάλιστοι έχουν δωρεάν και απεριόριστη πρόσβαση στις δημόσιες δομές.

Στη συνέχεια ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ του Άδωνη Γεωργιάδη και του βουλευτή Ανδρέα Παναγιωτόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο υπουργός σημείωσε πως για να γίνει τέτοια αλλαγή έπρεπε να υπάρχει ΦΕΚ.

Στη συνέχεια ωστόσο και σε ερώτηση του δημοσιογράφου Γιώργου Μελιγγώνη ο οποίος σημείωσε πως ο ανασφάλιστος δεν μπορεί να πάει στον οικογενειακό του γιατρό και πρέπει να πάει να στηθεί στην ουρά, ο Άδωνης Γεωργιάδης παραδέχθηκε πως δεν μπορούν να παρέχουν σε όλους το ίδιο επίπεδο υγείας. «Όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί» σημείωσε ο Άδωνης Γεωργιάδης. Για να προσθέσει πως η πρόσβαση των ανασφάλιστων στις ιδιωτικές δομές ήταν ένα μέτρο covid. Συμπλήρωσε πως κάτι τέτοιο δημιουργεί μεγάλη επιβάρυνση και δαπάνη στα ιδιωτικά κέντρα. Σημείωσε πως το μέτρο τελείωσε μετά τον covid.

Οι δηλώσεις του υπ. Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη:

 

Πολάκης: Δεν χρειαζόταν ΦΕΚ, έγινε με εγκύκλιο


Αμέσως μετά έκανε τηλεφωνική παρέμβαση από την Κρήτη ο Παύλος Πολάκης. Απαντώντας στον Άδωνη Γεωργιάδη, είπε πως «αντί να χωθεί σε κάποια τρύπα τόλμησε να βγει και να πει αυτά που είπε. Πρώτον συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον σε δύο σημεία. Από τα Χανιά μέχρι το Διδυμότειχο. Κανείς δεν μπορεί σε δημόσια δομή να δώσει φάρμακα ή εξετάσεις σε ανασφάλιστους. Τον προκαλώ να μπει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και να γράψει. Αν έχει τσίπα… Δεν έχει πέσει κανένα σύστημα, συνειδητό είναι. Βλέπουν το τσουνάμι των αντιδράσεων και βγήκε σαν λερωμένος ποντικός να πει ότι έχει πέσει το σύστημα».

Σε ερώτηση αν έχει υπάρξει ανάρτηση σε Φύλλο της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) σημείωσε πως σε ανάρτησή του έχει ανεβάσει φωτογραφίες «από τη Σκιάθο, από την Αθήνα και από την Κρήτη που δείχνουν ότι δεν μπορούν να μπουν στο ΑΜΚΑ του ανασφάλιστου. Από Δημόσια δομή: Κέντρο Υγείας, Πολυδύναμο, Ιατρείο., Νοσοκομείο» Συμπλήρωσε ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης το πέρασε με εγκύκλιο. Μετά από μία φραστική κόντρα με την Μαρία Συρεγγέλλα της Νέας Δημοκρατίας ο Παύλος Πολάκης συμπλήρωσε:

«Πριν από έξι –(δεν ακούγεται καλά) έκοψαν τη συνταγογράφηση και των εξετάσεων και των φαρμάκων από ιδιώτες γιατρούς σε ανασφάλιστους. Ο λόγος που το κάνανε ήταν πολύ απλός: Για να εμφανίσουν μείωση δαπάνης του ΕΟΠΥΥ και δεύτερον για να μειώσουν το clawback (επιστροφή χρηματικού ποσού από τις φαρμακευτικές εταιρείες προς το δημόσιο, και συγκεκριμένα προς τον ΕΟΠΥΥ ή/και το Υπουργείο Υγείας,) στις φαρμακευτικές. Αυτό το είχε κάνει και ο Πλεύρης. Τώρα είναι τόσο ασύστολοι ακροδεξιοί και ψεύτες που τώρα κόβουν την κάλυψη και από τις δημόσιες δομές. Μέχρι τώρα το πρωί να τους πάρουν πίσω, αλλιώς θα τους πνίξει. Κανένα σύστημα δεν έπεσε» με την Κ. Συρεγέλλα να λέει «ότι είναι ψεύτης» με τη συζήτηση να εκτροχιάζεται.

Τηλεφωνική παρέμβαση του Παύλου Πολάκη:

 

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη που απαντά σε ανάρτηση του Άδωνη Γεωργιάδη:
1)Κανενα τεχνικο λαθος δεν υπηρξε!
Απο πότε τα τεχνικα λαθη του συστηματος «πιανουν» μονο τους ανασφαλιστους και οχι τους υπολοιπους;; Πότε ξαναεγινε τετοιο λαθος στην ιστορια της ΗΔΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ;;
2) Προφανως αυτο που εγινε ειναι πως με βαση την προσφατη ρυθμιση για τα τα ενεργα και μη ενεργα ΑΜΚΑ που «θα προφυλασσε το ΕΣΥ απο αλλοδαπούς, Αλβανους και άλλους, που ζουν εκτος Ελλαδας να ερχονται να χειρουργούνται στη χωρα μας» ΔΩΣΑΤΕ ΕΝΤΟΛΗ στην ΗΔΙΚΑ να βγαλει εκτος συστηματος ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΚΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ!!!
Αυτο εγινε και ασε τις αηδιες περι «τεχνικού λάθους».Απλα σας επνιξε το τσουναμι των αντιδρασεων που ξεκινησε χθες βραδυ με την αναρτηση μου και τρεξατε σαν τους ΛΑΔΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΝΤΙΚΟΥΣ να το διορθωσετε σημερα το πρωι!!!
3) Εγω Γεωργιαδη εκανα γιατρος που εσωσα χιλιάδες ανθρωπους, δημαρχος που αλλαξα τον τοπο μου και υπουργος που-αναμεσα στα πολλα άλλα-εδωσε δωρεαν περιθαλψη σε 2.500.000 εκατομμυρια ανασφαλιστους που ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ειχατε χρεωσει με 180.000.000 ευρω για νοσηλείες που ελαβαν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ το 2012-14 και τα οποια ΔΙΑΓΡΑΨΑΜΕ !!
Οποτε μην συγκρινεσαι με μενα ακροδεξιε τηλεβιβλιοπωλη ,που εκλεισες νοσοκομεια ,απέλυσες 2.500 γιατρους,υλοποιησες το Harvard project της ΝΟΒΑΡΤΙΣ και τωρα ξεπουλας και ιδιωτικοποιεις το ΕΣΥ !!
ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ 

https://www.documentonews.gr/article/sfodri-kontra-polaki-georgiadi-gia-toys-anasfalistoys-videos/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021