Τετάρτη 24  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

«Καλλιόπη Βέττα: Για την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και την κυβέρνηση της Ν.Δ. οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό είναι αόρατοι»

«Καλλιόπη Βέττα: Για την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και την κυβέρνηση της Ν.Δ. οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό είναι αόρατοι»

Σας παραθέτουμε Δελτίο Τύπου της Βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπης Βέττα.

«Καλλιόπη Βέττα: Για την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού και την κυβέρνηση της Ν.Δ. οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό είναι αόρατοι»

Η Βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Καλλιόπη Βέττα με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Τουρισμού στην ερώτηση της για την κατάρρευση του FTI δήλωσε:

«Με αφορμή την οικονομική κατάρρευση του τρίτου μεγαλύτερου τουριστικού ομίλου που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, του FTI Touristik Gmbh, κατέθεσα στις 6 Ιουνίου κοινοβουλευτική ερώτηση, την οποία συνυπέγραψαν 17 ακόμη Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., με την οποία θέσαμε προς το Υπουργείο Τουρισμού τον προβληματισμό μας για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών από την κατάρρευση αυτή, αλλά και την ανησυχία μας για την τύχη των εργαζομένων στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που εξαρτιόνταν, άμεσα και έμμεσα, από τον όμιλο αυτό.

Δυστυχώς, η απάντηση του Υπουργείου Τουρισμού επιβεβαίωσε, για μία ακόμα φορά, αυτό που πλέον γνωρίζουμε, ότι για την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό είναι αόρατοι, όπως αόρατοι είναι για την κυβέρνηση της Ν.Δ. οι εργαζόμενοι στο σύνολο τους.

Στην περίπτωση, δε, των εργαζομένων που θίχτηκαν από την πτώχευση του FTI, όπως κατήγγειλε η Π.Ο.Ε.Ε.Τ. με ανακοίνωση της στις 18 Ιουνίου, «τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Τουρισμού σφυρίζουν αδιάφορα».

Ειδικότερα, στην απάντηση, δεν υπήρξε καμία αναφορά για την τύχη των εργαζομένων στα ξενοδοχεία και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με την FTI. Οι 2.000 εργαζόμενοι που κινδύνεψαν να βρεθούν «στον αέρα» από την πτώχευση του ομίλου δεν ήταν άξιοι της προσοχής και της αναφοράς της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία αναλώθηκε σε μια έκθεση γενικών πεπραγμένων.

Πρόκειται για γενική συστηματική απαξίωση προς το πρόσωπό των εργαζομένων, η οποία αποδείχτηκε περίτρανα και στο πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού που συζητήθηκε στην Βουλή. Συγκεκριμένα στα 67 άρθρα του νομοσχεδίου δεν υπήρξε καμία αναφορά, πόσο μάλλον λύση, στα προβλήματά που ταλανίζουν τους εργαζόμενους, όπως οι άθλιες συνθήκες εργασίας και διαμονής, η χαμηλά αμειβόμενη και απλήρωτη εργασία, η έλλειψη και αναποτελεσματικότητα των ελέγχων.

Η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού λειτουργεί με δυο μέτρα και σταθμά. Αρνείται συστηματικά να δεχτεί τους εργαζόμενους, να τους ακούσει και να προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματά τους, ενώ συνομιλεί μόνο με τους εκπροσώπους των εργοδοτών.

Καλούμε την Υπουργό Τουρισμού να σταματήσει να απαξιώνει τους εργαζόμενους στον χώρο. Δεν θα σταματήσουμε να τονίζουμε ότι ο Ελληνικός Τουρισμός είναι οι άνθρωποι του, χωρίς αυτούς τίποτε δεν είναι εφικτό, τίποτε δεν είναι αναγκαίο»

 Καλλιόπη Βέττα
Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης
Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.
Α' Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας
Περιβάλλοντος της Βουλής

 



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021