Παρασκευή 19  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Μπάχαλο στη χώρα: Ο Μητσοτάκης λέει για «αμυντικά κενά» και ο πρώην Α/ ΓΕΕΘΑ τον άδειαζε ένα μήνα νωρίτερα

Μπάχαλο στη χώρα: Ο Μητσοτάκης λέει για «αμυντικά κενά» και ο πρώην Α/ ΓΕΕΘΑ τον άδειαζε ένα μήνα νωρίτερα

«Δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα μέσο/όπλο από αυτά που βασίζεται η Ελλάδα για να δοθεί στην Ουκρανία. Ακούστηκαν πολλά για αποδυναμώσεις νησιών.. στα ελληνικά νησιά υπήρχε αύξηση και ποιοτική και ποσοτική», ανέφερε ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε συνέντευξη του πριν κάποιες εβδομάδες, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έρχεται πριν λίγες ημέρες και να κάνει λόγο για «τρύπα» στην Εθνική Άμυνα.


Υπενθυμίζεται ότι έντονες ήταν οι αντιδράσεις την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν λίγες ημέρες για τα περί «κενών στις δικές μας αμυντικές ικανότητες», λόγω της στήριξης της Ουκρανίας, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο του NATO Public Forum, στη Nadia Schadlow, μέλος του Hudson Institute και πρώην Αναπληρώτρια Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης ανέφερε τότε ότι «η δήλωση του πρωθυπουργού είναι εξαιρετικά ανησυχητική, πλην όμως, έρχεται δυστυχώς να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες και τις προειδοποιήσεις που εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας την ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χώρα, είχαμε τονίσει σε κάθε δοθείσα ευκαιρία». Ο κ. Αποστολάκης αναφέρει ότι σε ερωτήσεις και ομιλίες του στη Βουλή είχε τονίσει ότι, «δεν συμφωνούμε με την αποστολή οπλικών συστημάτων αλλά και ότι η οποιαδήποτε βοήθεια δοθεί στην Ουκρανία δεν θα πρέπει να αποβεί εις βάρος των αμυντικών ικανοτήτων της χώρας μας» και «ως απάντηση είχαμε λάβει διαβεβαίωση ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί».

 

Μαρινάκης: «Ιδιότυπη κοπτοραπτική του ΣΥΡΙΖΑ»
Σε σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «διάβασα με λύπη την δήλωση του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είχαμε άλλη μία φτηνή αντιπολιτευτική τακτική από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου είτε δεν κατάλαβε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε έκανε πως δεν κατάλαβε τι είπε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός αναφερόταν στην Ευρώπη, όχι στην Ελλάδα. Αναφερόταν συνολικά δηλαδή στο πως πρέπει να κινηθεί η Ευρώπη. Άρα δεν υπάρχει κενό στην ελληνική άμυνα. Δεν αναφερόταν στην άμυνα της Ελλάδας. Δεν υπάρχει καμία κρυφή ατζέντα. Η απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να διαβάζουν πιο προσεκτικά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και να μη κάνουν μία ιδιότυπη κοπτοραπτική».

Σημειώνεται πως – αναφερόμενος στη βοήθεια που παρέχει η Ευρώπη στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στη συνέντευξή του πως «τα κράτη-μέλη συνεισφέρουν στις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους». «Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε (…) Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει να εξετάσουμε τα κενά που έχει δημιουργήσει αυτό στις δικές μας αμυντικές ικανότητες» ανέφερε προσθέτοντας: «Όσο κι αν μιλάμε για εξελιγμένα συστήματα, πρέπει επίσης να βεβαιωθούμε ότι διαθέτουμε τα στοιχειώδη. Η Ουκρανία έδειξε πόσο σημαντικά είναι, για παράδειγμα, τα βλήματα 155 χιλιοστών και ότι σε έναν σύγχρονο πόλεμο δεν είναι όλα τόσο τεχνολογικά καθοδηγούμενα, όσο πολλοί πίστευαν. Να διασφαλίσουμε επίσης ότι θα εξορθολογήσουμε την παραγωγή, θα αυξήσουμε τα αποθέματά μας, ενώ ταυτόχρονα θα έχουμε την ικανότητα να στηρίξουμε την Ουκρανία, είναι μια πρόκληση στην οποία πρέπει να ανταπεξέλθουμε».

https://www.documentonews.gr/article/mpaxalo-sti-xora-o-mitsotakis-leei-gia-amyntika-kena-kai-o-proin-geetha-ton-adeiaze-ena-mina-noritera/



Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021