Τετάρτη 17  Ιουλίου  2024 

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

ΔΕΤΗΠ: "Η ακροδεξιά, αυταρχική συμπεριφορά" της Δημοτικής Αρχής Εορδαίας και ο μαρτυριάρης Δήμαρχος του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΤΗΠ: "Η ακροδεξιά, αυταρχική συμπεριφορά" της Δημοτικής Αρχής Εορδαίας και ο μαρτυριάρης Δήμαρχος του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΤΗΠ: Η ακροδεξιά, αυταρχική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής Εορδαίας και ο μαρτυριάρης Δήμαρχος του Δήμου Κοζάνης
Όποιος παρακολουθεί τα Δημοτικά πεπραγμένα του Δήμου Εορδαίας έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται στη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Αντιδημοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης, με ακροδεξιά, αυταρχική συμπεριφορά που γράφει στα παλαιοτέρα των υποδημάτων της κάθε έννοια Δημοκρατίας.
Αυτά συμβαίνουν εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου, ο σκληρός γαλάζιος πυρήνας, με έντονες ακροδεξιές αποκλίσεις χτύπησε και πάλι, η πολιτική ανωμαλία εδραιώνεται ως κανονικότητα και αφομοιώνεται ως τέτοια στη συνείδηση του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα:
Την 17-06-2024 σε ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας και δια στόματος του κ. Ταταρίδη Πέτρου για ενημέρωση (γραπτή-πρακτικά) σχετικά με τη διαβούλευση που έλαβε χώρα πριν λίγες ημέρες στο γραφείο του κύριου Σκυλακάκη, η απάντησις του Δημάρχου ήταν η εξής: Να πω επίσης στον κύριο Ταταρίδη, στο χρόνο που πρέπει θα έχει την πλήρη ενημέρωση για την αλληλογραφία όπου αυτή υπάρχει, για ότι έχει συζητηθεί στην προσπάθεια αυτή.
Αγαπητοί φίλοι, μένουμε εδώ, εδώ στην πρωτότυπη μπανανία της Δυτικής Μακεδονίας, που ο Δήμαρχος λειτουργεί ως Βοναπάρτης, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την Αντιπολίτευση και λέγοντας όταν εγώ κρίνω τότε θα σας ενημερώσω, πάει περίπατο το Δημοτικό Συμβούλιο, ο ελεγκτικός ρόλος της  Αντιπολίτευσης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι (της συμπολιτεύσεως) μετατρέπονται σε ουρές, ενισχύοντας και τις άλλες ουρές που όλοι γνωρίζουν ποιες είναι.
Η πολιτική παρακμή είναι ο θυρεός αυτής της Δημοτικής Αρχής που καταπατά κάθε έννοια Δημοκρατίας.
Ευτυχώς έχουμε τον μαρτυριάρη Δήμαρχο της Κοζάνης και ενημερωνόμαστε (Αντιπολίτευση-Δημοσιογράφοι-Πολίτες) για αυτά που ελέχθησαν εντός της κλειστής πόρτας του Υπουργείου και δεν είναι άλλα από την τιμή της τηλεθέρμανσης (αγορά της από τη ΔΕΗ), το χρέος που είναι δυσθεώρητο και επίσης το μέλλον των λιγνιτικών μονάδων.

 

Διαβάζουμε

80 με 85 ευρώ η προτεινόμενη τιμή της τηλεθέρμανσης – Οι κόκκινες γραμμές των δήμων για τη σύνδεση στο ενιαίο σύστημα τηλεθερμάνσεων

Σε ενημέρωση για τη συνάντηση στην Αθήνα για το θέμα της τηλεθέρμανσης προχώρησε ο δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής αναφερόμενος στις τρεις κόκκινες γραμμές που τέθηκαν από τους τρεις δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου.

Η πρώτη έχει να κάνει με τα χρέη των τριών υφιστάμενων επιχειρήσεων με τηλεθερμάνσεις να οφείλουν 95 εκ και να έχουν κύκλο εργασιών τα 6 εκ, όπως είπε. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα χρέη για το C02. «Με το CO2 που χρωστά η ΔΕΥΑ θα είναι ζημιογόνα

Ένα δεύτερο θέμα είναι η τιμή της τηλεθέρμανσης. «Σήμερα η τιμή θα ήταν στα 74 ευρώ αν πληρώναμε το CO2 από 52, 5 που είναι σήμερα .Προτείνεται μια τιμή στα 80-85 ευρώ κάτι που είναι συζητήσιμο» πρόσθεσε.

Το τρίτο θέμα είναι η ιδία συμμετοχή για τα έργα. Για την Κοζάνη είναι 55 εκ το κόστος του νέου αγωγού με 5, 5 εκ ιδία συμμετοχή με τη ΔΕΥΑΚ να μην έχει αυτή τη δυνατότητα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει για τους λέβητες φυσικού αερίου όπως και τη συμμετοχή των τριών τηλεθερμάνσεων που αγγίζει τα 21 εκ.

Άλλη πρόταση δεν υπάρχει εκτός από τη ΣΗΘΥΑ και τους λέβητες φυσικού αερίου με τις μονάδες του Αγίου Δημητρίου να κλείνουν το 2025 και την Πτολεμαΐδα 5 ως το 2026- 2027. Για τους ηλεκτρολέβητες απάντησε ότι δεν ισχύουν αυτά που ανέφερε ο κ. Μίχος και οι τεχνικοί της ΔΕΥΑΚ δε θα ήθελαν με τίποτα κάτι ανάλογο της λογικής της Πτολεμαΐδας με τα χρέη να έχουν φτάσει στα 95 εκ.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

 https://www.prlogos.gr/80-%ce%bc%ce%b5-85-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8e-%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%bd%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b7-%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%ae-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b8/Σχόλια υποστηρίζονται από CComment

Λίστα εκδηλώσεων

Δεν υπάρχει προσεχές εκδήλωση
Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ο Καιρός

Σημαντικά θέματα

Εφημερεύοντα Φαρμακεία

ΚΟΖΑΝΗΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κοζάνη

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Πτολεμαίδα

Banner Bottom

logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
 
Τηλέφωνο:  6974928190
Copyright www.ptolemais-post.gr © 2021